Keystone logo
Northpoint Bible College

Northpoint Bible College

Northpoint Bible College

pengenalan

Di Northpoint Bible College , kami menawarkan pelbagai program dan ijazah. Untuk pelajar bawah, kami menawarkan BA dalam Alkitab dan Teologi, bersama dengan siri jurusan menengah praktikal. Kami juga menawarkan sijil satu tahun dan gelar Associate of Arts dalam Bible dan Theology. Untuk graduan, kami menawarkan MA dalam Teologi Praktikal.

Northpoint Bible College terletak di bandar Haverhill yang beragam di timur laut Massachusetts, tepat di Sungai Merrimack yang luas. Ini adalah salah satu komuniti tertua di negeri ini dan hanya berjarak 20 batu dari lautan. Belanja bebas cukai terdapat di New Hampshire yang berdekatan, yang bersempadan dengan bandar. Industri teknologi dan penyelidikan komputer berkembang di kawasan perniagaan Haverhill. Kegiatan rekreasi berlimpah, termasuk empat lapangan golf 18 lubang, kawasan ski menuruni bukit, dua akademi menunggang kuda, gelanggang luncur umum, dan program pelayaran. Penduduk juga menikmati berjalan kaki, berjoging, dan menonton burung (terdapat populasi burung helang botak yang tinggal di Haverhill) di sepanjang Sungai Merrimack. Perahu di sungai juga merupakan hobi tempatan yang popular. Perkhidmatan kereta api disediakan dari pusat bandar Haverhill ke bandar Boston. Hanya 45 minit perjalanan, Boston memberi pelajar Northpoint sumber budaya dan pendidikan yang banyak dan tiga pasukan sukan profesional - dengan pasukan keempat hanya empat puluh lima minit lagi.

Ijazah Northpoint Bible College (dalam kampus dan dalam talian) diakreditasi sepenuhnya melalui Persatuan Pendidikan Tinggi Alkitab.

Lokasi

 • Haverhill

  South Main Street,320, 01835, Haverhill

  • Grand Rapids

   44th Street Southwest,2100, 49519, Grand Rapids

   Soalan