Keystone logo
Memorial University, Grenfell Campus

Memorial University, Grenfell Campus

Memorial University, Grenfell Campus

pengenalan

Campus Grenfell, Memorial University terletak di Eastern Canada di bandar Corner Brook di pantai barat Newfoundland.

Lokasi unik Grenfell menawarkan pelajar antarabangsa persekitaran pembelajaran yang bersemangat, mesra dan selamat. Di Grenfell , saiz kelas kami adalah kecil, jadi mudah untuk mengenali profesor dan rakan sekelas anda - anda akan merasa di rumah dalam masa yang singkat. Memorial University juga menawarkan kadar tuisyen antarabangsa yang paling rendah di negara ini, sambil menawarkan pendidikan yang dihormati di seluruh dunia.

Pelajar antarabangsa memainkan peranan penting dalam kehidupan pelajar di Grenfell . Anda akan menjadi sebahagian daripada komuniti kampus dan menambah kepelbagaian budaya masyarakat.

Kenapa Grenfell? Kerana kita hebat, itulah sebabnya.

Kami berpatutan, mempunyai lokasi yang mengagumkan, menawarkan kelas-kelas kecil dalam persekitaran yang selamat, menawarkan perumahan pelajar yang dijamin kepada pelajar tahun pertama dan mempunyai kemudahan terbaik.

kemampuan

Sebagai kampus Universiti Memorial, anda akan menikmati kadar tuisyen terendah dalam bahasa Inggeris yang berbahasa Inggeris. Kerajaan wilayah memberi keutamaan yang tinggi terhadap pendidikan, menyediakan pembiayaan yang meluas kepada Memorial University. Komitmen ini membolehkan kita menyediakan pendidikan pasca menengah yang berkualiti tinggi dan mampu dimiliki.

Kelas kecil, persekitaran yang selamat

Pasti banyak universiti mempunyai kelas kecil, tetapi di Grenfell, anda akan tahu para prof anda berdasarkan asas pertama. Dan Corner Brook juga kecil, jadi anda akan berasa selamat dan selamat di salah satu bandar paling selamat di Amerika Utara. Kami menawarkan ijazah sarjana dalam bidang seni, perniagaan, pendidikan, seni halus, kejururawatan, pengurusan sumber dan sains. Ijazah Sarjana ditawarkan dalam dasar alam sekitar dan ekosistem boreal dan sains pertanian. Persekitaran kampus kecil kami akan membantu anda berkembang dalam usaha pendidikan anda. Banyak pelajar kami juga dapat menjalankan penyelidikan dengan profesor mereka - peluang yang akan memberikan anda pengalaman unik yang unik.

Lokasi, lokasi, lokasi

Grenfell terletak di salah satu pengaturan yang paling indah di negara ini: udara bersih, laut yang menderu, gunung-gunung mulia. Pantai barat Newfoundland adalah hab petualangan di musim panas, musim sejuk, musim bunga dan musim gugur. Jejak mendaki melintas di kawasan itu. Terdapat tempat untuk ski, snowboard, mendaki batu dan zipline. Marble Mountain Resort adalah ski luncur dan luncur salji yang berukuran 1,700 kaki dan Blow Me Down Trails Cross Country Ski Club mempunyai laluan berkemahiran 42 km - hanya beberapa minit dari kampus. Dan perjalanan kereta singkat adalah Taman Negara Gros Morne, tapak warisan dunia dengan kemasukan marin, hutan yang kaya dan fjords yang diukir glasier. Dapatkan alur luaran anda.

Kami juga komuniti teater yang berkembang dengan beberapa produk setiap tahun. Galeri seni kami adalah rumah kepada pameran dari seluruh dunia. Berjalan-jalan di pusat bandar untuk membeli-belah, kehidupan malam dan makan atau melawat kawasan membeli-belah kami yang lain, termasuk daerah kotak besar runcit. Kami sebuah bandar kecil dengan semua yang anda perlukan.

Lokasi

  • Corner Brook

    20 University Drive, Corner Brook, A2H 5G4, Corner Brook

    Soalan