Keystone logo
Sapienza University of Rome Ijazah Sarjana Muda dalam Klasik
Sapienza University of Rome

Ijazah Sarjana Muda dalam Klasik

Rome, Itali

3 Years

Inggeris

Sepenuh masa

29 Jul 2024

Oct 2024

EUR 1,500 / per year *

Di kampus

* setiap tahun akademik

pengenalan

Mempelajari Klasik bermaksud berurusan dengan orang dan masyarakat yang telah membentuk Budaya, Bahasa, dan Politik di dunia Barat. Artifak dan teks yang masih hidup dari Itali kuno, Yunani, dan "Provinsi" lain dari Empayar Rom (Eropah, Timur Dekat, Afrika Utara) masih merupakan penanda yang penting dan relevan dalam landskap fizikal dan budaya hari ini di seluruh Eropah dan Mediterranean.


Polina Zimmerman / Pexels

140500_pexels-photo-3747468.jpeg

Kajian Yunani Kuno dan Latin akan membolehkan anda membaca dan memahami suara dunia Klasik: penyair, sejarawan, dramatis, saintis, ahli matematik, arkitek, peguam, hakim, penguasa dan juga tukang, petani, tukang roti, tukang batu, lelaki , dan wanita dalam kehidupan seharian mereka.

Sebaliknya, alat, prosedur, dan kaedah arkeologi akan memungkinkan anda untuk mendedahkan, melihat, membina semula, dan menyampaikan kerumitan material dari struktur monumen, tempat, dan wilayah yang berubah.

Cara terlibat dan melihat Klasik akan memperlihatkan kepada Anda Masa lalu sebagai sebahagian daripada proses sejarah yang mempengaruhi dan terus mempengaruhi Masa Kini kita. Soalan moden dan cabaran masa kini adalah titik akses budaya terbaik untuk pengetahuan, penafsiran, dan penyebaran budaya Yunani dan Rom yang "sebenar" sebagai sebahagian daripada Warisan Manusia yang sama.

Anda akan mengambil alih kaedah filologi, sejarah seni, arkeologi, undang-undang, falsafah, dan sains. Semua ini akan memberi anda semua alat yang diperlukan untuk memahami masa lalu dan bergerak dengan mudah di antara dua budaya yang bergabung di bawah lambang Empayar Rom.

Kemasukan

Kurikulum

Hasil Program

Peluang kerjaya

Yuran Pengajian Program

Mengenai Sekolah

Soalan