Keystone logo
Staatlich Anerkannte Physiotherapie Schule Ortenau

Staatlich Anerkannte Physiotherapie Schule Ortenau

Staatlich Anerkannte Physiotherapie Schule Ortenau

pengenalan

FALSAFAH

Orang berada di tengah-tengah apa yang kita lakukan

Sebuah cinta bekerja dengan orang dan keseronokan aktiviti fizikal adalah ciri-ciri asas ahli fisioterapi. Mereka adalah sifat yang datang ke hadapan dan membantu mereka setiap hari, terutama apabila bekerjasama dengan pesakit mereka. Tutup hubungan dan kerjasama interpersonal memainkan peranan yang penting - ini adalah juga kes di Ortenau School of Physiotherapy. Ini kerana kerjaya fisioterapi, mengikut cara di mana kita mengajar, bukan sahaja kelihatan di badan pesakit, tetapi pada orang yang secara keseluruhannya.

Kami, ahli-ahli pasukan pengurusan sekolah, melihat diri kita sebagai rakan sekerja dengan pelajar-pelajar kita, sentiasa didekati dan bersedia untuk menawarkan mereka sokongan. Kami berusaha untuk mewujudkan suasana yang menyenangkan di mana pelajar-pelajar kita berasa seperti di rumah dan boleh hidup dan belajar tanpa tekanan atau stres. Selain itu, kami berhasrat untuk menyokong mereka dalam membangunkan pemahaman yang realistik kualiti yang diperlukan untuk bekerja sebagai ahli fisioterapi. Tahap latihan yang ditawarkan adalah sangat tinggi. Lebih penting lagi, bagaimanapun, adalah pengalaman harian yang orang berada di tengah-tengah segala yang kita lakukan.

latihan kelas pertama

Kualiti pengajaran kami telah menjadikan Ortenau School of Physiotherapy menjadi pusat latihan terkenal di peringkat antarabangsa dan diiktiraf. Disokong oleh sepasukan tenaga pengajar yang berpengalaman yang terdiri daripada pensyarah universiti, doktor pakar dan ahli fisioterapi, pelajar-pelajar kita menghabiskan masa tiga tahun secara intensif belajar setiap butir-butir pelbagai aspek disiplin, teori dan praktikal profesion.

Selepas menamatkan pengajian pelajar akan dapat menyediakan rawatan praktikal dan mengaplikasikan teknik dengan cara yang teratur. Di samping itu, mereka akan lebih berupaya melihat pesakit mereka secara holistik. kemahiran interpersonal dan empati memainkan peranan penting dalam mengamalkan profesion kami. Dipandu oleh guru-guru mereka, pelajar-pelajar kita mengalami dan merasakan bagaimana tubuh mereka sendiri bergerak dalam usaha untuk membangunkan pemahaman tentang keadaan pesakit mereka.

The Ortenau School of Physiotherapy bekerjasama dengan hospital di seluruh Jerman, Perancis (Alsace khususnya) dan Switzerland. Lokasi kami di South Baden, berhampiran dengan sempadan Perancis dan Switzerland, membolehkan kita untuk memupuk hubungan profesional kami dengan rakan-rakan dari pertubuhan ini dan bekerjasama rapat dengan sekolah rakan kongsi kami di negara jiran Strasbourg. Pelajar-pelajar kita mendapat manfaat daripada cara di mana kita berinteraksi dengan jiran kita, dan dari kedekatan kami ke pusat-pusat yang sangat baik penyelidikan seperti Freiburg, Karlsruhe dan Strasbourg.

Selari dengan latihan standard kami, kami menawarkan kelas lanjutan khusus menyampaikan penemuan terkini dalam bidang perubatan dan fisioterapi. Pelajar-pelajar kita boleh menghadiri kelas-kelas khusus kedua-dua semasa dan selepas menamatkan kursus latihan mereka. Idea disumbangkan oleh peserta luar dan perbincangan meriah membantu pelajar untuk melihat pelbagai bidang dari pelbagai perspektif yang berbeza. Di samping itu, sesi ini sering membantu pelajar untuk menjalin hubungan yang boleh membantu mereka apabila memasuki alam pekerjaan.

pergerakan

Kita memberi tumpuan kepada rakyat kerana mereka bergerak. oleh itu ia pergi tanpa mengatakan bahawa hari sekolah ialah yang pelbagai dan melihat pelajar-pelajar kita sentiasa di mana sahaja. Pergerakan adalah juga merupakan sebahagian daripada aktiviti yang ditawarkan bagi mereka untuk meneruskan dalam masa lapang mereka. The Black Forest dan Vosges Mountains boleh dikatakan di depan pintu kami dan jemputan terbuka untuk mendapatkan di luar sana dan mendapat i nvite mereka untuk mendapatkan di luar sana dan mendapatkan bergerak dalam persekitaran semula jadi yang indah. Dijaga dengan kitaran dan berjalan laluan di seluruh Eckartsweier, serta kemudahan tempatan untuk bola sepak, olahraga dan gimnastik, menawarkan peluang yang sangat baik lain untuk sukan dan rekreasi.

