Keystone logo
San Francisco State University

San Francisco State University

San Francisco State University

pengenalan

Selamat datang ke San Francisco State University

Terletak di salah satu kota yang paling indah dan pelbagai di dunia, SF Negeri kampus mempunyai yang menyediakan pelbagai orang, budaya dan bahasa di sudut yang tenang di San Francisco hanya 1.6 km dari Lautan Pasifik. Pengangkutan awam terletak bersebelahan dengan kampus menawarkan akses mudah ke pusat bandar hanya sejauh 20 minit. The San Francisco Bay Area menawarkan pelajar peluang yang banyak untuk meningkatkan program ijazah. Kerja lapangan, projek komuniti dan latihan menjadikan pembelajaran menjadi hidup ketika memberikan anda kelebihan dalam pasaran kerja selepas tamat pengajian.

kampus

Kampus utama meliputi 58 hektar oleh Lake Merced Park, Downtown Campus adalah di tengah-tengah pusat kewangan dan teknologi bandar terletak di San Francisco Bay, Pusat Romberg Tiburon untuk Kajian Alam Sekitar dan terdapat Campus Sierra Nevada Field di kaki bukit Sierra.

troli

Top 10 Majors untuk Pelajar Antarabangsa

 1. pentadbiran perniagaan
 2. kejuruteraan
 3. Sains Komputer
 4. Hubungan antarabangsa
 5. biologi
 6. Education / TESOL
 7. Broadcasting & Electronic Arts Komunikasi (BECA)
 8. pawagam
 9. psikologi
 10. Kajian Komunikasi

Kalendar akademik

 • Kejatuhan semester adalah pertengahan bulan Ogos hingga Disember (16 minggu)
 • Spring semester adalah pertengahan bulan Januari hingga Mei (16 minggu)
 • Summer Sesyen menjalankan Jun hingga Ogos (5-10 minggu)

Pendaftaran

 • pelajar ijazah: 26.815
 • pelajar siswazah: 3441

Pelajar antarabangsa: 1695 JUMLAH PELAJAR: 30.256

Akreditasi

Ditubuhkan pada tahun 1899, SF Negeri adalah sebahagian daripada sistem California State University (CSU). SF Negeri yang diiktiraf oleh Suruhanjaya Accrediting untuk Kolej Kanan dan Universiti Persatuan Barat Sekolah dan Kolej Universiti (WASC). jabatan dan program akademik juga diiktiraf secara berasingan.

Kedudukan dan Distinctions

SFSU

Di rantau yang terkenal dengan inovasi, kreativiti dan pemikiran progresif, SF Negeri adalah hati intelek dan jiwa bandar sekitarnya. Seorang pemimpin dalam pembelajaran khidmat masyarakat dan pendidikan antarabangsa, SF Negeri juga satu kuasa sivik utama, bekerjasama dengan kerajaan, perniagaan dan rakan kongsi pendidikan untuk memajukan Universiti dan rantau ini. sangat menghormati dan perbezaan kami termasuk:

 • Ditubuhkan jabatan perhubungan antarabangsa pertama di sebuah universiti Amerika Syarikat (menghantar lebih ramai pelajar luar negara dari mana-mana institusi master's-pemberian di negara ini);
 • College of Business diiktiraf sebagai salah satu daripada hanya 15% daripada sekolah-sekolah perniagaan di seluruh dunia yang memenuhi piawaian akreditasi AACSB International yang ketat;
 • Dinamakan sebagai salah satu sekolah filem tertinggi negara oleh The Hollywood Reporter. Antara 1999 dan 2016, lebih daripada sedozen alumni telah dicalonkan untuk Anugerah Akademi;
 • 10 alumni dan fakulti dianugerahkan dengan Hadiah Pulitzer;
 • SF alums Negeri mengasaskan perniagaan yang berjaya dari kedai-kedai bebe E-Loan dan telah memegang jawatan kepimpinan tertinggi di Starbucks, Symantec, AT & T, Disney dan banyak lagi.

PERUMAHAN

SF Negeri menawarkan beberapa pilihan perumahan di kampus: dewan kediaman, pangsapuri dengan satu, dua atau tiga bilik tidur dan pangsapuri keluarga. Tema dan pembelajaran masyarakat disediakan untuk penduduk kampung yang ingin tinggal dengan pelajar-pelajar lain dengan jurusan yang sama dan kepentingan peribadi. Proses permohonan perumahan adalah berasingan dari permohonan universiti. Selepas anda telah mengemukakan permohonan anda, anda perlu memohon untuk perumahan sebaik sahaja anda menerima nombor SF ID Negeri anda. Anda tidak perlu mempunyai kemasukan rasmi diterima untuk memohon perumahan.

English Language Requirements

Sahkan penguasaan bahasa Inggeris anda dengan Ujian Bahasa Inggeris Duolingo! DET ialah ujian Bahasa Inggeris dalam talian yang mudah, pantas dan berpatutan yang diterima oleh lebih 4,000 universiti (seperti ini) di seluruh dunia.

Lokasi

 • San Francisco

  1600 Holloway Ave. , 94132, San Francisco

Soalan