Keystone logo
Siam University

Siam University

Siam University

pengenalan

Siam telah melahirkan graduan pintar yang berkhidmat untuk negara kita dalam banyak bidang kerjaya selama 50 tahun. Program akademik kami adalah termaju, praktikal dan dunia sebenar. Di Siam, program kami termasuk beberapa mata pelajaran dan pilihan belajar, projek latihan yang mantap dan bengkel yang sukar, membolehkan anda mengkhusus dalam minat anda dan membiasakan diri dengan rakan antarabangsa.

Universiti Siam: Inovasi untuk Pencapaian Kelestarian

Ditubuhkan secara rasmi pada tahun 1973 oleh Encik Narong Mongkhonvanit PhD, Universiti Siam mewujudkan dirinya sebagai sebuah institusi pengajian tinggi swasta yang tersusun sepenuhnya di Bangkok di bawah peraturan kerajaan sejak 1986. Dengan Ketua Marshal Udara Chalit Pukbhasuk, Ahli Majlis Privy sebagai Pengerusi Universiti Council dan En. Pornchai Mongkhonvanit PhD, sebagai Presiden, Universiti Siam setakat ini telah melahirkan lebih 75,000 graduan untuk Thailand.

Pada 2022, kampus Universiti Siam di Bangkok, menyokong 10,000 orang Thai, 500 pelajar dari luar negara. Universiti ini menyediakan Ijazah Sarjana Muda, Ijazah Sarjana dan Ijazah Kedoktoran dalam 46 program, 15 Fakulti dan 1 Sekolah Siswazah. Sebilangan besar program dikaitkan di peringkat antarabangsa dengan program pertukaran pelajar di Asia, Afrika, Eropah dan AS.

Universiti Siam telah disenaraikan sebagai 5 Universiti Lestari Terbaik Thailand, kedudukan ke-76 dunia bagi 1183 universiti mampan, oleh UIGreenMetric pada tahun 2023. Juga #1 universiti swasta Thailand.

Dengan kemampanan berfungsi sebagai salah satu prinsip utama kami, pensyarah Universiti Siam, pelajar dan pegawai telah bekerja sebagai satu pasukan dengan penduduk tempatan daerah Phasicharoen, Bank Simpanan Kerajaan dan sektor kerajaan atau swasta yang lain. Perkongsian kami dengan penduduk tempatan menyelamatkan alam sekitar dan memupuk idea yang mampan melalui penggunaan mencipta perkakas inovatif dan tanggungjawab bersama.

Kami berharap untuk terus meningkatkan dan menggalakkan kelestarian di seluruh kampus Universiti dan seterusnya, untuk menjadi dan mencipta pemimpin dalam bidang ini.

Akreditasi

Akreditasi AACSB

Lokasi

  • Bangkok

    38 Phet Kasem Rd, Phasi Charoen, 10160, Bangkok

    Program

    Institusi juga menawarkan:

    Soalan