Keystone logo
Prague School of Creative Communication

Prague School of Creative Communication

Prague School of Creative Communication

pengenalan

Prague School of Creative Communication ialah kolej swasta yang akan menyediakan anda dengan sempurna untuk kerjaya dalam semua bidang industri kreatif. Program pengajian/pengkhususan kami Pemasaran dan Komunikasi Kreatif (Pemasaran dan Komunikasi Digital, Pemasaran Kreatif, Pengurusan dalam Industri Kreatif), Penulisan Kreatif (Seni Sastera, Penulisan Komersial dalam Media), dan Seni Visual (Seni Fotografi dan Audiovisual, Animasi dan Kesan Visual, Reka bentuk Grafik dan Media) dikaitkan dengan operasi praktikal agensi pengiklanan, studio grafik, syarikat penerbitan dan institusi media. Semasa pengajian anda, anda akan mengerjakan pesanan sebenar.

Dan apakah yang membezakan Prague School of Creative Communication daripada kolej dan universiti Czech yang lain? Kami adalah institusi bertaraf dunia! Kami diilhamkan oleh model sekolah Scandinavia dan British, jadi anda akan memperoleh bukan sahaja pengetahuan dan ketukangan sepanjang pengajian anda, tetapi juga pengalaman dan kenalan, yang merupakan jaminan kejayaan dalam mencari pekerjaan dalam disiplin yang anda pilih. Di bawah bimbingan profesional yang berpengalaman, anda akan menjadi penulis lirik, wartawan, pekerja PR, moderator, pereka grafik, jurugambar, pembuat filem, animator, artis kesan khas atau visual yang dicari. Graduan Prague School of Creative Communication ialah seorang profesional yang menguasai kemahirannya, teknologi moden dan promosi diri dengan sangat baik.

Prague School of Creative Communication membina tradisi. Dalam bidang seni visual dan pengiklanan, kami membina warisan sekolah, Michael, yang diasaskan pada tahun 1994 oleh penulis dan pencipta pengiklanan Zdeněk Štěpánek. Dalam disiplin Penulisan Kreatif, kami mendapat manfaat daripada pengalaman guru bekas Akademi Sastera Josef Škvorecký - kami kini merupakan satu-satunya kolej di Republik Czech yang menyediakan pendidikan berterusan dalam bidang penulisan kreatif.

Kami bersedia untuk menyediakan anda untuk berjaya!

 • Program ini diajar dalam bahasa Inggeris dan merupakan kursus antarabangsa yang mengalu-alukan pelajar yang berminat untuk meneruskan kerjaya dalam industri kreatif.
 • Diinspirasikan oleh tradisi akademik antarabangsa British dan Scandinavia, PSCC ialah sekolah saudara kepada rakan sejawatannya di Czech, Universiti Komunikasi Kreatif (VŠKK). Kedua-duanya terletak di bangunan yang sama, memberi peluang kepada pelajar antarabangsa untuk bertemu pelajar tempatan.
 • Pensyarah yang berkelayakan tinggi dengan pengalaman penting dalam bidang mereka menyediakan persekitaran profesional di mana pelajar dapat menimba ilmu dan mengembangkan kemahiran mereka.
 • PSCC berbangga dengan peluang pelajar untuk menunjukkan potensi mereka dalam projek perniagaan secara langsung. Pengetahuan dan kemahiran mereka boleh digunakan dalam kerja amali melalui agensi Kreatif yang merupakan sebahagian daripada sekolah.

Sepanjang tempoh anda di Prague School of Creative Communication anda akan berpeluang mengembangkan pengetahuan dan kemahiran anda dalam pelbagai disiplin kreatif, tetapi pada masa yang sama berpeluang untuk menggunakan kemahiran ini semasa pengajian anda dengan tugasan dan projek tertentu. Untuk menyediakan anda untuk ini, tutor anda akan mengajar anda tentang arah aliran semasa dalam komunikasi pemasaran dan memberi anda peluang untuk mengusahakan kempen pengiklanan. Amalan ini digunakan di PSCC untuk menggalakkan anda mengembangkan kemahiran berfikir kreatif yang lebih besar dan menggunakannya untuk kelebihan anda dalam komunikasi, dalam media dan platform dalam talian dan luar talian. Kursus ini juga akan merangkumi disiplin sains sosial dan membantu anda menguasai alat komunikasi, yang akan melengkapkan lagi anda untuk kerjaya masa depan anda. Kursus kami dibentuk sedemikian rupa untuk memastikan bahawa sebagai graduan anda akan bersedia dengan sempurna untuk jawatan kreatif atau pengurusan masa depan. PSCC juga memastikan bahawa tahap Bahasa Inggeris semua pelajar kami berada pada tahap perniagaan yang mencukupi, memastikan peluang penempatan di syarikat multinasional.

Penekanan utama kursus kami diberikan kepada disiplin kreatif (penyertaan dalam projek klien dalam bidang membuat konsep kreatif) dan pemikiran kreatif. Kita sama-sama sedar bahawa orang yang sangat kreatif mesti mempunyai pemahaman asas tentang perancangan dan nilai kewangan kerjanya. Prague School of Creative Communication berazam untuk memberikan semua pelajarnya keyakinan dalam bidang mereka dan permulaan yang mantap untuk kerjaya mereka dalam industri kreatif.

Kemahiran yang kami usahakan:

 • Kerjasama aktif
 • Menguasai alat pemasaran
 • Pengetahuan tentang mekanisme di sebalik pemikiran kreatif
 • Pengalaman praktikal

Kebolehpasaran kerjaya:

 • Pengarah kreatif
 • Pengarah Seni
 • copywriter
 • Pereka grafik

Ciri-ciri Kampus

Di Prague School of Advertising , terdapat semua jenis bilik. Melalui studio, bilik darjah komputer, perpustakaan ke tempat yang direka untuk pelajar. Selain itu, sekolah kami juga menawarkan ruang untuk kuliah, persidangan, bengkel dan seminar. Bilik-bilik yang disebutkan di atas dilengkapi dengan teknologi moden. Studio termasuk peralatan yang disesuaikan antara lain untuk fotografi. Perpustakaan ini dipenuhi dengan semua jenis gaya dan genre sastera. Bilik darjah memastikan ruang yang mencukupi untuk semua orang. Kawasan pelajar dilengkapi dengan sofa, bola sepak meja dan semua yang pelajar akan cari untuk berehat di antara kuliah. Sebahagian daripada sekolah ini juga adalah kafe Domeček, di mana pelajar boleh menguatkan diri mereka dengan makan tengah hari yang lazat atau snek ringan. Kopi yang sedap dijamin.

  Kemasukan

  Syarat kemasukan:

  1. Sijil tamat sekolah menengah.
  2. Universiti Czech biasanya memerlukan pelajar mendapat pengiktirafan pengajian terdahulu mereka oleh pihak berkuasa Czech. Proses pengiktirafan kajian terdahulu dipanggil "nostrifikace".
  3. Temuduga masuk (Zoom mesyuarat atau secara peribadi jika boleh).
  4. Yuran pengajian juga merupakan syarat kemasukan ke PSA. Yuran pengajian asas ialah 2790€.

  Lokasi

  • Prague

   Na Pankráci 420/54, 140 00, Prague

   Soalan