Keystone logo
Plymouth State University

Plymouth State University

Plymouth State University

pengenalan

Universiti Negeri Plymouth merupakan sebuah universiti komprehensif serantau yang menawarkan persekitaran pembelajaran yang menarik, pelajar berfokuskan dengan seramai kira-kira 4,300 mahasiswa dan kira-kira 3,000 pelajar siswazah. Kampus 170 ekar menawarkan melihat klasik New England digabungkan dengan kemudahan up-to-date termasuk Perpustakaan Lamson dan Pembelajaran Commons; Pusat Sains Boyd; Langdon Woods, LEED disahkan, alam sekitar dewan kediaman; dan tambahan terbaru PSU Pusat Selamat datang dan Arena Ais.

Ditubuhkan pada tahun 1871 sebagai sebuah sekolah latihan guru, Plymouth State University adalah sebahagian daripada Sistem University of New Hampshire dan diiktiraf oleh Persatuan New England Sekolah dan Kolej.

Terletak di pusat bandar New Hampshire di pintu masuk ke Gunung White dan Lakes Region di bandar yang aneh tetapi menarik Plymouth, PSU adalah dalam beberapa minit dari resort ski, tasik, dan taman-taman dan hanya dua jam dari Boston.

PSU Fakta

SEJARAH

Ditubuhkan pada tahun 1871 sebagai sebuah sekolah latihan guru Sebahagian daripada sistem University of New Hampshire program Siswazah bermula pada 1948

Profil pelajar

4,105 pelajar ijazah 2,088 pelajar lelaki 2,017 pelajar perempuan 1,346 pelajar Tahap Awal 20 usia rata-rata pelajar 2,130 pelajar siswazah

Profil Fakulti

193 profesor dan tenaga pengajar 84% memegang ijazah doktor falsafah atau ijazah terminal dalam bidang mereka 16: 1 nisbah pelajar kepada fakulti (termasuk UG & GR)

Yuran Pengajian Prasiswazah (2014 - 2015)

Dalam Negeri: $ 10,700 Out-of-Negeri: $ 18,780

Campus Profil

Diiktiraf oleh Persatuan New England Sekolah dan Kolej 52 jurusan ijazah dan 60 + bawah umur ijazah program ijazah dan pensijilan lebih daripada 75 ijazah dalam seni, sains, perniagaan dan pendidikan. program ijazah termasuk Sarjana Sastera, Sarjana Sastera dalam Pengajaran, Sarjana Pentadbiran Perniagaan, Sarjana Pendidikan, Sarjana Sains, Sijil Pengajian Siswazah Lanjutan, dan Doktor Pendidikan 21 Purata ijazah saiz kelas 345,000+ jilid dalam perpustakaan kami 80+ kelab pelajar dan organisasi NCAA Bahagian III - 24 pasukan olahraga Warna sekolah: Hijau dan Putih Mascot sekolah: Panthers 170 ekar dan 47 bangunan

SEJARAH

Plymouth State University berkembang daripada Holmes Plymouth Academy, yang bermula sejak 1808 sebagai institusi perintis untuk latihan guru. Seawal 1836, Reverend Charles Brooks syarahan sebelum badan perundangan New Hampshire dan di seluruh negeri pada subjek sekolah biasa. "Tindakan bagi penubuhan dan pengurusan sekolah biasa negeri untuk latihan yang lebih baik daripada guru" telah diluluskan pada tahun 1870.

Lembaga pemegang amanah terletak New Hampshire State Normal School di Plymouth pada tahun 1871; bandar Plymouth telah menawarkan Plymouth Academy Holmes dan sokongan lain untuk sekolah baru. Pada tahun 1874, sekurang-kurangnya 20 tahun sebelum sistem itu cuba dalam mana-mana sekolah biasa lain di negara ini, sekolah-sekolah gred dan tinggi Plymouth telah dianjurkan sebagai sekolah latihan di bawah pengawasan sekolah biasa. Sebuah bangunan sekolah baru (Pusingan Hall) dan asrama baru telah dibina pada tahun 1890.

Pada tahun 1911, Dr. Ernest L. Perak, dengan pengalaman sebagai penguasa sekolah dan sebagai utama Pinkerton Academy, memulakan pentadbiran 35 tahun di sekolah itu, yang menyaksikan sekolah berkembang sehingga matang, kedua-dua profesional dan fizikal. Poet Sasterawan Robert Frost, yang mengajar di Pusingan Hall dan tinggal di kampus dari 1911 melalui 1912, menulis Dr. Perak sempena ulang tahun ke-75 institusi dan tahun ke-35 Dr. Presiden Silver pada tahun 1946: "Kita semua berhutang Encik Silver budi untuk cara besar dan liberal beliau menggalakkan individualities kami kedua-dua guru dan pelajar di bawahnya. Saya pergi ke Plymouth dengan dia pada waktu ia menjadi presiden negara itu dan aku telah memelihara minat mesra di seluruh 35 tahun pentadbiran luar biasa panjang. Ia memanaskan hati dengan keyakinan kepada melihat pada apa-apa yang berterusan dengan berjaya di dunia ini keping patah. "Pada tahun 1927, Majlis Amerika Guru Kolej dinilai Plymouth Normal School dan menilainya Gred A kolej-a guru Kedudukan ia telah memegang sejak. Pada tahun 1939, badan perundangan negeri New Hampshire itu diiktiraf secara rasmi kedudukan peningkatan institusi dengan menukar penetapan untuk Plymouth Maktab Perguruan dan, pada tahun 1963, untuk Plymouth State College Sistem University of New Hampshire. Pada tahun 1948, Kolej ditawarkan ijazah graduan pertamanya. Pada tahun 2003, badan perundangan negeri menukar nama institusi untuk Plymouth State University sebagai mengiktiraf pelbagai dan kedalaman pengaturcaraan.

Hari ini, Plymouth State University adalah sebuah universiti komprehensif serantau yang menawarkan persekitaran yang kaya, pelajar berfokuskan pembelajaran untuk ijazah pertama, sarjana dan pelajar bukan tradisional. PSU menawarkan 50 jurusan ijazah dan 70 bawah umur. Selain program yang cemerlang dalam pendidikan, perniagaan, kemanusiaan, seni, dan sains semula jadi dan sosial; pusat-pusat dan institusi untuk meteorologi, alam sekitar, kajian New Hampshire, dan perkongsian luar bandar adalah program outreach ciri.

English Language Requirements

Sahkan penguasaan bahasa Inggeris anda dengan Ujian Bahasa Inggeris Duolingo! DET ialah ujian Bahasa Inggeris dalam talian yang mudah, pantas dan berpatutan yang diterima oleh lebih 4,000 universiti (seperti ini) di seluruh dunia.

Lokasi

  • Plymouth

    17 High Street, , Plymouth

Soalan