Keystone logo
Newburgh Theological Seminary & College Of The Bible Sarjana Muda Sastera dalam Arkeologi Alkitab
Newburgh Theological Seminary & College Of The Bible

Sarjana Muda Sastera dalam Arkeologi Alkitab

Evansville, Amerika Syarikat

Request duration

Inggeris

Request pace

Request application deadline

Sep 2023

Request tuition fees

Pembelajaran jarak jauh

biasiswa

Terokai peluang biasiswa untuk membantu membiayai pengajian anda

pengenalan

Program Ijazah Sarjana Muda Sastera dalam Arkeologi Alkitab akan memperkenalkan pelajar dengan perspektif luas mengenai Arkeologi Alkitab. Program ini terdiri daripada lapan kursus yang setara dengan empat puluh jam pengajian. Teks mesti dipilih dari senarai Buku Teks Sah yang disediakan di bawah. Walaupun semua buku teks boleh dipesan secara serentak, tugasan NTS mesti dihantar satu per satu. Setelah buku teks dibaca, kertas 10 hingga 20 halaman yang menjelaskan apa yang dibaca mesti dihantar untuk dinilai. Kertas empat hingga enam halaman yang diperlukan untuk setiap No Seminar Travel.

Program Ijazah Sarjana Muda Sastera dalam Arkeologi Alkitab memerlukan total 120 jam. Ini terdiri daripada lapan kursus (40 jam) ditambah pengalaman hidup, kementerian, pendidikan, ketenteraan dan pekerjaan (80 jam). Empat daripada lapan kursus yang diperlukan mestilah kursus teras yang dipilih dari senarai Buku Teks yang dibenarkan di bawah. Sehingga empat daripada lapan kursus yang diperlukan mungkin pilihan. Pilihan boleh dipilih dari Halaman Elektif atau tab Tanpa Perjalanan Seminar. Maksimum empat Seminar Tanpa Perjalanan boleh digunakan untuk program ini.

BUKU TEKS BERKUASA:

BA 700 Bible Archaeology - The Archaeology of the Bible oleh James K. Hoffmeier (Hardcover - 28 Mei 2008)

BA 710 Arkeologi Wahyu - Batu-batu Menangis: Apa yang Dedahkan Arkeologi Tentang Kebenaran Alkitab oleh Randall Price

Kajian Alkitab BA 720 Arkeologi - Arkeologi Alkitab oleh John H. Sailhamer (Paperback - 1 Ogos 1998)

BA 730 Sejarah dan Eksplorasi Budaya - Arkeologi Alkitab: Penjelajahan Sejarah dan Budaya Tamadun Awal oleh Alfred Hoerth dan John McRay (Hardcover - 1 Feb 2006)

Tinjauan Arkeologi Perjanjian Lama BA 740 - Arkeologi dan Perjanjian Lama oleh Alfred J. Hoerth (Hardcover - Jun 1998)

BA 750 Arkeologi dan Israel Kuno I - Alkitab digali: Visi Arkeologi Baru mengenai Israel Kuno dan Asal Teks Sucinya oleh Neil Asher Silberman dan Israel Finkelstein (Paperback - 28 Mei 2002)

BA 760 Arkeologi dan Israel Kuno II - Apa yang Diketahui oleh Penulis Alkitab dan Kapan Mereka Mengetahuinya ?: Apa Arkeologi yang Dapat Dikatakan kepada Kita Tentang Realiti Israel Kuno oleh William G. Dever (Paperback - Jun 2002)

BA 770 Sejarah Alkitab Arkeologi - Arkeologi dan Sejarah Alkitab oleh Joseph Free dan Howard Vos (Paperback - 4 Okt 1992)

BA 780 Arkeologi dan Israel Awal - Pencarian Israel Bersejarah: Membahaskan Arkeologi dan Sejarah Israel Awal (Kajian Arkeologi dan Alkitab) oleh Israel Finkelstein, Amihai Mazar, dan Brian B. Schmidt (Paperback - 24 Okt 2007)

BA 790 Cities of the Biblical World - Cities of the Biblical World: Pengantar Arkeologi, Geografi, dan Sejarah Laman Alkitab oleh LaMoine F. DeVries (Paperback - Nov 2006)

Mengenai Sekolah

Soalan

Kursus Serupa

  • Sarjana Muda Sastera dalam Pengajian Alkitab
    • Bolivar, Amerika Syarikat
  • Sarjana Muda dalam Kementerian Kanak-Kanak
    • Bolivar, Amerika Syarikat
  • Sarjana Muda Sastera dalam Kementerian Kristian: Kementerian Pemuridan
    • Bolivar, Amerika Syarikat