Keystone logo
Palestine Polytechnic University

Palestine Polytechnic University

Palestine Polytechnic University

pengenalan

Selamat datang ke Universiti Politeknik Palestin (PPU)

Palestin Politeknik Universiti (PPU) telah menyaksikan peningkatan yang besar dalam jangka pendek masa tiga dekad di mana ia telah dibangunkan dari sebuah kolej komuniti dengan beberapa bangunan bertaburan dan program terhad kepada usahawan penuh University dengan beberapa kolej yang menawarkan program ijazah dan sarjana muda. Program-program yang pelbagai akademik Universiti ini tidak hanya disesuaikan bagi memenuhi keperluan masyarakat, tetapi mereka juga telah dibangunkan secara kualitatif untuk bersaing dalam dimensi nasional dan serantau. Pembangunan kepada tahap perkhidmatan penyelidikan dan masyarakat yang disediakan juga telah menyaksikan lompatan besar dalam penubuhan beberapa pusat pelbagai bidang kecemerlangan yang mempunyai makmal kualiti yang diiktiraf dan kemudahan yang mampu menyediakan ujian standard profesional dan perundingan kepada pelbagai sektor pembangunan negara .

Kami telah mencapai banyak, tetapi cabaran masa depan yang mendatang memerlukan kita untuk terus membangunkan inisiatif usahawan dan penyelesaian yang inovatif. Kreativiti itu, dalam satu tangan, memenuhi keperluan sektor pembangunan masyarakat kami dan, di sisi lain, menyumbang dalam proses penjanaan ilmu yang berfungsi pembangunan saintifik dalam besar. Dalam usaha untuk menghadapi cabaran masa depan, kita perlu membangunkan strategi interim yang mengekalkan daya saing, dan untuk menyokong kepimpinan Universiti dan daya saing graduan 'dalam pasaran kerja tempatan dan antarabangsa.

Universiti dan persekitaran akademik adalah di tengah-tengah cabaran masa depan yang kita akan menghadapi dan berkembang. Tidak syak lagi bahawa ini adalah cabaran yang besar memandangkan kerumitan keadaan politik dan ekonomi yang tidak stabil. Walau bagaimanapun, kami sebelum ini telah berkembang dengan ketara dalam situasi yang sama, dan kami percaya dengan sepenuh hati bahawa kita akan dapat bersaing pencapaian baik kita dengan semangat kerja berpasukan yang kita selalu digunakan untuk memulakan. Pada masa yang sama, kami menjangkakan ahli perniagaan Palestin yang mulia untuk menjadi proaktif dalam menyokong program dan aktiviti Universiti seperti ini terus memberi tumpuan kepada pembangunan modal insan negara dan masyarakat.

PPU Misi & Pelan Strategik

Visi:

Ke Arah Sains, Teknologi, dan Inovasi Global University pada tahun 2016.

MISI:

Untuk bergraduat tenaga kerja berkelayakan boleh membuat perubahan yang positif dan memenuhi keperluan dan kehendak masyarakat dalam bidang sains, bidang teknologi, dan penyelidikan. Memberi idea dan penyelesaian inovatif. Memperkukuhkan peranan penyelidikan saintifik dan pembangunan dalam mencapai pertumbuhan negara yang mapan dan besar. Untuk menarik berkelayakan dan kedudukan sumber manusia. Untuk reformasi persekitaran universiti dan suasana.

Objektif utama iaitu:

Memastikan kualiti program akademik. Memastikan kualiti dalam isu-isu pentadbiran. Menggalakkan penyelidikan saintifik. Berkomunikasi dengan berkesan dengan komuniti tempatan. Mencapai diri kewangan penuh - kebergantungan. Meningkatkan suasana universiti dan aktiviti kurikulum.

Lokasi

  • Hebron

    Wadi al-haria Hebron, Palestine

Soalan