Keystone logo
MorningStar University

MorningStar University

MorningStar University

pengenalan

Misi kami di MorningStar University ( MSU ) adalah untuk mempersiapkan orang untuk berjalan dengan panggilan tinggi. Di MorningStar University , kami berhasrat untuk mengembangkan pelajar secara rohani, mental, dan fizikal, memperkasakan mereka untuk meneruskan kepemimpinan mereka, memanggil dengan visi, keberanian, dan integriti.

College of Leadership adalah program latihan yang dirancang dengan mempertimbangkan tujuan-tujuan berikut: Untuk meningkatkan pemimpin Kristian yang tekun dan tabah yang teguh dalam iman mereka, berjalan dengan rendah hati di hadapan Tuhan, dan mempunyai daya tahan untuk mencipta perubahan yang berkekalan di dunia; Untuk melengkapkan setiap pelajar dengan kemahiran dan alat yang diperlukan untuk menjadi pemimpin yang berjaya dalam bidang pengaruh apa pun mereka dipanggil; Untuk membantu setiap pelajar memahami identiti unik mereka dalam Kristus dan menemui tujuan dan takdir mereka dalam rancangan ilahi Tuhan; Untuk memperkuat dan mematangkan rohani setiap pelajar untuk berjalan dalam keadaan sihat dan menyeluruh dalam setiap bidang kehidupan mereka.

Walaupun MSU College of Leadership bukan sekolah Alkitab, Alkitab adalah buku teks utama kami. Kami percaya bahawa itu adalah Firman Tuhan dan bermanfaat untuk pengajaran, teguran, pembetulan, dan latihan dalam semua kebenaran.

Kolej Kepemimpinan juga bukan seminari, walaupun kita melatih pemimpin sebagai menteri kasih dan kuasa Tuhan. Perbezaannya ialah tidak semua pemimpin pelayan dilatih di sini untuk masuk ke gereja. Sebilangan pelajar kita menjadi pemimpin perniagaan sementara yang lain beralih ke peranan pemerintah dan yang lain menjadi seni. Kami menaikkan pemimpin menteri untuk semua bidang pengaruh.

Lokasi

  • Fort Mill

    Star Light Drive,375, 29715, Fort Mill

    Soalan