Keystone logo
Raffles University Iskandar

Raffles University Iskandar

Raffles University Iskandar

pengenalan

Raffles University Iskandar ditubuhkan oleh Raffles Iskandar Sdn. Bhd., Sebuah usaha sama antara Raffles Education Corporation Limited dan Education @ Iskandar Sdn Bhd (EISB), seorang ahli Iskandar Investment Group. Raffles University Iskandar adalah sebuah universiti Malaysia yang berpusat di Asia yang berbangga sebagai universiti yang berorientasikan amalan dengan kurikulum yang intensif dan pengalaman praktikal yang menyediakan pelajar untuk kerjaya masa depan mereka. Universiti ini secara rasmi diluluskan oleh Kementerian Pengajian Tinggi Malaysia (MOHE) pada 31 Oktober 2011.

Saat ini beroperasi dari premis sementara di Menara Kotaraya, Jalan Trus, Johor Bahru, Raffles University Iskandar akan membangun kampus yang canggih di tanah seluas 65 hektar di EduCity Iskandar Malaysia. Lokasi strategik Raffles University Iskandar di Iskandar menetapkan universiti dalam ekonomi negeri yang selamat dan berkembang dengan potensi tinggi dalam perkembangan ekonomi dan kebudayaan. Pelajar boleh mengharapkan pengalaman pembelajaran yang dinamik dan dinamik yang akan melihat transformasi mereka menjadi profesional bertaraf dunia.

Visi kami

Visi kami adalah menjadi Universiti utama di Malaysia.

Misi kita

Kami komited untuk menyediakan pendidikan yang berkualiti. Ini akan dicapai dengan menggunakan kaedah pengajaran dan pembelajaran terkini, penyelidikan berasaskan tindakan, bekerjasama dengan industri, dan melibatkan komuniti.

Syarat kemasukan ke program

Tunjukkan komitmen dan kesediaan anda untuk berjaya dalam sekolah perniagaan dengan mengambil peperiksaan GMAT – peperiksaan yang paling banyak digunakan untuk kemasukan yang mengukur kemahiran pemikiran kritis dan penaakulan anda.

Muat turun kuiz mini GMAT untuk mendapatkan rasa soalan yang akan anda temui dalam peperiksaan.

Lokasi

  • Johor Bahru

    Menara Kotaraya Level 9, Unit No. 09-01, Jalan Trus, 80000 Johor Bahru, Johor, Malasya, , Johor Bahru

Soalan