Keystone logo
© Bobby Anderson
Saint Francis University

Saint Francis University

Saint Francis University

pengenalan

Tentang Saint Francis University

Saint Francis University ialah salah satu universiti Katolik tertua di negara ini, dan yang tertua meraikan nilai Franciscan. Kampus kami yang indah terletak di puncak gunung di Loretto, Pennsylvania, berhampiran Pittsburgh. Kepercayaan, Kemurahan hati, rasa hormat, penemuan dan kegembiraan ada dalam DNA kami, dan kami berusaha untuk menarik pelajar (seperti anda) dengan semangat untuk membentuk dunia.

Jadilah seseorang yang...

Perkara berikut ... adalah unik untuk anda. Ayat ini akan ditulis (dan ditulis semula) sepanjang perjalanan hidup anda. Setiap daripada kami di SFU ingin menjadi seseorang yang membantu anda menulis cerita yang paling berkesan yang anda boleh.

Moto SFU, menjadi seseorang itu, bercakap dengan dorongan kami untuk mendidik profesional yang penuh belas kasihan, penyayang dan berjaya; dan dorongan anda untuk menjadi satu.

Segarkan Fikiran anda

Kejayaan bermakna menemui bakat anda dan berkongsi dengan orang lain. Persediaan kerjaya tertumpu yang diadun dengan tradisi seni liberal yang kaya (di mana anda menerokai banyak minat) boleh membantu anda mencari laluan anda.

Inspirasikan Roh anda

Semua dialu-alukan untuk berjalan bersama Francis. St. Francis of Assisi, melalui misi Katolik-Franciscannya, memberikan kita banyak petunjuk untuk menjalani kehidupan yang bermakna yang berbicara kepada semua agama.

Melangkaui Kuliah

Pengalaman global, latihan amali dan banyak lagi membantu anda untuk menjadi orang yang anda inginkan. Selain itu, pengalaman ini semuanya diteruskan pada Kepimpinan, Penglibatan dan Transkrip Perkhidmatan rasmi anda.

Sekolah Kecil- Peminat Ghairah

Kami adalah rumah kepada salah satu program Bahagian-I NCAA terkecil di negara ini dan diiktiraf untuk kecemerlangan akademik dan semangat kesukanan!

Fakta Flash, Kedudukan dan Banyak Lagi

Saint Francis University di Loretto, PA ialah kolej Katolik-Franciscan tertua di Amerika Syarikat. Misi kami adalah untuk membantu pelajar berkembang menjadi profesional yang penuh belas kasihan dan berjaya melalui budaya kepercayaan, kemurahan hati, rasa hormat, penemuan dan kegembiraan. Universiti menawarkan lebih daripada 50 program (ijazah sarjana muda, siswazah, dan ijazah dewasa) melalui tiga sekolah: Perniagaan; Sains Kesihatan & Pendidikan; dan Sains, Teknologi, Kejuruteraan, Seni & Matematik (STEAM).

Identiti Franciscan Kami

Minda untuk Kecemerlangan, Semangat untuk Keamanan dan Keadilan, Hati untuk Perkhidmatan

Benih-benih apa yang telah menjadi Saint Francis University dan identiti Franciscan kami telah ditanam oleh enam biarawan Franciscan dari Ireland yang mengasaskan akademi lelaki di dusun gunung Loretto, Pennsylvania. Prinsip panduan orang Fransiskan ini adalah nilai yang kami pegang pada Saint Francis University sehingga hari ini.

 • universiti seni liberal swasta coeducational Katolik; salah satu kolej bersama Katolik pertama di negara ini
 • Ditaja oleh Franciscans of the Third Order Regular di bawah pimpinan presiden Fr. Malachi Van Tassell, Ph.D., TOR

Oleh Nombor

 • Pendaftaran: 2,289 (1,726 siswazah, 563 siswazah)
 • Jantina: Perempuan 63.0%, lelaki 37.0% (Prasiswazah)
 • Kadar Pengekalan Tahun Pertama: 85%
 • Kadar Pengijazahan Purata: 70.3%
 • Saiz Kelas Purata: 17.6
 • Fakulti sepenuh masa: 131

Berdasarkan pendaftaran Musim Gugur 2017.

Akreditasi

 • Majlis Akreditasi Pendidikan Terapi Carakerja
 • Suruhanjaya Semakan Akreditasi mengenai Pendidikan untuk Pembantu Pakar Perubatan, Inc.
 • Persatuan Kimia Amerika, Ijazah Kimia Diperakui
 • Suruhanjaya Akreditasi Program Pendidikan Kesihatan Bersekutu
 • Suruhanjaya Akreditasi dalam Pendidikan Terapi Fizikal
 • Suruhanjaya Pendidikan Kejururawatan Berkolej
 • Majlis Pendidikan Kerja Sosial
 • Suruhanjaya Akreditasi Kejuruteraan ABET, Kejuruteraan Alam Sekitar
 • Perhimpunan Antarabangsa untuk Pendidikan Perniagaan Berkolej
 • Suruhanjaya Pengajian Tinggi Negeri Tengah
 • Lembaga Kejururawatan Negeri Pennsylvania
 • Jabatan Pendidikan Negeri Pennsylvania untuk program yang diluluskan dalam Pendidikan Guru

Struktur Pemerintahan

Universiti ini ditaja oleh Franciscans of the Third Order Regular dan ditadbir oleh Lembaga Pemegang Amanah yang terdiri daripada orang awam dan Franciscans. Presiden Universiti menerima input daripada fakulti, pentadbir, dan pelajar yang mengambil bahagian dalam memajukan misi Universiti.

