Keystone logo
Nazarbayev University BA dalam bahasa, Kesusasteraan, dan Budaya Dunia
Nazarbayev University

BA dalam bahasa, Kesusasteraan, dan Budaya Dunia

Astana, Kazakhstan

4 Years

Inggeris

Sepenuh masa

Request application deadline

Request earliest startdate

Request tuition fees

Di kampus

* biasiswa berasaskan merit disediakan

biasiswa

Terokai peluang biasiswa untuk membantu membiayai pengajian anda

pengenalan

Program ijazah Sarjana Muda Sastera dalam Bahasa, Linguistik, dan Kesusasteraan menawarkan ijazah yang fleksibel dan gunaan yang direka untuk melatih pakar generasi akan datang dalam linguistik, bahasa, dan kesusasteraan, serta menyediakan ijazah umum yang kukuh untuk menyediakan pelajar dalam pelbagai profesion. Program utama ini menyediakan pelajar dengan kebiasaan terfokus dengan salah satu daripada empat bahasa, budaya dan sejarah dunia: Cina Mandarin, Perancis, Sepanyol dan Jerman, dan dengan itu menawarkan latihan yang sangat baik untuk pengajian siswazah masa depan dan pekerjaan dalam sektor kerajaan atau perniagaan dan pertubuhan bukan kerajaan, terutamanya dalam bidang yang mempunyai keperluan kecemerlangan bahasa/komunikasi/sastera yang kukuh, jawatan termasuk penterjemahan, kerja muzium, perpustakaan, seni atau akademi.

Pelajar dalam program LLL boleh mempelajari segala-galanya daripada sejarah Teater hingga kesusasteraan Jepun, kepada cara bahasa dihasilkan dan diproses dalam otak manusia, yang berbeza-beza dan berubah mengikut masa dan ruang. Dengan mempelajari program yang ditawarkan oleh jabatan PSH, pelajar akan mendapat pemahaman yang lebih mendalam tentang selok-belok bahasa, budaya, puisi, dan sastera, dan akan menjadi penulis yang kritis dan kreatif, dan komunikator yang berkesan.

Pelajar yang menamatkan ijazah dalam Bahasa, Linguistik dan Kesusasteraan dikehendaki memilih salah satu daripada tiga trek - bidang pengkhususan tertentu, termasuk Kesusasteraan Dunia, Pemerolehan Bahasa dan Linguistik. Trek adalah saling melengkapi dan kebanyakan kursus PSH terdiri daripada keperluan kursus biasa untuk ketiga-tiga kepekatan.

Program WLLC:

 • Menyediakan pelajar dengan pengetahuan yang luas dalam salah satu daripada tiga landasan: pemerolehan bahasa, linguistik atau kesusasteraan Dunia.
 • Membangunkan kemahiran penyelidikan dan pemikiran kritis.
 • Membantu pelajar membangunkan kemahiran yang diperlukan untuk menjadi komunikator yang berkesan dan kreatif.
 • Membangunkan penghayatan terhadap perbezaan budaya dalam bahasa dan sastera.

Maklumat am

 • Kampus: Astana, Kazakhstan
 • Bahasa: Inggeris
 • Mod penghantaran: Sepenuh masa, di kampus
 • Tempoh: 4 tahun
 • Jumlah kredit ECTS: 240

Pusat Pengajian Sains dan Kemanusiaan

Kakitangan akademik di Pusat Pengajian Sains dan Kemanusiaan Nazarbayev University terdiri daripada sarjana dengan ijazah kedoktoran daripada universiti terkemuka di seluruh dunia. Kami juga mempunyai penyelidik yang terlibat dalam pelbagai kajian, dan saintis kami dalam sains semula jadi menjalankan penyelidikan di kira-kira 90 makmal. Sesetengah ahli fakulti kami juga pakar dalam kajian Eurasia. Pelajar NU SSH yang diterima pasti boleh memanfaatkan kekayaan pengetahuan dan pengalaman fakulti kami, di dalam dan di luar bilik darjah.

Kami memastikan kelas kami kecil supaya pelajar mudah menerima perhatian satu-satu daripada pengajar mereka. Selain itu, pengajar boleh menyesuaikan kelas mengikut keperluan setiap pelajar untuk pengalaman pembelajaran terbaik kerana pembelajaran berpusatkan pelajar kami. Profesor kami boleh bekerja dengan kelemahan setiap pelajar dan meningkatkan kekuatan mereka. Pengalaman makmal dan penglibatan penyelidikan tidak terlepas daripada pendekatan ini: pelajar kami mendapat pengalaman makmal praktikal dan bekerjasama dengan rakan sekerja mereka atau profesor mereka dalam penyelidikan.

Pelajar juga dibekalkan dengan sokongan akademik. Sebagai contoh, pelajar mempunyai akses kepada pengajar menulis dan jurulatih yang akan membantu mereka menjadi penulis yang tegas melalui Pusat Penulisan kami. Selain itu, terima kasih kepada Pusat Penasihat Rakan Sebaya kami yang telah lama wujud, kami menyediakan pelajar kami dengan pasukan penasihat rakan sebaya, yang kebanyakannya adalah pelajar terlatih, yang membantu pelajar lain dengan pelbagai keputusan akademik, seperti pemilihan kursus, orientasi umum untuk pelajar baharu, atau jika pelajar memerlukan bantuan menggunakan sumber universiti.

Rakan kongsi strategik

Universiti Wisconsin-Madison (AS)

Kemasukan

Kurikulum

Peluang kerjaya

Yuran Pengajian Program

Kemudahan

Testimoni Pelajar

Mengenai Sekolah

Soalan

Kursus Serupa

 • BA (Kepujian) dalam Kesusasteraan Inggeris dan Penulisan Kreatif
  • Online United Kingdom
 • BA (Kepujian) dalam Bahasa dan Kesusasteraan Inggeris
  • Online United Kingdom
 • BA (Kepujian) dalam Kesusasteraan Inggeris
  • Online United Kingdom