Keystone logo
The Hong Kong Polytechnic University Department of Industrial and Systems Engineering

The Hong Kong Polytechnic University Department of Industrial and Systems Engineering

The Hong Kong Polytechnic University Department of Industrial and Systems Engineering

pengenalan

Kejuruteraan Industri dan Sistem (ISE) ialah disiplin profesional yang menumpukan pada pembangunan dan pelaksanaan penyelesaian optimum dari perspektif peringkat sistem.

Kami adalah jabatan kejuruteraan pelbagai disiplin yang meliputi pelbagai aktiviti kejuruteraan. ISE prihatin dengan mereka bentuk dan meningkatkan prestasi produk dan perkhidmatan dalam konteks kecekapan, produktiviti, kualiti dan kebolehpercayaan, keberkesanan kos, kepuasan pelanggan dan impak alam sekitar.

Seperti yang anda boleh bayangkan, ISE dicari secara meluas dalam banyak organisasi, daripada perusahaan perindustrian, bank, syarikat logistik dan jabatan kerajaan, kepada syarikat insurans, dll. ISE membolehkan organisasi sedemikian mencapai nilai wang yang lebih baik dan membantu orang ramai meningkatkan kehidupan mereka piawaian. Sejak penubuhan kami pada tahun 1960-an, kami telah komited bukan sahaja untuk menyediakan pendidikan berkualiti tinggi tetapi juga untuk memajukan penyelidikan akademik. Kami berusaha untuk mengekalkan kedudukan kami sebagai jabatan terkemuka seumpamanya di rantau ini, dalam amalan inovatif dalam pengajaran dan pembelajaran, penyelidikan gunaan, dan promosi pemindahan pengetahuan.

Kami juga terlibat secara aktif dalam kerjasama dengan industri melalui projek penyelidikan bersama, perundingan dan skim syarikat pengajaran.

Kerjasama kukuh dengan kedua-dua industri tempatan dan serantau ini, bersama dengan kemudahan dan kepakaran kakitangannya yang cemerlang, memberi peluang kepada pelajar untuk terlibat dalam persekitaran kolaboratif ini yang akan memberi manfaat besar kepada mereka apabila mereka tamat pengajian.

Bidang Penyelidikan Utama

 • Teknologi Pemprosesan Bahan Termaju
 • Kejuruteraan Ketepatan (Makmal Utama Negeri Teknologi Pemesinan Ultra-ketepatan)
 • Reka Bentuk Produk dan Pengecilan
 • Pembuatan Pintar dan Robotik
 • Operasi dan Pengurusan Rantaian Bekalan
 • Logistik Penerbangan dan Pengangkutan

Ciri-ciri Kampus

  Lokasi

  • Hong Kong

   General Office of Department of Industrial and Systems Engineering Room EF625, 6/F, Core F The Hong Kong Polytechnic University 11 Yuk Choi Road, Hunghom, Kowloon,, , Hong Kong

  Soalan