Olahraga

SFU ialah ahli Persatuan Olahraga Kolegiat Kebangsaan, dan 23 pasukan sukan lelaki dan wanita Universiti bersaing di peringkat Bahagian I. Universiti juga merupakan ahli Persidangan Timur Laut. Nama panggilan Universiti ialah Red Flash.

Misi dan Nilai

Dalam zaman kerumitan, kesederhanaan mesej St. Francis of Assisi lebih menarik berbanding sebelum ini: Kerendahan hati. Kemurahan hati. penghormatan. Perkhidmatan. Hormat. Solat. kegembiraan. Cinta. Prinsip panduan Fransiskan ini ialah nilai yang kami pegang di Saint Francis University.

Kenyataan Misi

Minda untuk Kecemerlangan

Saint Francis University menawarkan pendidikan tinggi dalam persekitaran yang dipandu oleh nilai dan ajaran Katolik dan diilhamkan oleh contoh penaung kami, Saint Francis of Assisi. Institusi pengajian tinggi Franciscan tertua di Amerika Syarikat, Saint Francis University ialah komuniti pembelajaran inklusif yang mengalu-alukan semua orang.

Semangat untuk Keamanan dan Keadilan

Program dan aktiviti universiti memupuk nilai Franciscan seperti sikap rendah hati dan pemurah terhadap pembelajaran, menghormati kepelbagaian dan keunikan individu individu, memahami isu etika, dan menghormati semua kehidupan. Dengan semangat kesederhanaan dan kegembiraan, kami menyediakan peluang kepada komuniti Universiti untuk berfikir secara kritis dan analitikal, berkomunikasi secara berkesan, dan menyepadukan teori dan amalan.

Hati untuk Perkhidmatan

Saint Francis University menawarkan program sarjana muda dalam tradisi seni liberal, program pengajian siswazah dan profesional yang menekankan etika peribadi dan profesional, dan peluang pendidikan berterusan untuk peningkatan peribadi dan kerjaya. Kami berusaha untuk memberi inspirasi kepada semua ahli komuniti Universiti kecintaan terhadap pembelajaran sepanjang hayat dan komitmen untuk berkongsi hadiah dan kemahiran mereka dengan murah hati dengan orang lain dalam dunia yang pesat berubah.

Matlamat Pendidikan Tinggi Franciscan

 • Sikap Rendah Hati dan Pemurah terhadap Pembelajaran
 • Hormat untuk Semua Kehidupan dan Kebaikan Semua Manusia
 • Menghormati Keunikan Individu
 • Wawasan Global
 • Khidmat kepada Fakir dan Memerlukan
 • Komuniti Iman dan Doa,
 • Semangat Kesederhanaan dan Kegembiraan
 • Kehadiran Franciscan.

Dalam zaman kerumitan, kesederhanaan mesej St. Francis of Assisi lebih menarik berbanding sebelum ini. Prinsip panduan golongan Fransiskan ini bukan sekadar cita-cita untuk dikagumi, tetapi nilai yang perlu dihayati.

Penglihatan

Saint Francis University ialah universiti Katolik pilihan untuk pelajar berkebolehan tinggi yang mencari pengalaman pembelajaran interaktif yang tulen, ketat dari segi akademik, di mana mereka boleh berkembang dari segi intelek, rohani, moral dan sosial. Pelajar mencari Saint Francis untuk keupayaannya untuk menggabungkan nilai dan visi pendidikan seni liberal dengan matlamat pembelajaran yang relevan dengan keperluan ekonomi masyarakat.

Saint Francis University diiktiraf sebagai rakan strategik yang penting – di peringkat serantau, nasional dan antarabangsa – menjalin hubungan yang kukuh dengan mencari rakan usaha sama untuk memupuk dan mengembangkan misi, visi dan matlamat strategik Universiti sambil menyumbang kepada visi global kebaikan masyarakat yang dihasilkan melalui pelaksanaan yang berkesan. prinsip kepimpinan hamba.

Saint Francis UniversityKemudahan 's direka bentuk untuk meningkatkan dan meningkatkan keupayaan ke tahap tertinggi program kepimpinan yang diiktiraf secara nasional dalam perniagaan, penjagaan kesihatan, sains dan kemanusiaan.

Saint Francis University terlibat dalam penambahbaikan berterusan dalam keberkesanan dan kecekapan organisasi di semua peringkat - didorong oleh penilaian dalaman dan luaran - untuk menggalakkan pengawasan yang luar biasa terhadap sumber manusia dan kewangannya.

Ciri-ciri Kampus

  Lokasi

  • Loretto

   117 Evergreen Drive, PA 15940, Loretto

   Soalan