Keystone logo
Messiah College

Messiah College

Messiah College

pengenalan

Mengenai Mesiah College

Kolej Messiah adalah sebuah klinik Kristian persendirian yang berpangkalan di peringkat nasional dengan pelajar pelajar 3,305 pelajar siswazah dan siswazah. Terletak di Mechanicsburg, Pa., Messiah hanya 12 batu dari ibu negara, Harrisburg. Kolej ini ditubuhkan pada tahun 1909 oleh Saudara-saudara di Gereja Kristus. Hari ini, asas keimamatan Kolej secara luas adalah evangelis dan termasuk pelajar dan pekerja dari pelbagai denominasi dan tradisi keimanan Kristian.

Kenyataan identiti

Kolej Messiah adalah kolej Kristian seni liberal dan seni dan sains yang diterapkan. Kolej ini komited untuk memeluk semangat evangelis yang berakar pada tradisi Anabaptist, Pietist dan Wesleyan Gereja Kristian.

Kenyataan Misi

Misi kami adalah untuk mendidik lelaki dan wanita ke arah kematangan akal, watak dan iman Kristian dalam persediaan untuk kehidupan perkhidmatan, kepimpinan dan perdamaian di gereja dan masyarakat.

Dipengaruhi oleh misi yang sama

Komitmen pembukaan pernyataan misi kami - untuk membangunkan "kematangan akal, watak dan iman Kristian" pelajar-mencerminkan integrasi kepercayaan masyarakat kita kepada setiap aspek pengalaman Mesiah College. Model pendidikan holistik ini adalah wawasan pengasas kami SR Smith lebih dari 100 tahun yang lalu dan menjadi asas kepada identiti kami.

Komponen-komponen teras lain dalam pelayanan misi, kepemimpinan dan perdamaian Messiah-juga berakar dalam konteks kepercayaan Kristian kita. Kami tidak hanya berkhidmat kerana ia adalah "perkara yang betul untuk dilakukan"; kami berkhidmat kerana Tuhan memanggil kami untuk membuka hati kita kepada orang miskin dan yang memerlukan dan bekerja untuk keadilan di mana pun ketidakadilan berlaku. Kita belajar untuk memimpin mempercayai bahawa Yesus adalah contoh utama kita yang membawa kepada belas kasihan, rasa hormat dan cinta. Dan, kerana iman kita, kita terpaksa membina jembatan pemahaman dan kedamaian untuk menunjukkan kasih Allah yang mendamaikan kepada orang lain.

Kampus kami

Terletak di pinggir bandar, selatan-tengah Pennsylvania, Mesiah College terletak di 471 ekar yang indah. Sama ada anda sedang berjalan-jalan di sepanjang sungai Breeches yang indah yang berjalan melalui kampus, mendengar kuliah di salah satu bangunan akademik yang canggih, menonton permainan bola sepak di kompleks sukan luaran kami, konsert dalam kesatuan pelajar kami, atau hanya menikmati keindahan kampus, anda pasti akan merasa di rumah.

Kenapa awak rasa di rumah?

Kerana di Mesiah, itu lebih daripada sebuah kampus yang indah. Ini mengenai perhotelan untuk seluruh orang. Mengunjungi untuk kali pertama anda? Kembali ke kampus untuk tahun kanan anda? Membawa datuk nenek anda untuk Hari Nenek-nenek? Tidak peduli apa pun alasannya, anda sentiasa disambut dengan muka mesra dan orang yang benar-benar membantu yang mahukan yang terbaik untuk anda.

Mewujudkan semangat untuk komuniti

Kampus kami terdiri daripada pelbagai pelajar, kakitangan dan fakulti. Walaupun kita semua boleh datang dari tempat dan latar belakang yang berbeza, kita menjadikannya sebagai keutamaan untuk menggalakkan hubungan yang bermakna di seluruh komuniti kampus kita.

Walaupun tujuh bangunan akademik, 12 dewan / pangsapuri, pangsapuri dan banyak bangunan lain yang ditujukan untuk menyembah, belajar dan kehidupan pelajar menjadikan kampus fizikal kita, lebih dari 3,000 pelajar yang membuat kampus Mesiah berkembang dengan persahabatan, semangat untuk Kristus dan komitmen untuk kecemerlangan akademik.

Dekat dengan semuanya

Walaupun anda tidak dapat memberitahu oleh persekitaran yang indah kami-Kampus Messiah hanya jarak memandu yang singkat dari kawasan metropolitan yang berdekatan. Restoran di pusat bandar, muzium galeri dan tempat sukan di ibukota negeri Harrisburg hanyalah 15 minit jauhnya. Dan pusat bandar Philadelphia yang sibuk, Baltimore, Washington DC dan New York City semuanya dalam masa 2-3 jam memandu. Dan apabila anda telah mengalami peluang-peluang yang ditawarkan bandar-bandar berdekatan kami, kami akan dengan senang hati mengalu-alukan anda kembali ke aktiviti kampus kami!

Lokasi

  • Mechanicsburg

    Messiah College see new link One College Avenue Mechanicsburg PA 17055, 17055, Mechanicsburg

    Soalan