Keystone logo
Meritus University

Meritus University

Meritus University

pengenalan

SIAPA KITA

77445_DSC_0628_1.jpg

Sebagai universiti khusus, pendekatan unik MERITUS terhadap pendidikan adalah untuk menawarkan pembelajaran tradisional, moden dan pengalaman praktikal dan berkesan untuk memastikan kejayaan. Tidak seperti universiti lain yang hanya memberi tumpuan kepada akademik, MERITUS komited untuk menghasilkan graduan yang berpengalaman, mampu memenuhi tuntutan majikan hari ini, menanamkan semangat kejayaan dan dicari oleh organisasi teratas apabila tamat pengajian.

Meritus University telah ditubuhkan di premis ini. Pengasas / Pengerusi Eksekutif Pengalaman Tan Sri (Dr.) Halim Mohammad dan pengalaman sepanjang hayat dalam perkapalan dan perniagaan perniagaan lain membawa kepada pembentukan MERITUS.

Kenapa pilih Meritus University ?

77443_DSC_0698_1.jpg

Visi Malaysia untuk mencapai ekonomi berpendapatan tinggi menuntut tenaga kerja yang berpengetahuan yang dapat membuat perubahan bukan sahaja kepada organisasi tetapi kepada masyarakat keseluruhannya. Mereka perlu menjadi pemimpin industri, akal, kreatif, analitis, inovatif, komited dan dapat mengambil pemilikan dan menyelesaikan isu-isu yang mencabar yang penting.

Kecemerlangan akademik

Untuk membangun dan menghasilkan pemimpin industri dengan bakat tersebut, konsep penghantaran kami meliputi persekitaran pembelajaran holistik di mana pelajar terdedah kepada pengetahuan teori, kemahiran hidup dan perspektif global seperti berikut:

Bina diri anda dalam orientasi bangunan watak dua minggu kami.

77498_Webp.net-resizeimage15.jpg
77499_Webp.net-resizeimage16.jpg

Di MERITUS semua pelajar menjalani program latihan pembangunan peribadi dan kepimpinan selama dua minggu pada permulaan sesi mereka.

 • Pengetahuan akademik dalam bidang perniagaan maritim dan penghantaran, sains, perniagaan, sains dan pembangunan.

 • Kemahiran hidup melalui khidmat masyarakat dan penglibatan sosial.

 • Magang dengan syarikat terkemuka industri.

 • Pengalaman hands-on di mana pelajar dikehendaki berlayar di kapal latihan papan yang dimiliki oleh Halim Mazmin Group.

 • Pembelajaran tulen melalui kajian kes kehidupan sebenar dan lawatan tapak.

 • Kemahiran komunikasi dan persembahan yang berkesan.
77446_Webp.net-resizeimage5.jpg

Kelebihan Kerjaya

Berdasarkan pendekatan di atas, graduan MERITUS akan mempunyai peluang pekerjaan dan sumbangan segera kepada industri. Latihan kepimpinan yang tertanam dalam program ini akan memberi mereka kelebihan yang diperlukan dalam pembangunan kerjaya mereka.

MERITUS telah membentuk rangkaian rakan kongsi strategik yang luas untuk menyatukan para pemimpin industri yang berpengalaman dalam bidang masing-masing seperti kewangan, teknologi, maritim, logistik, penerbangan dan perniagaan untuk menyampaikan pengetahuan mereka kepada pelajar kami serta menyediakan mereka dengan peluang latihan atau pekerjaan apabila mereka lulus. Di samping itu, MERITUS bekerjasama dengan badan bertauliah. Semua ini akan menyediakan pelajar dengan persekitaran pembelajaran yang unik yang tidak seperti yang lain.

Memberi anda peluang untuk belajar.

77448_Webp.net-resizeimage6.jpg

Meritus University memberi tumpuan kepada hasil pembelajaran pelajar berbanding dengan pedagogi pengajaran dan pembelajaran tradisional. Di Meritus University , kami menyediakan peluang kepada pelajar untuk mengetahui bagaimana eksekutif berjaya dalam industri, yang boleh melalui fasilitasi, pertemuan, internet, e-pembelajaran dan e-perpustakaan secara tatap muka. Kami percaya bahawa para pelajar adalah pemilik proses pembelajaran di semua peringkat kelayakan kami. Walau bagaimanapun, itu hanya akan meliputi 20% daripada apa yang pelajar perlu memperoleh untuk industri.

Meritus University terus memberikan pengalaman pembelajaran pengalaman dengan menyediakan peluang pelajar untuk mendapatkan pengalaman konkrit diikuti dengan pemerhatian dan refleksi terhadap pengalaman yang membawa mereka untuk menganalisis dan membentuk kesimpulan dan kemudian mengembangkan hipotesis baru untuk kegunaan masa depan.

Pengetahuan yang terkumpul ini juga akan membangunkan kemahiran pelajar seperti kepimpinan, kerja berpasukan, komunikasi, perundingan, pemikiran sederhana, akal fikiran, catuan logik dan banyak orang lain dan kemahiran sosial yang dipercayai membentuk 70% keperluan dalam industri ini.

77449_Webp.net-resizeimage8.jpg

Meritus University terletak di tengah-tengah Kuala Lumpur betul-betul di sebelah pusat membeli-belah paling terkenal di Malaysia - Midvalley Megamall. Apa cara yang lebih baik untuk belajar dan bersenang-senang di sebelah juga. Meritus University menawarkan pendekatan yang unik untuk pendidikan dengan menggabungkan gabungan praktikal dan berkesan pengalaman pembelajaran tradisional, moden dan tangan untuk memastikan kejayaan. Kerana latar belakang maritim dan logistiknya, anda akan mendapat peluang untuk pergi ke kapal latihan seagoing sebenar yang dimiliki oleh Tan Sri (Dr.) Halim Mohammad.

77450_Webp.net-resizeimage9.jpg

Di samping itu, anda juga diberi peluang untuk melakukan latihan dengan Halim Mazmin Group yang diasaskan oleh Tan Sri (Dr.) Halim Mohammad. Ini sememangnya membuka dimensi selanjutnya dalam proses pembelajaran - elemen menyeronokkan!

Pelajar antarabangsa mempunyai peluang untuk meneroka Malaysia dan belajar di Meritus University , kami akan memastikan bahawa anda mencapai cita-cita anda.

77451_Webp.net-resizeimage11.jpg

Anda akan mendapat yang terbaik dari kedua-dua dunia - untuk meneroka syurga tropika dan pada masa yang sama mempunyai peluang untuk meneruskan pengajian anda di salah satu universiti terkemuka di Malaysia. Peluang yang sangat menarik!

Lokasi

 • Kuala Lumpur

  49, The Boulevard, Mid Valley City, Lingkaran Syed Putra,, 59200, Kuala Lumpur

  Soalan