Keystone logo
Prague University of Economics and Business - Faculty of International Relations

Prague University of Economics and Business - Faculty of International Relations

Prague University of Economics and Business - Faculty of International Relations

pengenalan

Fakulti Perhubungan Antarabangsa (FIR) ialah salah satu fakulti terbesar di Universiti Ekonomi dan Perniagaan Prague. Terdapat dua hala tuju utama dalam kedua-dua pengajaran dan penyelidikan: Perniagaan Antarabangsa dan Politik dan Diplomasi Antarabangsa. Program lain, memberi tumpuan kepada Perniagaan dan Undang-undang, Politik dan Diplomasi Antarabangsa, atau Pelancongan juga memainkan peranan yang tidak dapat dielakkan. Ciri tersendiri utama FIR ialah tahap pengantarabangsaan yang tinggi di semua peringkat dengan penekanan yang kuat terhadap pengetahuan bahasa pelajar. FIR ialah fakulti pertama di Republik Czech yang telah mencapai akreditasi program pengajian oleh EFMD. Dua program induk dalam Perniagaan Antarabangsa telah dianugerahkan label Bertauliah EFMD untuk tempoh 5 tahun.

Misi Fakulti Perhubungan Antarabangsa adalah untuk membangunkan pendidikan dan pengetahuan dalam bidang hubungan ekonomi dan politik antarabangsa dan menyediakan program pengajian yang diiktiraf di peringkat antarabangsa berdasarkan pemikiran kritis dan keterbukaan, tanggungjawab peribadi dan masyarakat, dan komitmen terhadap pembelajaran sepanjang hayat.

Visi Fakulti Perhubungan Antarabangsa - ia adalah institusi pendidikan dan penyelidikan terbaik dalam bidang hubungan ekonomi dan politik antarabangsa di Republik Czech dan melalui strategi internalisasi dan proses jaminan kualiti dan peningkatan yang disahkan di peringkat antarabangsa, ia adalah satu peringkat antarabangsa. institusi yang diiktiraf, yang tergolong dalam kalangan tiga sekolah teratas terbaik di rantau Eropah Tengah dan Timur.

Graduan kedua-dua program Sarjana Muda dan Sarjana mencari pekerjaan dalam perniagaan, terutamanya dalam syarikat multinasional yang sangat menghargai standard mereka yang sangat tinggi dalam kemahiran bahasa dan kemahiran ekonomi dan pengurusan. Penguasaan graduan diberikan oleh sifat antara disiplin arahan yang disediakan oleh UEP.

Sebilangan besar Sarjana Muda dan Sarjana Fakulti boleh memanfaatkan peluang untuk belajar di luar negara. Sejak awal tahun sembilan puluhan, Fakulti telah mengamalkan sistem pengajian berasaskan kredit, dan ia telah membangunkan dan menyediakan mekanisme yang diperlukan untuk membolehkan pertukaran pemindahan pelajar dan pengumpulan kredit seperti yang diperuntukkan oleh ECTS (Kredit Eropah Sistem Pemindahan). Dengan pengecualian beberapa program pascasiswazah, universiti musim panas, dan program pendidikan sepanjang hayat, kursus pengajian di UEP adalah percuma.

Maklumat am

Fakulti Perhubungan Antarabangsa (FIR) menawarkan program ijazah di ketiga-tiga peringkat pendidikan tinggi. Sebagai institusi pengajaran dan penyelidikan yang sangat diiktiraf, kami menyediakan semua pelajar kami hanya program berkualiti tinggi dengan ijazah yang diiktiraf di peringkat antarabangsa. Anda akan mempelajari kursus yang akan menggabungkan teori ekonomi dengan amalan perniagaan dan pengurusan. Anda akan menambah isu hubungan antarabangsa dalam kes program IDS.

Secara amnya, dengan belajar di FIR, anda akan mendapat apa yang diperlukan oleh perniagaan. Dan semua ini akan berlaku di salah satu bandar tercantik dan paling selamat di dunia, Prague.

Sebab belajar di FIR

 1. Dengan belajar di FIR anda akan memperoleh pendidikan berkualiti tinggi dan diiktiraf di peringkat antarabangsa yang akan membantu meningkatkan kerjaya anda.
 2. Anda akan belajar di Prague, salah satu bandar yang paling indah dan paling selamat di dunia.
 3. Anda akan belajar dalam bahasa Inggeris, tetapi selain itu, kami akan mengajar anda bahasa asing yang lain. Pengetahuan tentang dua bahasa asing adalah satu kemestian hari ini.
 4. FIR menawarkan anda kemungkinan luar biasa untuk menghabiskan satu semester di universiti rakan kongsi kami. Anda boleh memilih daripada lebih daripada 200 daripadanya. Sesiapa yang mahu berbuat demikian disokong oleh Fakulti.
 5. Latihan di luar negara juga boleh dilakukan. Ia diiktiraf sebagai kumpulan kursus biasa.
 6. Semua graduan kami memulakan kerjaya yang berjaya.
 7. Anda boleh belajar di Fakulti yang dimiliki oleh kelab 7 sekolah yang telah dianugerahkan label Bertauliah EFMD untuk dua program untuk tempoh 5 tahun.
 8. Sesetengah program menawarkan pelbagai kanak-kanak bawah umur yang membantu anda lebih pakar.
 9. Anda tidak akan keseorangan di sini. Pelajar dari program anda akan membantu anda mengatasi tempoh penyesuaian dan anda juga boleh mengambil bahagian dalam banyak organisasi pelajar.

