Keystone logo
Mongolian University Of Life Sciences

Mongolian University Of Life Sciences

Mongolian University Of Life Sciences

pengenalan

PERUTUSAN PRESIDEN

Menjadi sebagai universiti tunggal, Mongolia Universiti Sains Hayat (MULS) tersendiri memberi tumpuan kepada pendidikan, penyelidikan dan inovasi dalam bidang sains hayat yang merupakan teras ekonomi Mongolia, yang menawarkan pelbagai program akademik yang memupuk masa depan profesional dan pemimpin masyarakat Mongolia.

MULS adalah sebuah institusi akademik memberi tumpuan kepada membangunkan suasana yang memberikan pelajar dan penyelidik kami kebebasan untuk sepenuhnya menumpukan diri mereka kepada pelajaran. Misi kami adalah untuk menjadi sebuah universiti penyelidikan berorientasikan terkemuka, di mana profesor berusaha mencapai kecemerlangan dalam pendidikan dan penyelidikan, manakala pelajar lakukan untuk kecemerlangan dalam pelajaran kerana kami percaya kunci kepada mendedahkan pengetahuan baru adalah kajian antara disiplin, penyelidikan, inovasi dan pengembangan. Kami percaya bahawa peranan yang kita mainkan dalam merealisasikan masyarakat yang alam sekitar yang mampan adalah penting, dan ia adalah tanggungjawab kita sebagai penyelidikan berorientasikan institusi akademik terkemuka untuk bersungguh-sungguh melibatkan diri dalam falsafah kami Penyelidikan Mission Berorientasikan dan Pendidikan Ke arah Pembangunan Mampan dengan matlamat bahawa setiap pelajar perlu sebagai pemerhati, setiap profesor perlu sebagai pengurus pengetahuan, yang menyampaikan konsep saintifik untuk pelajar dengan pendekatan yang mudah, dan setiap penyelidik harus menjadi pemilik berteknologi tinggi berasaskan R & D.

Kami telah mencapai kemajuan yang ketara dalam pengantarabangsaan dan telah mengukuhkan pertubuhan kami dengan universiti luar negara yang meningkatkan pertukaran akademik dan budaya kita. Dalam masyarakat hari ini, hanya seorang intelektual benar dengan pengetahuan pakar praktikal dan keupayaan penyelesaian masalah kuat boleh memastikan kejayaan masa depan seseorang. Untuk ini, MULS adalah mengguna pakai pelbagai strategi pendidikan bagi memastikan pelajar-pelajar kita mendapat tahap yang tinggi pengetahuan khusus, sekali gus membolehkan mereka menjadi warganegara yang segar dan dinamik yang akan memberikan sumbangan penting kepada Mongolia.

VISI KAMI:

Untuk menjadi sebuah universiti terkemuka global

NILAI-NILAI KAMI:

A pengajaran yang baik dan persekitaran pembelajaran Satu pasukan bijak, kreatif dan bertanggungjawab Seorang pelajar inspirasi dan yang bermotivasi dengan deria manusia yang baik dan etika Kepimpinan untuk pembangunan graduan Sejahtera menyumbang pembangunan negara

MULS Sekilas Pandang

ditubuhkan: 1942

Fakulti: Mengenai 411 ahli fakulti

pelajar

Ijazah - Kira-kira 9 086 Pelajar siswazah dan profesional - Kira-kira 2 630 Jumlah - Kira-kira 11 716

Kepujian

16 Ahli Akademik Mongolia Academy of Sciences, 7-penemuan saintifik, 17 Negeri pemenang hadiah

pegangan hartanah

kampus utama - 12.4 hektar /30.64 ekar

kemudahan latihan luar bandar - 322,2 hektar /796.17 ekar

koleksi Perpustakaan

Perpustakaan Pusat Pertanian - perpustakaan akademik terbesar dalam bidang pertanian, termasuk kira-kira 162,000 buku teks, dianggarkan 820 barangan manuskrip, dan 905 jurnal penyelidikan, kira-kira 60 e-buku. Akses kepada koleksi ini disediakan oleh hampir 12 kakitangan perpustakaan yang beroperasi dalam 3 dewan perpustakaan.

Sekolah dan institut

Mongolia Universiti Sains Hayat terdiri daripada 5 unit akademik utama - sekolah dan 4 institusi penyelidikan yang menawarkan kursus dan anugerah ijazah akademik.

menamakan

Dengan keputusan Lembaga Pengelola universiti nama Inggeris universiti sebagai bertajuk "universiti negeri Mongolia pertanian" telah berubah menjadi "Universiti Mongolia sains hayat" pada bulan Julai 2014.

Lokasi

  • Ulaanbaatar

    17024 Zaisan, Khan-uul District, , Ulaanbaatar

Soalan