Keystone logo
SAE Institute UAE

SAE Institute UAE

SAE Institute UAE

pengenalan

SAE, dengan 47 kampus di 23 negara, telah menjadi penanda aras global untuk pendidikan media kreatif sejak tahun 1976. SAE Dubai dengan bangganya menawarkan Ijazah Sarjana Muda yang diiktiraf TEQSA dalam 5 disiplin - Animasi, Audio, Reka Bentuk, Filem dan Permainan, selain sijil kursus pendek . SAE menawarkan Ijazah Sarjana Muda yang diiktiraf oleh kerajaan Australia.

SAE adalah pendidik terkemuka di dunia dalam industri media kreatif. Ditubuhkan pada tahun 1976, kami kini menjangkau seluruh dunia dengan 47 kampus di 23 negara.

Di Dubai, SAE menyediakan kursus kepada lebih daripada 300 pelajar.

SAE menawarkan Ijazah Sarjana Muda yang diiktiraf oleh kerajaan Australia sebagai tambahan kepada sijil kursus pendek:

 • Animasi
 • Audio
 • Reka bentuk
 • Filem
 • Permainan

Di SAE kami bangga menyampaikan program luar biasa dalam kemudahan bertaraf dunia. Kami memastikan pelajar kami mendapat pendidikan cemerlang, kelayakan yang diiktiraf di peringkat antarabangsa, dan kemahiran berkaitan industri.

Graduan kami benar-benar mempunyai keunggulan kompetitif.

Sponsored by Google Chromebooks
Brooke Cagle / unsplash

SAE Dubai

Terletak di tengah-tengah, SAE Dubai adalah sebahagian daripada bandar-bandar Media dan Internet yang berkembang maju dan bertenaga di bandar serta Kampung Pengetahuan Dubai. Ini adalah masyarakat seni dan kebudayaan di bandar ini. Kampus ini mempunyai komuniti pelajar yang besar dan pelbagai dan kakitangan yang berdedikasi, profesional berpengetahuan yang berkomitmen untuk mengamalkan pengajaran dan pembelajaran terbaik.

SAE Dubai menawarkan anda:

 • Satu-satu perhatian dan peluang pembelajaran kolaboratif
 • Peralatan dan kemudahan standard industri
 • Kursus pendek khusus
 • Kelas master khusus
 • Berkaitan dengan pelbagai studio di komuniti kreatif yang berdekatan
 • Majlis Perwakilan Pelajar yang aktif dan mengalu-alukan
 • Hubungan yang kuat dengan pelbagai reka bentuk audio, filem, reka bentuk grafik, web, permainan dan pembangunan animasi

Kemudahan:

 • Kemudahan Bertaraf Dunia sejak 2005
 • Kampus Dubai yang baru dengan suasana yang hebat
 • Analog dan Digital studio rakaman seimbang akustik
 • Bilik kawalan pelbagai
 • Skrin hijau dan studio fotografi bersaiz besar
 • Suite edit dalam talian yang besar
 • Pelantar lampu overhead
 • Kamera mewah
 • Perisian Utama Industri

Perbezaan SAE

SAE telah memberikan pendidikan yang berfokus pada industri yang luar biasa sejak tahun 1976. Kami telah menetapkan penanda aras untuk kelayakan HE dan VET dalam media kreatif kerana kami mengetahui industri-industri ini dan kami tahu bagaimana melatih graduan yang bersedia untuk industri. Kami menyukai apa yang kami lakukan dan kami komited untuk menyediakan pilihan pendidikan yang mencabar, mengembangkan dan memberi inspirasi.

Pakar Pendidikan Media Kreatif

Kami adalah pendidik terkemuka di dunia dalam industri media kreatif kerana kami bekerjasama rapat dengan rakan industri kami, kami menggunakan guru pakar dengan pengalaman dunia nyata, dan kami memberikan pendidikan yang diperibadikan di kemudahan bertaraf dunia.

Kursus khusus kami dalam media kreatif responsif terhadap sifat industri yang dinamik dan berkembang. Kami menjaga nadi dan berfikir di luar kotak untuk membantu anda mencapai potensi dan merealisasikan impian anda.

Perspektif Global

SAE mempunyai 55 kampus di 28 negara. Pelajar dan guru kami adalah komuniti yang unik, pelbagai dan kreatif yang berkumpul untuk tujuan kolektif - peluang pendidikan yang luar biasa. Kepakaran kami dikenali dan benar-benar global.

Kursus SAE diiktiraf oleh Kerajaan Australia dan diiktiraf di peringkat antarabangsa.

Pembelajaran Jalur Cepat

SAE menawarkan Pathways pembelajaran pantas yang terakreditasi supaya anda bersedia untuk industri dan dalam perjalanan ke pekerjaan impian dengan lebih pantas. Sekiranya anda bersedia untuk memasuki kawasan keras, maka pilihan jalur pantas intensif kami bermaksud anda akan memperoleh ijazah dalam 2 tahun.

