Keystone logo
Ozark Christian College

Ozark Christian College

Ozark Christian College

pengenalan

Visi Ozark Christian College ( OCC ) adalah untuk memuliakan Tuhan dengan menginjil orang Kristian yang hilang dan membangun di seluruh dunia. Misi Ozark Christian College adalah untuk melatih lelaki dan wanita untuk perkhidmatan Kristian sebagai institusi pemberian ijazah pendidikan tinggi alkitabiah. Penekanan diberikan kepada persiapan vokasional untuk menteri dakwah, mubaligh, menteri pemujaan, menteri pemuda, dan menteri anak-anak. Latihan alkitabiah dan praktikal juga disediakan bagi mereka yang akan melayani dalam peranan bukan vokasional seperti penatua, diakon, guru sekolah Alkitab, dan penaja belia.

Ozark Christian College berusaha untuk memuliakan Tuhan dengan melakukan kehendaknya.

Visi tinggi akademik Ozark Christian College adalah terima kasih kepada profesor luar biasa yang diuji di lapangan. Pelajar dalam talian juga mendapat latihan Alkitab dan pelayanan yang sama semasa mereka berkhidmat di luar kampus. Dengan lebih dari 50 jam kelas Alkitab yang diperlukan, pelajar Ozark didasarkan pada pengetahuan dan praktik Kitab Suci.

Atletik Ozark mengadakan beberapa kejuaraan kebangsaan dan serantau di antara lima pasukan sukan universiti kami. Sukan intramural juga membiarkan semua pelajar bersaing dan bersenang-senang. Program seni Ozark menawarkan peluang untuk muzik, drama, dan banyak lagi. Kedekatan kami dengan lebih daripada selusin organisasi parchurch seperti Christ In Youth, Good News Productions, dan Rapha International memberi peluang kepada pelajar untuk belajar dari lebih banyak pemimpin kerajaan.

English Language Requirements

Sahkan penguasaan bahasa Inggeris anda dengan Ujian Bahasa Inggeris Duolingo! DET ialah ujian Bahasa Inggeris dalam talian yang mudah, pantas dan berpatutan yang diterima oleh lebih 4,000 universiti (seperti ini) di seluruh dunia.

Lokasi

  • Joplin

    North Main Street,1111, 64801, Joplin

    Soalan