Keystone logo
© Newcastle University
Newcastle University

Newcastle University

Newcastle University

pengenalan

Sebuah universiti Global Top 125 (QS World University Rankings 2023), Newcastle menempatkan 29,000 pelajar dari 140 negara.

Sebagai ahli pengasas Kumpulan Russell, kami adalah salah satu daripada hanya 19 universiti di dunia – dan hanya tiga di UK – untuk mencapai penarafan Bintang QS lima tambah untuk kecemerlangan keseluruhan (2022).

Kita boleh mengesan asal usul kita kembali ke Sekolah Perubatan dan Pembedahan, yang ditubuhkan pada tahun 1834.

Hari ini, kami menggabungkan penyelidikan terkemuka dunia dengan pengalaman akademik bertaraf dunia.

Seorang pemimpin global dengan kekuatan dalam penuaan dan kesihatan, data, tenaga, bandar dan seni kreatif, kami merintis penyelesaian kepada beberapa cabaran terbesar yang dihadapi dunia. Dalam Rangka Kerja Kecemerlangan Penyelidikan UK 2021, 42% daripada penyelidikan kami telah dijaringkan sebagai peneraju dunia.

Melalui pengajaran 5 bintang (QS Stars 2022), kami mendidik sepanjang hayat. Pelajar dicabar dan disokong untuk belajar daripada pakar bertaraf dunia merentasi lebih 185 ijazah sarjana muda dan 300 ijazah pascasiswazah.

Pengalaman pelajar

Pelajar disokong untuk mencapai potensi penuh mereka oleh perkhidmatan Kesihatan dan Kesejahteraan Pelajar kami yang menyediakan kaunseling, kesihatan mental, kecacatan dan sokongan pembelajaran pakar, serta sokongan kewangan dan sokongan kepercayaan dan kerohanian.

Kami telah membangunkan Kit Kemahiran Akademik dalam talian untuk menyokong pelajar menjadi pelajar berdikari yang berkesan.

Kesatuan Pelajar kami berada di tengah-tengah pengalaman Newcastle, menawarkan lebih daripada 180 persatuan yang dikendalikan oleh pelajar dan lebih daripada 60 kelab sukan.

Bandar pelajar terkemuka

Berbilang budaya, bersemangat dan mesra, Newcastle ialah ibu kota England Timur Laut – kampus pusat bandar Universiti berada di tengah-tengahnya.

Bandar pelajar 50 teratas global dan 10 terbaik UK, ia juga merupakan salah satu bandar paling berpatutan di UK (QS Best Student Cities, 2023).

Newcastle menawarkan sukan kelas atas, pemandangan seni yang meriah, membeli-belah yang hebat dan kehidupan malam yang mengujakan. Ia juga berhampiran dengan kawasan luar bandar yang indah dan pantai yang memenangi anugerah.

Ciri-ciri Kampus

Kampus seluas 50 ekar kami di pusat bandar Newcastle adalah hab untuk pengajaran, penyelidikan dan kerjasama kami. Ia termasuk kemudahan untuk inovasi penyelidikan, pengajaran dan pembelajaran, dan penglibatan.

Pelajar mendapat manfaat daripada kemudahan seperti perkhidmatan perpustakaan kami yang memenangi anugerah dan Pusat Rekreasi dan Sukan Fizikal.

Kami menyasarkan untuk menjadi kampus yang mampan, mempromosikan inisiatif untuk menggalakkan pelajar dan kakitangan kami mengamalkan gaya hidup mampan.

Komitmen alam sekitar kami telah diberi ganjaran dengan anugerah Kelas Pertama daripada People and Planet University League.

  Hari Terbuka Maya Lepas Siswazah - 17 Mei

  Sertai pakar kami dan temui masa depan anda dengan Universiti Newcastle

  Lokasi

  • Newcastle upon Tyne

   Newcastle University, NE1 7RU, Newcastle upon Tyne

  Soalan