Keystone logo
Saint Martin’s University Sarjana Muda Sastera dalam Pengajian Antara Disiplin
Saint Martin’s University

Sarjana Muda Sastera dalam Pengajian Antara Disiplin

Lacey, Amerika Syarikat

4 Years

Inggeris

Sepenuh masa

Request application deadline

Request earliest startdate

Request tuition fees

Di kampus

pengenalan

Adakah anda berminat untuk mengkaji pelbagai pendekatan terhadap kebimbangan manusia yang berkekalan dan topikal? Jurusan Pengajian Antara Disiplin mengajar pendekatan, leksikon, dan metodologi disiplin diskret. Penerokaan perbandingan dan antara disiplin sedemikian menggalakkan kesedaran tentang tempat disiplin yang berbeza berkongsi andaian dan tempat mereka membina proses heuristik yang berbeza.

Mengapa Universiti Saint Martin?

Jurusan pengajian antara disiplin di Saint Martin’s University wujud untuk meneruskan misi pembelajaran integratif sekolah dalam tradisi Benedictine. Pelajar yang bermotivasi tinggi yang berminat dalam lebih daripada satu bidang pengajian dapat menggabungkan dua atau lebih disiplin ke dalam satu ijazah.

Jurusan ini direka untuk pelajar yang ingin melibatkan diri dalam latihan intelektual yang ketat dalam memahami bagaimana metodologi dan mod siasatan yang berbeza-beza menimbulkan soalan yang berbeza dan memenuhi tujuan yang berbeza. Ia juga memerlukan kebebasan berfikir dan etika kerja yang kuat.

Sorotan Program

Pengajaran berpasukan, sebagai aspek utama program ini, membolehkan profesor dari pelbagai latar belakang berkumpul untuk mereka bentuk kursus yang unik dan selalunya tidak konvensional yang membawa tajuk yang luar biasa seperti:

  • Tindakan Sosial: Pengenalan kepada Penyelesaian Masalah dalam Dunia yang Memerlukan Masalah (kursus tentang memulakan perubahan sosial)
  • Jesus on Film and in the Gospels (pemeriksaan sosok Yesus dalam Injil dan dalam filem popular)
  • Mengejar Impian Amerika (pemeriksaan mitos Amerika)

Graduan IDS meninggalkan Saint Martin dengan penghargaan terhadap pelbagai kaedah siasatan dan fleksibiliti kaedah yang akan memperkaya kemahiran yang akan mereka bawa kepada majikan masa depan, serta meningkatkan keseronokan mereka sendiri terhadap siasatan intelektual dan penglibatan sivik sepanjang hayat mereka.

Keunikan jurusan pengajian antara disiplin tercermin dalam tesis yang dikemukakan oleh pelajar program. Di bawah adalah contoh tesis yang dihasilkan oleh graduan program Pengajian Antara Disiplin.

  • Pengajian agama/Sejarah/Seni/Sejarah Seni: Kandinsky & Akar Spiritual Seni Abstrak
  • Sejarah/Bahasa Inggeris: Perang Vietnam dalam Memoir Askar Amerika
  • Psikologi/Pendidikan: Kesan Pendidikan Universiti terhadap Perkembangan Psikologi Pelajar
  • Perniagaan/Muzik: Apa yang Menjadikan Lagu Hit?
  • Pengajian Bahasa Inggeris/Filem: Tolkien's Fellowship of the Ring on Film
  • Antropologi Budaya/Bahasa Inggeris: Budaya dan Kesusasteraan Bantuan Diri

Kurikulum

Peluang kerjaya

Mengenai Sekolah

Soalan