Keystone logo
Southeastern Baptist College

Southeastern Baptist College

Southeastern Baptist College

pengenalan

Melayan Kristus Dengan Pemandangan Dunia Alkitabiah Dalam Suasana Kristian

SBC adalah Kolej untuk anda. Ramai orang mempunyai tanggapan salah bahawa kolej Bible hanya untuk orang-orang dalam kerjaya Kristian sepenuh masa, seperti pastor. Kebenarannya adalah bahawa kolej Bible adalah sama dalam banyak cara untuk mana-mana kolej lain.

Southeastern menawarkan kurikulum dua tahun yang sangat baik untuk mereka yang ingin memulakan karier kolej mereka dalam suasana Kristian. Pelajar-pelajar ini kemudian boleh memindahkan kredit mereka ke kolej atau universiti kanan untuk meneruskan pengajian mereka dalam bidang yang lebih khusus.

Ya, dalam subjek yang ditawarkan, pengalaman kampus dan kecemerlangan akademik, kolej Alkitab sama dengan kolej lain; Walau bagaimanapun, cara kami berbeza membezakan kami daripada kolej-kolej lain. Penduduk pelajar yang lebih kecil, perhatian peribadi, suasana Kristian di dalam dan di luar bilik darjah, dan keseronokan menjadi seseorang yang istimewa di kampus menjadikan Southeastern mengalami masa untuk menghargai sepanjang hidup anda.

Kenyataan Misi

Tujuan Southeastern Baptist College adalah untuk memuliakan Tuhan dengan menyediakan pendidikan berkualiti tinggi dari pandangan dunia alkitabiah dalam atmosfer Kristian, dengan itu mengembangkan pertumbuhan Kristian di kalangan pelajar dan mempersiapkan mereka untuk berkhidmat dalam Kerajaan Tuhan.

Southeastern Baptist College bertujuan untuk menyediakan lelaki dan wanita dalam komuniti Kristian yang menyatakan keinginan untuk terlibat dalam kerjaya yang berkaitan dengan gereja. Latihan disediakan di kampus dan melalui penyambungan untuk membantu menyediakan orang untuk kementerian dalam pastor, kerja mubaligh, kementerian muzik, pendidikan Kristian, dan kementerian belia. Southeastern Baptist College juga bertujuan melatih orang yang ingin menerima kursus asas kurikulum kolej dalam suasana akademik rohani seperti yang disediakan oleh Southeastern Baptist College . Semua kursus diajar dengan sedemikian rupa untuk mengintegrasikan iman dan pembelajaran, dengan itu memberi pengiktirafan kepada Tuhan dari semua kebenaran.

Southeastern Baptist College berusaha untuk berkhidmat kepada komuniti Kristian dengan menawarkan kursus kredit dan bukan kredit terhad kepada mereka yang tidak memilih untuk meneruskan program berstruktur ke arah ijazah, sijil, atau diploma tertentu.

Akreditasi

Southeastern Baptist College diiktiraf di peringkat negeri oleh Suruhanjaya Mississippi Akreditasi Kolej (MCCA) , dan oleh Persatuan Untuk Pendidikan Tinggi Alkitab (ABHE) di peringkat kebangsaan.

Gabungan

Southeastern Baptist College dimiliki dan dikendalikan oleh Persatuan Pemisah Baptis Mississippi. Ia adalah ahli Persatuan Kolej Mississippi dan juga Persatuan Untuk Pendidikan Tinggi Alkitabiah (ABHE).

Kebolehpercayaan

Southeastern Baptist College adalah antara kolej swasta paling rendah di negara ini. Kebanyakan pelajar mendapati kos kehadiran sangat menarik dan berpatutan. Pelan kewangan untuk memenuhi keperluan anda boleh diaturkan.

Perhatian peribadi

Kelas-kelas kecil di Southeastern membolehkan pelajar mendapat perhatian peribadi dari anggota fakulti dan kakitangan lain. Di Southeastern semua orang tahu semua orang secara peribadi. Anda akan menjadi lebih daripada jumlah di kampus kami. Kami pakar dalam keramahan Kristian dan kepuasan pelajar.

Kehidupan seorang pelajar

Pelajar ditawarkan peluang untuk aktiviti ekstrakurikuler yang menyediakan persaudaraan dan interaksi peribadi melalui pelbagai organisasi kampus. Ada beberapa organisasi seperti koir kolej, Persatuan Pelajar Baptis (ABS), Perikatan Menteri, dan Majlis Kerajaan Pelajar.

Suasana persahabatan dan kerjasama berlaku di kampus di kalangan pelajar. Kami adalah keluarga kolej. Kehidupan asrama juga membolehkan pelajar menikmati masa bersama di luar bilik darjah.

Lokasi

Southeastern Baptist College terletak di Laurel yang indah, Mississippi. Laurel terletak 30 batu di utara Hattiesburg; 50 km sebelah selatan dari Meridian; 80 km sebelah tenggara dari Jackson; dan 125 batu di utara Pantai Teluk.

Untuk sampai ke kolej dari Interstate 59, ambil jalan keluar 95B ke 16th Avenue North. Ikuti 16th Avenue North (juga Jalan Raya 15 N) untuk 4 1/2 batu dari Interstate ke kolej.

Maklumat Pengguna Pelajar

Selaras dengan keperluan USDE mengenai pendedahan maklumat pengguna sepenuhnya, SBC menyediakan pendedahan lengkap maklumat tersebut kepada mana-mana dan semua calon atau pelajar semasa. Sebagai pengguna pelajar dan / atau bakal pelajar boleh menggunakan maklumat ini untuk membuat keputusan berdasarkan maklumat mengenai institusi ini. Untuk mengakses sumber-sumber ini sila klik pautan berikut ke Halaman Maklumat Pengguna Southeastern Baptist College

Lokasi

  • Laurel

    4229 Hwy 15 North, , Laurel

Soalan