Keystone logo
Rivier University Online Sarjana Muda Sastera dalam Psikologi: Kajian Ketagihan
Rivier University Online

Sarjana Muda Sastera dalam Psikologi: Kajian Ketagihan

Online USA

2 Years

Inggeris

Sepenuh masa, Sambilan

Request application deadline

Request earliest startdate

Request tuition fees

Pembelajaran jarak jauh

pengenalan

Lancarkan kerjaya anda dalam perkhidmatan manusia. BA dalam talian dalam Psikologi dari Rivier University memberi anda pemahaman yang mendalam tentang kajian saintifik tentang tingkah laku manusia individu dan bermasyarakat. Ia juga menawarkan trek Gangguan Penggunaan Bahan untuk menjadi kaunselor alkohol dan dadah (LADC) berlesen.

Topik pengajian termasuk dadah dan tingkah laku, teori dan amalan kaunseling, seksualiti manusia, dan psikologi sosial supaya anda lulus dengan pemahaman tentang cara minda dan badan berfungsi.

Jejak Gangguan Penggunaan Bahan

Program ini memenuhi keperluan pendidikan yang diperlukan untuk perlesenan menjadi kaunselor alkohol dan dadah berlesen. Anda akan belajar cara meningkatkan kualiti hidup mereka yang mengalami penyalahgunaan bahan, ketagihan, ketagihan alkohol dan pergantungan dadah dengan kurikulum yang mantap yang memfokuskan pada teori, penyelidikan dan perspektif semasa tentang pencegahan dan rawatan. Dengan pengijazahan, anda berada pada kedudukan yang baik untuk pengajian siswazah dan pasaran kerja yang kompetitif untuk tajuk kerjaya dalam kaunseling, perkhidmatan pemulihan, advokasi atau kesihatan awam

Profesor dengan pengalaman dunia sebenar membantu anda menerapkan perkara yang anda pelajari pada cabaran dunia sebenar supaya anda bersedia untuk mengatasinya. Anda akan melibatkan diri dengan mereka dan rakan sebaya anda dalam kursus yang sengaja dikecilkan. Anda akan menumpukan pada dialog berkuasa yang meluaskan kandungan kursus dan memperkaya pengalaman pembelajaran anda.

Di Rivier, kami komited untuk menyediakan anda pendidikan mampu milik yang boleh anda gunakan. Kadar tuisyen kami adalah antara yang paling berpatutan di rantau ini, dan belajar dalam talian bermakna belajar di mana dan bila yang terbaik untuk anda, jadi anda tidak perlu meninggalkan pekerjaan semasa anda. Kami memulakan penggal baharu setiap tujuh minggu dan menerima sehingga 90 kredit pemindahan — anda boleh menamatkan ijazah anda lebih awal dan memajukan kerjaya anda dengan lebih pantas.

Mengenai Sekolah

Soalan