Keystone logo
Pima Community College

Pima Community College

Pima Community College

pengenalan

Kolej Komuniti Pima adalah sebuah kolej dua tahun berkhidmat lebih besar kawasan metropolitan Tucson di enam lokasi di seluruh Pima County. Ditubuhkan pada tahun 1966, kursus kredit Pima yang menganugerahkan sijil dan ijazah bersekutu dalam pelbagai bidang. PCC juga menyediakan pembangunan tenaga kerja, program latihan kerjaya, pendidikan berterusan, dan pendidikan dewasa.

Pima komited untuk menyediakan mudah, berpatutan, dan boleh diakses pendidikan berkualiti tinggi dengan kuasa untuk mengubah kehidupan pelajar-pelajar kita, dan memperbaiki masyarakat kita. Sejarah & Misi Misi Kolej Komuniti Pima adalah untuk menjadi sebuah institusi-kemasukan terbuka menyediakan berpatutan, peluang pendidikan yang komprehensif yang menyokong kejayaan pelajar dan memenuhi pelbagai keperluan pelajar dan komunitinya. Misi ini, bersama-sama dengan visi dan nilai-nilai kita, menyediakan rangka kerja bagi aktiviti College.

Sejarah Pima ini menunjukkan komitmen untuk membuat perbezaan dalam masyarakat kita.

Akreditasi Pima diiktiraf sepenuhnya oleh Suruhanjaya Pengajian Tinggi (HLC). Beberapa program khusus juga telah diiktiraf atau disahkan oleh agensi yang berkuasa.

Pelajar Antarabangsa - perjalanan yang berjaya bermula di sini Selamat Datang Pelajar Antarabangsa! Cari pelbagai manfaat yang memulakan kerjaya pendidikan anda di Kolej Komuniti Pima.

Anda boleh menjimatkan kos tuisyen dengan memulakan pendidikan tinggi di Kolej Komuniti Pima. universiti empat tahun adalah lebih mahal daripada kolej komuniti. 2 + 2 peluang. Dapatkan dua darjah dan bukannya satu! Melengkapkan dua tahun pertama pengajian tinggi di Kolej Komuniti Pima dan mendapatkan ijazah bersekutu. Kemudian sempurnakanlah Ijazah Baccalaureate di sebuah universiti. perjanjian pemindahan Pima kita membuat ia mudah untuk memindahkan kepada institusi rakan kongsi kami, termasuk University of Arizona, untuk melengkapkan ijazah anda. Mendapatkan pendidikan yang berkualiti dengan fakulti yang berkelayakan dan menikmati arahan peribadi dalam bilik darjah yang kecil. Alami sistem pendidikan yang berbeza di Amerika Syarikat. Memulakan pendidikan di Kolej Komuniti Pima dan pemindahan ke universiti tempatan atau universiti lain di Amerika Syarikat. Keuntungan yang Competitive Edge. Mendaftar dalam Program Kepujian kami.

Kami di sini untuk menyokong anda! Hidup dan pembelajaran di negara yang berbeza adalah menarik, tetapi boleh membuat anda berasa tidak menentu. Kami komited untuk membuat penginapan anda hangat dan dialu-alukan. Itulah sebabnya International Services Student Office College Pima Masyarakat membantu anda melalui keperluan visa pelajar dan memberi panduan kepada anda melalui pengalaman akademik berjaya. Ia adalah sebahagian daripada ikrar kami untuk membantu setiap pelajar berjaya.

Imigresen menasihati: hak dan tanggungjawab pemahaman, memohon latihan praktikal pilihan. Academic menasihati: memilih kursus program, mengkaji semula kemajuan ke arah transfer ke universiti, memilih kursus Bahasa Inggeris-sebagai-a-Kedua-Bahasa. pelarasan budaya: menghabiskan masa dengan pelajar-pelajar antarabangsa yang lain, memahami adat Amerika, belajar bagaimana untuk hidup di Tucson.

Lokasi

 • Tucson

  Community Campus, 401 North Ave., 85709, Tucson

  • Tucson

   Northwest Campus, 7600 North Shannon Road, 85709, Tucson

   • Tucson

    Desert Vista Campus, 5901 South Calle Santa Cruz, 85709, Tucson

    • Tucson

     West Campus, 2202 West Anklam Rd, 85709, Tucson

     • Tucson

      Downtown Campus, 1255 North Stone Ave., 85709, Tucson

      • Tucson

       Davis-Monthan Air Force Base Education Center, 5355 E. Granite St., Building 2441, Suite 100, 85707-3011, Tucson

       • Tucson

        East Campus, 8181 East Irvington Rd, 85709, Tucson

        Soalan