Keystone logo
Saint Martin’s University Sarjana Muda Sastera dalam Kajian Wanita, Jantina dan Etnik
Saint Martin’s University

Sarjana Muda Sastera dalam Kajian Wanita, Jantina dan Etnik

Lacey, Amerika Syarikat

4 Years

Inggeris

Sepenuh masa

Request application deadline

Request earliest startdate

Request tuition fees

Di kampus

pengenalan

Jurusan Pengajian Wanita, Jantina dan Etnik menyediakan pelajar rangka kerja sejarah dan teori tentang jantina, bangsa, kelas, identiti seksual, status, penjajahan peneroka dan kerja anti-penindasan.

Mengapa Universiti Saint Martin?

Pelajar Universiti Saint Martin akan menggunakan pengetahuan disiplin dan antara disiplin termasuk teori feminis intersectional, teori aneh dan teori perlumbaan kritikal yang menguraikan kesarjanaan hierarki tradisional dan menyediakan cara baharu untuk mengetahui. Semua kursus dalam jurusan meminta pelajar berfikir secara kritis dan menghadapi isu kuasa, penindasan, perkauman, homofobia, transfobia, kelasisme dan seksisme.

  • Melalui teori feminis, jantina dan aneh, kursus ini menyoal paradigma, pengetahuan, nilai, dan andaian barat tentang jantina, identiti, bangsa dan etnik.
  • Pusat utama pada isu, pengalaman, perspektif, naratif dan suara yang mengelilingi wanita, jantina, komuniti LGBTQ+ dan kumpulan kaum dan etnik Amerika.
  • Membolehkan pelajar meneroka kesalinghubungan, mendalami pemahaman tentang diri mereka dan kemanusiaan, dan menerapkan nilai keadilan pemulihan dan kecekapan keadilan sosial untuk menangani seksisme, perkauman dan penindasan.​
  • Dipimpin oleh fakulti dengan komitmen terhadap keadilan sosial peribadi dan profesional, anti-penindasan, dan kerja ekuiti.
  • Menggunakan amalan pengajaran dan pembelajaran inklusif seperti Reka Bentuk Universal untuk Pembelajaran.​

Kurikulum

Mengenai Sekolah

Soalan