Sebagai alternatif, lawatan harian untuk Freiburg, Karlsruhe, Strasbourg dan Basel sesuai untuk pelajar yang memerlukan rehat. Di luar kelas, kami menawarkan kursus-kursus dalam mata pelajaran seperti aerobik, tai chi, qigong dan lukisan akademik. Ini adalah bertujuan untuk membantu pelajar berehat, pada masa yang sama meningkatkan kesedaran diri dan persepsi badan-badan mereka sendiri.

Ia sentiasa menarik untuk melihat bagaimana pelajar-pelajar kita menggunakan pengalaman peribadi mereka pergerakan dan, yang diilhamkan oleh pelbagai aktiviti yang kami tawarkan, memberi komitmen sepenuhnya untuk mencapai matlamat profesional mereka. Ini adalah penting, kerana ia adalah hanya melalui pengalaman peribadi itu bahawa mereka menyedari hakikat bahawa tubuh manusia adalah lebih daripada jumlah bahagian-bahagiannya.

penempatan kerja

Fisioterapi bekerja dalam bidang perubatan pakar yang berbeza dan kerjaya yang menawarkan pelbagai aktiviti dan peluang, sehingga ke memiliki firma sendiri. Kami menunjukkan kepada pelajar-pelajar kita semua pilihan yang ada pada mereka dan secara aktif menyokong mereka untuk mencari pengkhususan peribadi mereka dalam bidang fisioterapi.

Sebagai sebahagian daripada rangkaian merentas sempadan, kita mampu untuk meletakkan mereka dalam hubungan dengan rakan-rakan dan institusi yang bekerja di kawasan-kawasan ini. Dari tahun kedua kursus latihan, pelajar menjalankan penempatan kerja diselia dalam institusi yang dipilih di Baden-Württemberg, Alsace dan di seluruh Jerman.

Penempatan klinikal terdiri daripada 1600 jam dalam jumlah berpecah kepada segmen khusus. Mereka merupakan sebahagian intensif latihan dan adalah satu langkah tegas ke arah menjamin masa depan profesional yang berjaya. Tidak ada tempat lain akan pelajar mengalami harapan dan permintaan profesion yang mereka pilih secara langsung daripada apabila sebenarnya diamalkan. Mereka bermula dalam kerjaya mereka mempunyai peluang untuk mengetahui berapa banyak tekanan fizikal dan psikologi mereka boleh bertahan, meletakkan kesabaran dan ketabahan mereka untuk ujian, dan menggunakan wawasan baru untuk mentakrifkan semula matlamat peribadi mereka.

Sebuah sekolah di tengah-tengah masyarakat - kampus

Physiotherapy melibatkan membantu setiap individu untuk mencari cara terbaik untuk mendapatkan rasa lengkap kesejahteraan. falsafah ini dapat dilihat dalam persekitaran sosial sekolah kita. Hidup dan pembelajaran dalam masyarakat Eckartsweier, di mana sekolah kami terletak, dicirikan oleh hubungan interpersonal dekat, kerjasama dan daya tarikan Selatan Baden penduduk setempat. Yang dicat berwarna-warni, bangunan sekolah moden sesuai dengan sempurna dengan rumah-rumah separa kayu tradisional kampung, mengadun ke dalam yang indah, persekitaran luar bandar seperti percikan yang hangat warna. Melengkapi antara satu sama lain dengan sempurna, kampus dan kampung bersatu sebagai satu. Pelajar-pelajar kita datang dari seluruh Eropah, membuat Eckartsweier ke tempat pertemuan untuk pelbagai budaya. Infrastruktur yang sangat baik dengan pelbagai kedai-kedai dan kemudahan rekreasi, serta cara hidup santai membuat hidup di pinggir Black Forest pengalaman yang sangat menyenangkan. Ini persekitaran yang sempurna membantu pelajar untuk berjaya dalam memahami dan mengalami kerjaya tangan pertama fisioterapi.

Lokasi

  • Germany Online

    Staatl. anerkannte Physiotherapieschule Ortenau gGmbH Birkenstraße 5 (entrance Willstätterstraße) 77731 Willstätt-Eckartsweier Germany, , Germany Online

Program

    Institusi juga menawarkan:

    Soalan