Kajian Praktikal dan Peribadi

Di SAE, kami tahu graduan industri media kreatif memerlukan latihan praktikal individu. Kami mengiktirafnya pada tahun 1976 - sebab itulah kami mempelopori kurikulum kami yang praktikal, berfokus pada industri, dan diperibadikan, yang disampaikan kepada anda dalam kemudahan canggih.

Kami juga membawa anda keluar dari kelas dan ke dunia nyata, dengan peluang pengembangan profesional di beberapa festival dan acara utama Australia.

SAE komited untuk cemerlang dalam pendidikan, dan hasil pembelajaran anda.

Kita Tahu Barang Kita

Di SAE kami akan membantu anda meningkatkan kemahiran dan kepakaran anda dengan kurikulum kami yang ketat berdasarkan pengalaman praktikal dan teknikal, dan berdasarkan teori dan analisis kritikal.

SAE telah melatih graduan yang bersedia untuk industri sejak tahun 1976. Kami hebat dalam apa yang kami lakukan - sebab itulah kami peneraju industri dalam pendidikan media kreatif.

148864_pexels-photo-3183150.jpeg
fauxels / pexels

Sejarah kita

SAE Australia

SAE ditubuhkan di Australia pada tahun 1976 sebagai institut kejuruteraan audio pertama di dunia. Kejayaan awal SAE dan permintaan latihan praktikal, berasaskan teori dan industri kami dengan cepat membawa kepada penubuhan kampus lain di seluruh negara. Menjelang tahun 1982, SAE mempunyai kampus di Brisbane, Sydney, Melbourne, Adelaide dan Perth. Kampus Teluk Byron yang dibina khas, menawarkan kemudahan audio yang tiada tandingannya, dibuka pada tahun 2003.

Dari penubuhan institut dan kursus pertama SAE, kelayakan VET dan kelayakan pendidikan tinggi yang diperakui oleh kerajaan telah diperkenalkan. SAE kini telah berkembang menjadi pemimpin global dalam pendidikan media kreatif.

Pada tahun 2004, SAE memperoleh Qantm College, pendidik media digital terkemuka yang mengkhusus dalam animasi 3D, reka bentuk permainan dan pengaturcaraan, pembangunan web dan reka bentuk grafik.

Qantm, salah satu penyedia pendidikan pertama yang menawarkan program ijazah dalam reka bentuk permainan, mempunyai silsilah yang mengagumkan. Kolej ini ditubuhkan pada tahun 1996 dengan sokongan kolektif:

 • Jabatan Pembangunan dan Inovasi Negeri Queensland
 • Seni Queensland
 • Kerajaan Wilayah Utara
 • Universiti Queensland
 • Universiti Queensland Selatan
 • Universiti James Cook
 • Griffith University
 • TAFE Queensland

Dengan SAE, Qantm telah berkembang ke arena global sebagai pendidik media digital yang terkenal.

Pada bulan Februari 2011, Institut SAE dan Kolej Qantm menjadi sebahagian daripada Navitas, penyedia pendidikan global terkemuka.

Kepakaran dan sumber gabungan SAE, Qantm dan Navitas memastikan pelajar kami mempunyai kemahiran dan pengetahuan industri yang mereka perlukan untuk kerjaya yang memuaskan dalam industri hiburan dan media kreatif.

Institut SAE dan Kolej Qantm, sebagai sebahagian daripada Navitas, kini dikenali sebagai SAE Australia.

SAE Antarabangsa

Berikutan dari kejayaan SAE di Australia, kampus SAE asing pertama dibuka di London pada tahun 1985. Seperti di Australia, di arena antarabangsa, SAE terbukti sangat berjaya dalam memberikan kurikulum yang berkualiti, praktikal dan teori kepada calon-calon yang berpengalaman dalam industri muzik.

Tidak lama selepas kampus London dibuka, SAE mendirikan institut Eropah pertama di Munich. Munich menjadi yang pertama banyak Institut SAE bahasa asing di seluruh dunia.

SAE ditubuhkan di Eropah, Asia dan New Zealand pada pertengahan 90-an. Yang pertama di 7 kampus dibuka di Amerika Syarikat pada tahun 1998.

Dari permulaan studio Sydney yang sederhana, SAE hari ini menjangkau seluruh dunia dengan 53 kampus di 27 negara. Bermula dengan Audio, SAE International telah berkembang selama bertahun-tahun, dan kini juga menawarkan kelayakan dalam disiplin media kreatif lain - Animasi, Reka Bentuk, Kewartawanan Digital, Filem, Permainan, dan Web & Mudah Alih.

Semua kursus kami mengikuti prinsip penubuhan SAE - pilihan pendidikan berkualiti tinggi, industri yang fokus, praktikal dan teori bagi individu yang kreatif dan berbakat.

Lokasi

 • Dubai

  Block 2, Ground Floor, Knowledge Park, 500648, Dubai

Soalan