Keystone logo
Macromedia University of Applied Sciences

Macromedia University of Applied Sciences

Macromedia University of Applied Sciences

pengenalan

Selamat datang ke Universiti Macromedia

Memilih universiti adalah keputusan hidup yang penting. Ia adalah tempat di mana anda meletakkan asas untuk rangkaian kerjaya masa depan anda dan membentuk masa depan anda. Di Universiti Macromedia, tumpuan kami tertumpu pada pelajar kami dan kami mencipta ruang di mana mereka boleh berkembang. Kami membangunkan kecekapan utama dan minda keusahawanan yang disokong oleh projek praktikal dan sokongan individu.

Macromedia University of Applied Sciences ialah universiti swasta yang diiktiraf negeri dengan lapan kampus di lokasi teratas di seluruh Jerman. Program sarjana muda dan sarjana kami yang inovatif termasuk dalam media, perniagaan, pengurusan dan reka bentuk, dan kini dihadiri oleh lebih 90 warganegara dan lebih 4500 pelajar untuk menubuhkan dan mengembangkan kerjaya mereka.

Pelajar boleh memilih antara program ijazah yang diajar sepenuhnya dalam bahasa Inggeris atau dalam bahasa Jerman, dan menyediakan gabungan teori dan pengalaman praktikal yang berharga. Ini memastikan graduan bersedia untuk melangkah ke tempat kerja setelah membangunkan kemahiran yang mereka perlukan untuk berjaya.

Faedah memilih Universiti Macromedia

 • Alami pendidikan berkualiti tinggi dengan ijazah bertauliah negeri dan FIBAA bertauliah.
 • Manfaat daripada pembelajaran intensif dalam kumpulan kecil dengan sokongan individu daripada profesor terkenal.
 • Belajar program sarjana muda atau sarjana yang diajar dalam bahasa Inggeris atau Jerman.
 • Jerman adalah salah satu tempat terbaik untuk graduan dengan kadar pengangguran yang rendah dan kekurangan tenaga profesional.
 • Graduan berpeluang untuk tinggal di Jerman sehingga 18 bulan selepas tamat pengajian
  untuk mencari kerja.
 • Temui budaya, keindahan dan kepelbagaian yang luar biasa di Jerman.

Program sarjana muda

Program sarjana muda pakar dalam Pengurusan Media, Pengurusan Perniagaan, Reka Bentuk, Teknologi Digital & Pengekodan, Lakonan, Reka Bentuk Fahion dan Pembuatan Filem.

> Lihat senarai penuh program sarjana muda antarabangsa kami.

Program Sarjana & MBA

Program sarjana pakar dalam Pengurusan Media, Pengurusan Perniagaan, Reka Bentuk dan MBA.

> Lihat senarai penuh program sarjana & MBA antarabangsa kami.

Ciri-ciri Kampus

Kampus kami – berhubung dengan pemain industri terkemuka Jerman

Kampus kami berpusat di beberapa bandar paling meriah di Jerman: Munich, Stuttgart, Cologne, Hamburg, Freiburg, Leipzig dan Berlin. Pelajar kami mendapat manfaat daripada hubungan kami yang sangat baik dengan industri tempatan di setiap lokasi kampus. Universiti ini menggaji kira-kira 100 profesor dan saintis terkenal serta pakar dari syarikat media, syarikat multi-nasional, universiti dan agensi komunikasi. Kira-kira 3,000 pelajar telah mendaftar setakat ini, termasuk peningkatan bilangan pelajar antarabangsa yang memilih untuk belajar di Macromedia membantu mengukuhkan budaya kosmopolitan yang sudah berkembang maju di Universiti Macromedia.

  Lokasi

  • Munich

   Macromedia University of Applied Sciences Sandstrasse 9, 80335, Munich

   • Berlin

    Macromedia University of Applied Sciences Mehringdamm 33, 10961, Berlin

    Soalan