Keystone logo
Sabanci University

Sabanci University

Sabanci University

pengenalan

Dengan fakulti kelas dunia, pendidikan dalam bahasa Inggeris peringkat global, dan yuran pengajian yang berpatutan dibandingkan dengan universiti yang mempunyai kedudukan yang sama di seluruh dunia, SU adalah tempat belajar di Turki. Universiti ini juga menyediakan biasiswa yang kuat untuk pelajar dari semua bangsa dan semua bidang pendidikan, yang menjamin pendidikan berkualiti tinggi yang dapat diakses untuk semua. SU menawarkan semua program di kampus hijau di Tuzla, İstanbul, Turki.

Dengan sains, teknologi dan struktur sosial yang semakin maju dari hari ke hari, dunia memerlukan lebih ramai individu yang berkelayakan yang memiliki pengetahuan dan kemahiran yang diperlukan untuk meneruskan kerjaya di mana-mana sahaja di dunia. Menyedari isu yang mendesak ini, pada tahun 1994 Kumpulan Sabancı memutuskan untuk menubuhkan "universiti dunia" yang diketuai oleh Yayasan Sabancı. Benih-benih Universiti Sabancı, projek tanggungjawab sosial Kumpulan Sabancı yang paling komprehensif dalam bidang pendidikan, telah disemai pada musim panas 1995, pada persidangan pencarian. Pada masa ini, Universiti Sabancı ialah universiti Turki dengan kedudukan tertinggi dalam ranking THE World University dan berada dalam kurungan 500-600.

Sabancı Holding adalah syarikat portfolio strategik yang memfokuskan diri untuk mencipta nilai tambah dengan ekosistem Kumpulan dan mengutamakan budaya berprestasi tinggi. Syarikat Sabancı Group kini beroperasi di 12 negara. Kumpulan Sabancı mempunyai 70 syarikat dan 60.000 pekerja. Perusahaan-perusahaan ini secara kolektif juga telah memberikan sumbangan yang besar dalam pengembangan ekonomi Turki. Saham Sabancı Holding sendiri, serta saham dari 11 anak syarikatnya, disenaraikan di Borsa Istanbul (BIST) dan merupakan 8.1% daripada jumlah permodalan pasaran pasaran ekuiti Turki.

Pendidikan

Universiti ini menyediakan pendidikan antara disiplin di tiga fakultinya dengan sebelas program sarjana. Di SU, pelajar berpeluang memilih jurusan mereka selepas tahun akademik pertama atau kedua. Ini membolehkan para pelajar memutuskan program apa yang akan dipelajari di universiti dengan pemahaman yang lebih tinggi mengenai pendidikan tinggi dan minat dan bakat akademik dan kerjaya mereka sendiri.

Penyelidikan

Sabanci University meletakkan dirinya sebagai salah satu universiti yang paling inovatif dan berorientasikan penyelidikan di Turki. Sebagai sebahagian daripada falsafahnya, universiti ini bertujuan untuk mengarahkan usaha penyelidikannya terutama ke arah penyelidikan terapan dan strategik dengan objektif untuk memajukan pengetahuan, menyokong pengajaran dan menyumbang kepada kemajuan masyarakat. Universiti ini mempunyai sebilangan besar makmal dan pusat penyelidikan, termasuk Pusat Penyelidikan dan Aplikasi Nanoteknologi paling maju di rantau ini. SU juga mempunyai pendapatan penyelidikan tertinggi bagi setiap ahli fakulti di antara semua universiti di Turki.

Prospek kerjaya

Lulusan Sabanci University sangat dihargai di semua sektor dan banyak negara baik secara profesional dan akademik. 96% graduan mendapat pekerjaan dalam setahun setelah tamat pengajian. 81% daripada keseluruhan alumni mengikuti kerjaya profesional di syarikat terkenal. Unilever, Accenture, Procter & Gamble, Ford, dan Deloitte & Touche adalah antara syarikat tempat alumni kami bekerja.

Diploma SU juga berharga jika anda ingin melanjutkan kerjaya akademik. Universiti yang dipilih oleh lulusan kami sebagai destinasi mereka untuk sekolah siswazah merangkumi Carnegie Mellon University, University of California, Politecnico di Milano, Boston University, Harvard University, Brown University, Stanford University dan University of Massachusetts.

Setiap pelajar sarjana SU harus melakukan magang wajib sebelum tamat pengajian. Pejabat Pembangunan Kerjaya dan Magang SU, yang menyediakan kaunseling kerjaya kepada pelajar, juga membawa banyak peluang pekerjaan dan magang di seluruh dunia untuk pelajar SU dan mengadakan acara pengambilan pekerja di kampus dengan syarikat terkenal.

Ciri-ciri Kampus

  Syarat kemasukan ke program

  Tunjukkan komitmen dan kesediaan anda untuk berjaya dalam sekolah perniagaan dengan mengambil peperiksaan GMAT – peperiksaan yang paling banyak digunakan untuk kemasukan yang mengukur kemahiran pemikiran kritis dan penaakulan anda.

  Muat turun kuiz mini GMAT untuk mendapatkan rasa soalan yang akan anda temui dalam peperiksaan.

  Lokasi

  • Istanbul

   Sabancı University, Orta Mahalle, Üniversite Caddesi No: 27 Tuzla, 34956, Istanbul

   Soalan