Keystone logo
SAE Institute Germany

SAE Institute Germany

SAE Institute Germany

pengenalan

Institut SAE diasaskan pada tahun 1976 dan sejak itu telah berkembang menjadi pendidik media kreatif tertumpu industri terbesar di dunia dengan lebih daripada 50 kampus di 28 negara. Kurikulum SAE telah dibuat dengan teliti melalui perundingan dengan pengamal industri terkemuka untuk memenuhi keperluan industri media kreatif global.

SAE Institute menawarkan portfolio kursus komprehensif dalam bidang media kreatif (audio, filem, animasi, pembangunan permainan, perniagaan muzik dan web) dengan tradisi aplikasi praktikal dan pengiktirafan industri yang kukuh. Ijazah Sarjana Muda Sastera/Sarjana Muda Sains boleh dicapai dalam masa dua tahun.

Dua program Sarjana (MA/MSc) tersedia. Program Sarjana Muda dan Sarjana ditawarkan bersempena dengan Universiti Middlesex yang terkenal di London. Institut SAE mempunyai rangkaian merentasi lima benua dengan kampus di pusat dunia industri media kreatif termasuk London, Berlin, Munich, Paris, Barcelona, New York, Los Angeles dan banyak lagi.

Persatuan Alumni SAE ialah rangkaian untuk graduan dan pelajar SAE Institute yang bertujuan untuk memberikan mereka pengalaman alumni selepas pendidikan bertaraf dunia mereka dan menawarkan program sumber, acara dan komunikasi yang pelbagai untuk menawarkan program penempatan kerja yang aktif, memastikan mereka berada dalam menyentuh antara satu sama lain dan terlibat dengan SAE Institute.

Konvensyen Alumni SAE ialah acara rangkaian percuma yang diadakan secara tradisional di Berlin untuk sesiapa sahaja yang berminat dalam pembangunan media kreatif dan teknologi. Acara tahunan itu menghimpunkan minda seperti berkongsi pengetahuan yang perlu anda ketahui tentang media kreatif dan industri hiburan. Konvensyen ini menawarkan anda peluang yang kaya untuk penyelidikan muktamad, merangsang pendidikan dan pembangunan perniagaan – ia adalah forum yang sempurna untuk rangkaian dan bertukar idea.

Majalah SAE ialah majalah SAE Institute dan Persatuan Alumni SAE. Penerbitan itu pada asalnya dilancarkan dalam bentuk cetakan tetapi beralih kepada diterbitkan dalam talian pada 2014.

Dua program Sarjana (MA/MSc) tersedia. Program Sarjana Muda dan Sarjana ditawarkan bersempena dengan Universiti Middlesex yang terkenal di London. (satu Program Sarjana dengan Middlesex dan satu dengan Folkwang Universität der Künste yang terkenal.

Mengenai Kampus

Kampus Berlin menawarkan pelajar yang kreatif dan bersemangat akses kepada kemudahan standard industri dan tenaga pengajar dengan pengetahuan subjek yang cemerlang dan semangat untuk membolehkan setiap pelajar mencapai potensi mereka.

 • Studio rakaman yang lengkap, suite filem dan banyak stesen kerja dalam ruang seluas 2.000m2
 • Semua kursus dan program di Institut SAE di Berlin diajar dalam bahasa Inggeris dan juga Jerman
 • Rangkaian yang kukuh dengan industri kreatif yang dinamik di ibu negara Jerman
 • Kuliah tetamu tambahan dan seminar dengan pemimpin industri yang terkenal

Lokasi

 • Berlin

  Cuvryspeicher - Cuvrystr. 4, 10997 , Berlin

 • Munich

  Zielstattstr. 30, 81379, Munich

 • Hamburg-Mitte

  Feldstr. 66, 20359, Hamburg-Mitte

 • Cologne

  Carlswerkstr. 11c, 51063, Cologne

 • Frankfurt

  Homburger Landstr. 182, 60435, Frankfurt

Soalan