Keystone logo
© BIMM University
Point Blank Electronic Music School

Point Blank Electronic Music School

Point Blank Electronic Music School

pengenalan

Point Blank Muzik Electronic School

Gambaran Keseluruhan Ditubuhkan di London pada '94 dan dipilih sebagai 'Best Music Production & DJ School' di dunia oleh pembaca DJ Mag, Point Blank mengajar proses kreatif membuat muzik di peringkat tertinggi. Menggunakan tenaga pengajar pakar, state-of-the-art kemudahan dan akreditasi yang diiktiraf di peringkat antarabangsa, ramai graduan yang berjaya masuk melalui semua pintu mereka termasuk Claude VonStroke, Goldie, Nicole Moudaber, Leona Lewis, AlunaGeorge, Patrick Topping, Gemma Cairney, Monki, Felix Jaehn - senarai seterusnya ...

sekolah itu yang berpangkalan di London dan LA, dan juga menawarkan kursus-kursus dalam talian yang inovatif. Kampus London di Shoreditch menawarkan kursus-kursus muzik, kejuruteraan bunyi, perniagaan muzik, nyanyian, pengeluaran radio dan kursus DJ - semua diajar oleh profesional yang sangat berpengalaman dari setiap bidang industri muzik, termasuk pengeluar muzik aktif dan Grammy memenangi anugerah penulis lagu.

Pengajar semua pakar-pakar industri muzik dan telah bekerja dengan artis-artis seperti Pharrell Williams, Serangan besar-besaran, Bob Marley DAN Mode Depeche. Pelajar-pelajar belajar di negeri-of-the-art studio yang mereka mempunyai akses yang tidak terhad kepada. Ini termasuk 48 saluran SSL Kedualan Delta dan meja Audient, peralatan terkini daripada Instrumen Anak Negeri dan Pioneer dan banyak lagi.

Point Blank menawarkan HE dan Ijazah kursus. BA (Hons) dalam Pengeluaran Muzik dan Kejuruteraan Bunyi boleh didapati untuk belajar di London, manakala CertHE dan kursus DipHE secara atas talian melalui pembelajaran jarak jauh, semua yang diiktiraf oleh Universiti Middlesex.

Sekolah ini mempunyai pelajar dari seluruh dunia belajar dengan mereka, termasuk Amerika Syarikat, India, Perancis, Sepanyol, Brazil, Afrika dan Australia. Kursus-kursus dalam talian juga bermakna bahawa pelajar boleh mencapai kelayakan yang diiktiraf sambil belajar dari mana-mana sahaja di dunia.