Kerjasama antarabangsa

Keahlian dalam konsortium antarabangsa adalah penting untuk Fakulti Perhubungan Antarabangsa, memandangkan strategi pengantarabangsaan luasnya yang merangkumi semua bidang aktiviti akademik. Fakulti Perhubungan Antarabangsa diprofilkan sebagai sebuah institusi yang diiktiraf di peringkat antarabangsa yang menawarkan program pengajian setanding dengan mereka di universiti dan sekolah perniagaan asing yang berprestij. Untuk menetapkan strategi asas dan alat individu pelaksanaannya, adalah perlu untuk sentiasa menilai kedudukan fakulti dari perspektif antarabangsa dan menyesuaikan diri dengan trend terkini dalam pengurusan institusi pengajian tinggi, program pengajian, dan moden. kaedah pengajaran.

EFMD

 • Yayasan Eropah untuk Pembangunan Pengurusan (EFMD) ialah organisasi bukan untung terkemuka universiti dan syarikat berorientasikan pengurusan. Matlamatnya adalah untuk menyokong pembangunan pendidikan pengurusan dan pengurusan itu sendiri, dengan penekanan pada kualiti proses dan output. EFMD mempunyai hampir 900 ahli di 88 negara.

CEEMAN

 • Persatuan Pembangunan Pengurusan Eropah Tengah dan Timur (CEEMAN) bertujuan untuk menyokong pembangunan pengurusan, terutamanya di rantau Eropah Tengah dan Timur, walaupun 220 ahlinya dari 55 negara datang dari seluruh dunia, jadi ia sebenarnya adalah organisasi yang beroperasi secara global.

Pusat Kes

 • Pusat Kes ialah konsortium sekolah ekonomi terbaik di dunia yang memberi tumpuan kepada perkongsian pengalaman dengan penciptaan dan pengajaran kajian kes. Konsortium itu kini mempunyai lebih 500 ahli di seluruh dunia dan menawarkan akses kepada kajian kes yang paling banyak digunakan dalam bidang perniagaan antarabangsa.

Keahlian dalam organisasi ini membolehkan fakulti memindahkan pengetahuan daripada sekolah berorientasikan pengurusan terbaik di seluruh dunia, dengan penekanan pada trend terkini dalam pendidikan dan keperluan masyarakat. Ia juga menetapkan tanda aras perbandingan lalai untuk semua aktiviti utama fakulti. Faedah khusus keahlian boleh dibahagikan kepada tiga kumpulan asas:

 1. Proses akreditasi dan latihan,
 2. Akses kepada sumber maklumat, persidangan bertema dan latihan kakitangan,
 3. Mencipta platform dan terlibat dalam projek.

Akreditasi Bertauliah EFMD dan Konsortium EPAS MIB

Keahlian dalam EFMD juga merupakan faktor utama dalam fakta bahawa FIR telah berjaya mempertahankan akreditasi antarabangsa yang berprestij EFMD Accredited untuk program pengajian Perniagaan Antarabangsa dan Perdagangan Antarabangsa , tetapi kali ini selama lima tahun. Dengan kejayaan luar biasa ini, FIR disenaraikan antara kelab elit hanya lapan universiti di seluruh dunia yang telah memperoleh akreditasi paling lama mungkin untuk lebih daripada satu program.

Fakulti juga merupakan ahli pengasas Konsortium MIB EPAS, yang mengaitkan sekolah dengan program dalam bidang Perniagaan Antarabangsa yang memiliki label Bertauliah EFMD. Salah satu projek adalah program ijazah dua yang FIR tawarkan kepada pelajar.

Mengapa belajar di Prague?

 • Negara paling selamat di dunia: Republik Czech disenaraikan sebagai negara ke-6 paling selamat di dunia mengikut Indeks Keamanan Global 2017! Ia lebih selamat daripada Switzerland, Kanada atau Norway.
 • Bandar pelajar terbaik di seluruh dunia: Prague disenaraikan sebagai bandar pelajar terbaik ke-26 di dunia dan ke-10 terbaik di Eropah menurut QS Best Student Cities 2017.
 • Bandar terhijau: Prague diletakkan #6 dalam Indeks Bandar Hijau yang mengiktiraf bandar di dunia yang sedang berusaha keras untuk mampan dengan memelihara kawasan ekologi serta lokasi hijau buatan manusia yang semakin meningkat.
 • Pelajar universiti antarabangsa: Prague mempunyai komuniti antarabangsa yang besar dan bertenaga. Pada masa ini, terdapat lebih 150,000 warga asing yang tinggal di Prague dan lebih 20,000 daripada mereka adalah pelajar universiti.

Ciri-ciri Kampus

Jabatan

 • Jabatan Perhubungan Ekonomi Antarabangsa
 • Jabatan Perniagaan Antarabangsa
 • Jabatan Pengajian Antarabangsa dan Diplomatik
 • Jabatan Perniagaan dan Undang-undang Eropah
 • Jabatan Pelancongan
 • Jabatan Bahasa Inggeris
 • Jabatan Jerman
 • Jabatan Bahasa Percintaan
 • Jabatan bahasa Slavik

Pusat Penyelidikan Antarabangsa

Pusat Penyelidikan Antarabangsa (IRC) telah ditubuhkan pada 2018. IRC menyediakan persekitaran penyelidikan yang dinamik dan antarabangsa untuk berkongsi idea dan memupuk kerjasama penyelidikan.

  Statistik Alumni

  Lokasi

  • Prague 3

   Faculty of International Relations, nám. W. Churchilla 1938/4, 13067, Prague 3

  Soalan