Keystone logo
Macromedia University of Applied Sciences

Macromedia University of Applied Sciences

Macromedia University of Applied Sciences

pengenalan

Selamat datang ke Universiti Macromedia - universiti untuk transformasi digital

Memilih universiti adalah keputusan hidup yang penting. Ia adalah tempat di mana anda meletakkan asas untuk rangkaian kerjaya masa depan anda dan menemui bidang kerja pilihan anda dan mula membentuk identiti profesional anda. Kami berbesar hati kerana anda berminat dengan Macromedia, sebuah universiti swasta Jerman yang diiktiraf, dan ingin memberitahu anda lebih lanjut tentang cara kami boleh membantu membentuk masa depan anda.

Program kami - masa depan anda

Di Universiti Macromedia, tumpuan kami adalah kepada pelajar kami. Kami berhasrat untuk mewujudkan ruang di mana mereka boleh berkembang. Kami mempromosikan kecekapan utama seperti kemahiran komunikasi dan minda keusahawanan. Sebahagian besar kursus kami adalah berdasarkan projek praktikal yang berbentuk bimbingan individu. Transformasi digital secara asasnya mengubah struktur dunia profesional kami dan kami memerlukan orang di tengah-tengah perubahan ini yang mampu berfikir merentas disiplin dan memikul tanggungjawab peribadi. Inilah orang yang kita didik. Sebagai universiti untuk transformasi digital, kami melihat peranan kami sebagai pemboleh: kami membolehkan pelajar kami memahami dan membentuk perubahan. Proses dan hasilnya boleh dirangkumkan secara ringkas: anda berubah.

Program pengajian kami adalah gabungan kuliah teori dan kerja projek praktikal. Pelajar digalakkan untuk bertanggungjawab terhadap pengajian mereka dan diberi peluang untuk melibatkan diri dengan tokoh media terkemuka dan pemain utama daripada organisasi antarabangsa, yang bekerjasama rapat dengan universiti sebagai pensyarah jemputan dan penaja projek. Kami menawarkan kursus Sarjana Muda sepenuh masa dan kursus ijazah Sarjana lepasan ijazah untuk laluan kerjaya antarabangsa dalam sektor media dan komunikasi. Semua program diakreditasi oleh FIBAA dan membawa kepada ijazah yang diiktiraf di peringkat antarabangsa. Kerjasama dengan rakan kongsi UK kami, Universiti Westminster, membolehkan kami menawarkan Ijazah Sarjana Muda tambahan dalam program sarjana muda kami.

Program Sarjana – membentuk masa depan digital dalam kedudukan yang lebih tinggi

Pada dasarnya, program Sarjana Macromedia adalah sejajar rapat dengan keperluan profesional industri media dan komunikasi. Prinsip ini tercermin dalam proses pengajaran universiti. Semua kuliah diadakan dalam bahasa Inggeris dan disampaikan dengan cara yang merangsang dan praktikal dalam kelas kecil.

Kajian kes, simulasi dan kerja projek - kebanyakannya bekerjasama dengan perusahaan media - membantu pelajar membangunkan kepakaran yang akan memudahkan akses kepada kerjaya yang diidamkan. Dengan kelas kecil dan penyeliaan intensif, persekitaran pembelajaran Macromedia mencerminkan budaya ijazah Sarjana Anglo-Saxon, termasuk bimbingan individu oleh pensyarah yang berkelayakan. Sekolah Siswazah kami akan melengkapkan anda dengan kaedah dan alat yang relevan untuk membentuk secara aktif transformasi kekal masyarakat dan ekonomi sebagai seorang profesional, menyediakan anda untuk kerjaya yang berjaya dengan prospek masa depan yang cemerlang.

Faedah memilih Universiti Macromedia

 • Kedudukan teratas dalam Kedudukan CHE 2014/15
 • Kelas kecil dengan penyeliaan individu yang intensif
 • Ijazah yang diiktiraf di peringkat global dan diluluskan oleh kerajaan
 • Kampus di Berlin, Munich, dan Cologne; Berlin dan Munich berada dalam senarai Top 10 “Best Student Cities 2017” oleh Top Universiti
 • Projek tulen, berorientasikan amalan dengan lebih 500 syarikat terkenal
 • Profesor yang berkelayakan tinggi dan orang dalam industri sebagai pensyarah
 • Makmal media yang serba lengkap
 • Prospek kerjaya yang kukuh di Jerman: visa 18 bulan selepas tamat pengajian yang berjaya
 • Kelas sarjana dijalankan tiga hari seminggu
 • Program pengajian sepenuhnya dalam bahasa Inggeris
 • Kampus yang terletak di bandar industri terkemuka di Jerman
 • Rangkaian universiti rakan kongsi seluruh dunia

Ciri-ciri Kampus

Kampus kami – berhubung dengan pemain industri terkemuka Jerman

Kampus kami berpusat di beberapa bandar paling meriah di Jerman: Munich, Stuttgart, Cologne, Hamburg, Freiburg, Leipzig dan Berlin. Pelajar kami mendapat manfaat daripada hubungan kami yang sangat baik dengan industri tempatan di setiap lokasi kampus. Universiti ini menggaji kira-kira 100 profesor dan saintis terkenal serta pakar dari syarikat media, syarikat multi-nasional, universiti dan agensi komunikasi. Kira-kira 3,000 pelajar telah mendaftar setakat ini, termasuk peningkatan bilangan pelajar antarabangsa yang memilih untuk belajar di Macromedia membantu mengukuhkan budaya kosmopolitan yang sudah berkembang maju di Universiti Macromedia.

  Lokasi

  Lokasi
  • Munich

   Macromedia University of Applied Sciences Sandstrasse 9, 80335, Munich

   • Berlin

    Macromedia University of Applied Sciences Mehringdamm 33, 10961, Berlin

    Soalan