 1. Prospek pekerjaan Point Blank menggunakan sepenuhnya sambungan yang sangat baik dengan industri muzik. Melalui sambungan pelajar sekolah mendapat akses kepada latihan dan pekerjaan di organisasi terkenal di peringkat antarabangsa termasuk berpaling tadah, Universal, BBC, Bilas, NTS, Bisu dan banyak lagi. Dalam kursus Radio Point Blank ia adalah biasa bagi 100% daripada kelas untuk mencari pekerjaan dalam industri. Pelajar-pelajar telah pergi untuk mencari pekerjaan di BBC, Kiss, Bilas dan juga memulakan stesen mereka sendiri, seperti Radar Radio. Label rekod dalaman diedarkan oleh iTunes, Spotify, YouTube, Beatport dan banyak lagi, dengan pelajar-pelajar dapat mengemukakan jejak mereka untuk melepaskan jika mereka mahu. Pelajar juga boleh mencari kerja mereka dipromosikan di saluran YouTube sekolah dan rangkaian sosial untuk lebih 1.5 juta peminat. Presiden Universal Records berkata, "Universal menyokong apa Point Blank lakukan dan bersedia memberikan laluan kemajuan untuk pelajar yang menunjukkan bakat sebenar dan penentuan".
 2. Kursus dan Pensyarah Point Blank rakan kongsi dengan Universiti Middlesex untuk mengesahkan kursus Ijazah di London serta kelayakan pendidikan tinggi mereka yang disampaikan secara dalam talian. program Point Blank dianugerahkan dan kualiti dijamin oleh Universiti Middlesex. Semua pelajar yang belajar kursus Ijazah di London mempunyai akses kepada keadaan studio seni yang mereka mempunyai akses yang tidak terhad kepada. Ini termasuk SSL Kedualan Delta, Audient 48 Channel, TLAudio dan Oram mencampurkan meja dan banyak lagi. Dalam talian Cert / DipHe adalah bersamaan dengan satu atau dua tahun ijazah kepujian. Pelajar mempunyai peluang untuk mendapatkan tangan kepada pengalaman dalam industri muzik manakala mendapat kelayakan yang diiktiraf. Kredit yang diperolehi daripada berjaya menyelesaikan kursus-kursus yang diiktiraf oleh HE institusi di seluruh dunia - membolehkan pelajar untuk maju ke tahun akhir ijazah kepujian. Pelajar juga boleh mengambil kesempatan daripada ini Point Blank pengajar pakar, kemudahan tertunggak dan tangan praktikal kepada gaya pengajaran tanpa mengambil laluan akademik. Anda masih akan mencapai di rumah Point Diploma Blank kepada kejayaan menyiapkan kursus.
 3. Uni Kemudahan Point Blank adalah satu-satunya sekolah di UK dengan konsol 48 saluran SSL Kedualan Delta SuperAnalogue ™. kemudahan yang menampilkan 12 studio profesional di mana anda belajar, serta 5 studio amalan tambahan dengan pelbagai peralatan rakaman yang pelajar dapat menempah di luar waktu belajar untuk bekerja pada muzik mereka. Satu kawasan hab pusat juga memastikan agar para pelajar boleh rangkaian dengan orang-orang di luar kelas terdekat mereka sendiri, membolehkan pengeluaran muzik, radio dan menyanyi pelajar boleh bekerjasama di laman web untuk faedah bersama. The DJ Studio ditaja oleh Pioneer DJ dengan peralatan terkini termasuk CDJ2000nxs, DJM2000nxs, pengawal DDJ-SX, turntables PLX-1000 dan banyak lagi. Live pelajar Kejuruteraan Bunyi didedahkan kepada pengalaman bekerja di lima menunjukkan hidup di pelbagai tempat London serta mendapat pengalaman praktikal di O2 Academy Islington ini. Anda boleh mengambil lawatan foto di sini (menambah link ke lawatan foto) 4. Life City Berpangkalan di Hoxton, Point Blank adalah di tengah-tengah hip East London. Terdapat banyak bebas rekod dan fesyen kedai plus kelab, bar, kafe dan tempat kejadian muzik secara langsung yang berkembang maju. Stesen yg terdekat adalah Hoxton manakala Old Street adalah sejauh 10-minit memandu dengan sambungan pengangkutan yang sangat baik.
 4. Student Support Point Blank mempunyai ahli yang ditetapkan kakitangan untuk membantu menyokong pelajar dalam mencari tempat penginapan, menyediakan kertas kerja dan menghubungkan pelajar sebelum kursus.
 5. Syarat Kemasukan Kursus Ijazah biasanya memerlukan 160 mata UCAS atau pengalaman yang setaraf.

The Music Production & Live Sound Diploma Kejuruteraan memerlukan 4 GCSE pas di sekurang-kurangnya Gred C (muzik dan Bahasa Inggeris pilihan).

Bagi Radio Broadcasting Diploma, syarat kemasukan minimum normal adalah 1 'A' Level dan Matematik dan Bahasa Inggeris GCSE di gred 'C' ke atas.

Lokasi

 • London

  London, United Kingdom

 • Los Angeles

  Los Angeles, Amerika Syarikat

  Soalan