Keystone logo
Rafik Hariri University

Rafik Hariri University

Rafik Hariri University

pengenalan

Universiti Rafik Hariri, yang terletak di kampung Mechref yang indah di kota Damour, merupakan sebuah universiti terkemuka di Lubnan. Sejak penubuhannya pada bulan September 1999, RHU telah memelihara warisan lelaki di belakang institusi itu dalam menyediakan pendidikan tinggi yang berkualiti yang mendorong sempadan melebihi apa yang mungkin berlaku.

ESTABLISHED

Universiti Rafik Hariri, yang bertujuan untuk menyediakan pendidikan yang berpatutan, berkualiti tinggi dan untuk menampung graduan yang berpengetahuan dan kompeten untuk memenuhi tuntutan pasaran pekerjaan Lubnan dan serantau, menjadi kenyataan dan membuka pintu untuk pertama kalinya pada 15 September 1999, dengan Kolej Pentadbiran Perniagaan, mengikut Keputusan Presiden 1947. Ia dibuka dengan populasi pelajar 75. Setelah Kolej Kejuruteraan dan Sains dan Sistem Maklumat telah ditubuhkan, RHU telah diberikan status universiti pada 19 Jun 2006, dengan Surat Keputusan 17192.

Fakulti

Lebih daripada 100 ahli fakulti dari pelbagai negara dengan pengalaman akademik dan industri yang luas.

Alumni

Hampir 2,200 alumni, terutamanya di Lebanon dan negara-negara lain termasuk KSA, UAE, Qatar, Kanada, Amerika Syarikat, Kuwait, Jerman, Inggeris, Perancis, Oman, dan Australia.

Syarat kemasukan ke program

Tunjukkan komitmen dan kesediaan anda untuk berjaya dalam sekolah perniagaan dengan mengambil peperiksaan GMAT – peperiksaan yang paling banyak digunakan untuk kemasukan yang mengukur kemahiran pemikiran kritis dan penaakulan anda.

Muat turun kuiz mini GMAT untuk mendapatkan rasa soalan yang akan anda temui dalam peperiksaan.

Lokasi

 • Mechref

  Mechref, , Mechref

  Program

   Institusi juga menawarkan:

   Soalan