Keystone logo
Oulu University of Applied Sciences (OAMK)

Oulu University of Applied Sciences (OAMK)

Oulu University of Applied Sciences (OAMK)

pengenalan

Belajar di OAMK

Lebih 9,000 pelajar, termasuk lebih daripada 300 pelajar antarabangsa, memastikan bahawa Oulu University of Applied Sciences (OAMK) adalah tempat yang penting dan inovatif untuk belajar.

Kajian di OAMK adalah berorientasikan kehidupan kerja dan menggabungkan kajian teoretikal dengan kemahiran profesional. Kami mendidik profesional yang sangat bernilai untuk memenuhi keperluan kehidupan bekerja di Finland dan di peringkat antarabangsa.

Kami mempunyai sejumlah 29 program ijazah Sarjana Muda, di mana empat daripadanya diajar dalam bahasa Inggeris. Program ijazah memberikan anda kemahiran dan pengetahuan yang anda perlukan untuk bekerja sebagai pakar profesional, untuk mengikuti dan mempromosikan trend pembangunan terkini bidang kepakaran anda dan untuk menyediakan pembelajaran sepanjang hayat.

Fakta gembira mengenai Oulu

  • Sistem pendidikan Finland telah disenaraikan di antara sistem pendidikan terbaik di dunia.
  • Beberapa presiden Finland telah memulakan jalan pendidikan mereka di Oulu, termasuk Presiden Pemenang Hadiah Nobel Keamanan Martti Ahtisaari. OAMK bangga meneruskan warisan pendidikan berkualiti tinggi ini.
  • Oulu mempunyai pelbagai kepakaran ICT. Bandar ini telah dinobatkan sebagai antara tujuh komuniti paling pintar di dunia oleh Forum Komuniti Pintar beberapa tahun berturut-turut.

Lokasi

  • Oulu

    Oulu University of Applied Sciences, P.O. Box 222 FI-90101 OULU

Soalan