Keystone logo
Providence Christian College

Providence Christian College

Providence Christian College

pengenalan

Providence memegang pandangan dunia dan keyakinan Alkitab bahawa semua kebenaran adalah kebenaran Tuhan. Kami percaya bahawa tidak ada pendidikan yang sepenuhnya tidak ada Tuhan dan FirmanNya dan bahawa landasan pendidikan dalam Seni Liberal Klasik mempersiapkan graduan kita untuk menjadi pemimpin masa depan dan warganegara yang berbudi luhur.

Pengasas Providence mengadakan program seni liberal selama empat tahun yang akan mencerminkan ketuhanan Yesus Kristus dari perspektif alkitabiah yang Reformed. Semua program dirancang untuk diajarkan mengikuti Alkitab, Firman Tuhan yang sempurna, dan salah. Providence berkomitmen untuk kurikulum seni liberal yang ketat, holistik dan interdisipliner yang dirancang untuk membolehkan pelajar berfikir secara kritis, menilai pelbagai pandangan dunia, melihat dengan jelas dari perspektif Kristian, menunjukkan kreativiti, dan melibatkan dunia di sekitarnya.

Misi Providence Christian College sebagai institusi Kristian Reformed adalah untuk melengkapkan para pelajar untuk berpegang teguh pada kebenaran alkitabiah, berpendidikan tinggi dalam seni liberal, dan terlibat sepenuhnya dalam gereja, komuniti mereka, dan dunia untuk kemuliaan Tuhan dan pelayanan kepada manusia.

Lokasi

  • Pasadena

    East Walnut Street,464, 91101, Pasadena

    Soalan