Keystone logo
Nakhchivan University

Nakhchivan University

Nakhchivan University

pengenalan

Nakhchivan University ditubuhkan pada tahun 1999 oleh Kementerian Kehakiman Republik Azerbaijan dan memulakan kegiatannya sebagai institusi pengajian tinggi. Universiti adalah satu-satunya universiti swasta yang terletak di luar ibu negara Azerbaijan, Baku.

Terdapat 4 fakulti, 10 kerusi dan 6 pusat di universiti. Pada masa ini, 81 guru terlibat dalam latihan kira-kira 1,000 pelajar. Antaranya, terdapat ahli ANAS, doktor sains, profesor, pensyarah.

Dalam tahun akademik 2016-2017, ijazah sarjana muda dalam 15 kepakaran dan ijazah sarjana dalam 6 kepakaran diajar di universiti.

Universiti ini mempunyai asas bahan dan teknikal yang kaya. Kampus universiti yang indah yang terdiri daripada 7 bangunan dan kemudahan tambahan telah dibina. Terdapat bangunan pengajaran yang sangat sesuai untuk seni bina dan pedagogi, dengan bilik kuliah dan bilik belajar, kabin dan pusat yang direka dengan menarik. Teknologi pengubahsuaian terkini digunakan dalam proses latihan.

67915_20180107Dh2Ck4wVlnF11lXA_jBMvc_large.png

Terdapat perpustakaan digital, perpustakaan saintifik dengan dana buku kaya, kompleks sukan yang cantik dan dewan persidangan, asrama moden dengan semua kemudahan, dan pusat servis sosial tiga tingkat.

Universiti ini bekerjasama dengan 51 universiti di dunia. Ia adalah ahli tiga organisasi pendidikan antarabangsa. Universiti mengambil bahagian dalam program dan projek antarabangsa.

"Nakhchivan" University adalah institusi pendidikan yang berprestij dengan tempat yang unik di kalangan universiti-universiti Azerbaijan. Matlamat utama yang telah kami tetapkan ialah melatih kakitangan yang berkelayakan untuk memastikan kebebasan kami, melindungi integriti negara, memperoleh nilai negara, dan bekerja dengan negara maju.

Peluang yang terdapat di universiti, yang mempunyai struktur pendidikan yang serius, adalah kunci untuk mencapai matlamat ini. Peluang ini termasuk penjagaan negeri yang diberikan kepada universiti, disiplin akademik yang tinggi, kakitangan profesional yang berterusan ahli fakulti, ketersediaan minat akademik yang tinggi dalam para pelajar, penyediaan proses pendidikan dengan ICT terkini, dan sebagainya. boleh ditunjukkan. Sistem kredit berasaskan universiti telah membawa kepada peningkatan kualiti pendidikan, penggunaan ICT dan pembelajaran bahasa asing. Kami menganggap graduan kita aktif dalam kehidupan sosio-ekonomi masyarakat kita, dan mewakili martabat kita di negara kita dan negara kita di banyak negara, sebagai pencapaian kita yang paling besar.

67916_20180107vPGW1NGZ6VWG2vw5_A5j8M_large.png

Lokasi

  • Nakhchivan

    Babak avenue, 1, Nakhchivan, Azerbaiyán, , Nakhchivan

Soalan