Keystone logo
Medgar Evers College

Medgar Evers College

Medgar Evers College

pengenalan

Medgar Evers College membezakan menjadi yang termuda dari kolej kanan empat tahun di The City University of New York. Pada awal 1960-an, komuniti Central Brooklyn menyedari keperluan dan menyatakan hasrat untuk sebuah kolej awam tempatan. Melalui pelbagai organisasi masyarakat, termasuk, tetapi tidak terhad kepada, Perbadanan Pemulihan Bedford-Stuyvesant, Majlis Penyelarasan Brooklyn Tengah, dan NAACP, dan melalui pegawai terpilih tempatan mereka, penduduk Central Brooklyn mendekati Dewan Pengajian Tinggi Kota dari New York dengan permintaan ini.

Anggota pelbagai organisasi berasaskan komuniti membentuk Gabungan Bedford-Stuyvesant mengenai Keperluan dan Perkhidmatan Pendidikan, yang berfungsi sebagai wahana utama untuk berinteraksi dengan Dewan Pengajian Tinggi. Setelah banyak perbincangan dan banyak penglibatan oleh penduduk komuniti dan Gabungan, Lembaga Pengajian Tinggi, pada 17 November 1967, "menyetujui penajaan Kolej Komuniti Nombor VII, dengan menunjukkan niat untuk mengakui pelajar pada Kejatuhan tahun l969. "

Pada 13 Februari 1968, Lembaga Pengajian Tinggi mengumumkan bahawa kolej itu akan terletak di kawasan Bedford-Stuyvesant di Brooklyn. Pada 27 Januari 1969, Lembaga Pengarah meluluskan penubuhan "kolej empat tahun pengajian profesional eksperimental yang menawarkan kedua-dua kerjaya dan pindahan ijazah bersekutu dan gelar sarjana muda, yang akan terletak di kawasan Bedford-Stuyvesant di Brooklyn, mengatakan kolej itu akan menjadi ditubuhkan menggantikan Kolej Komuniti VII yang diluluskan sebelumnya tetapi belum dimulakan, dan selanjutnya mengarahkan agar Pelan Induk Universiti Bandaraya dipinda dengan sewajarnya. " Tindakan ini disokong oleh tindakan Bupati pada 20 Mac 1970.

Prosiding Lembaga Pengajian Tinggi pada 14 April 1970, mencerminkan tindakan Lembaga, yang mengubah Pelan Induk 1968 untuk menghapus Kolej Komuniti Nombor Tujuh dan disenaraikan sebagai pengganti di bawah Senior College, "College XVII, Mid-Brooklyn, Kemudahan Awal, Dianggarkan Kos: $ 10,000,000. " Pada 30 Julai 1970, College secara rasmi ditubuhkan ketika Gabenor Nelson A. Rockefeller menandatangani undang-undang yang menyetujui "penubuhan kolej empat tahun kajian profesional eksperimental yang menawarkan kedua-dua kerjaya dan pindahan gelar bersekutu dan gelar sarjana muda."

Akhirnya, pada 28 September 1970, Lembaga Pengajian Tinggi meluluskan cadangan dari Majlis Komuniti Kolej bahawa nama kolej itu adalah Medgar Evers College , untuk menghormati pemimpin hak sivil yang mati syahid, Medgar Wiley Evers (1925-1963). Sebagai pengiktirafan ini, 28 September diperingati sebagai "Hari Pengasas" di Medgar Evers College .

Pada 2 Disember 1970, Medgar Evers College , yang dipengerusikan oleh John Enoch dan Lembaga Pengajian Tinggi, menjadi tuan rumah majlis pengumuman di YMCA di 139 Monroe Street di Brooklyn. Pengerusi Enoch menyatakan, "The Medgar Evers College , yang mencerminkan gambaran pemimpin yang mati syahid yang mengabdikan hidupnya untuk tujuan kebebasan individu, martabat, dan kepuasan diri, akan menambahkan tonggak kekuatan lain untuk pertumbuhan pendidikan, ekonomi, budaya, dan asas sosial komuniti Brooklyn pusat dan New York City. "

Janda Mr Evers, Mrs Myrlie Evers, dan dua dari tiga anak pasangan itu terbang dari Claremont, California, untuk upacara tersebut. Dia telah menyajikan sebuah skrip yang memetik "sumbangan efektif Mr Evers" bagi tujuan kebebasan dan martabat manusia. Dalam memilih nama Medgar Evers, kami berharap idea-ideanya akan memberi inspirasi kepada para pelajar dan fakulti kolej dalam usaha mereka mencapai kebenaran sebagai jalan paling tinggi untuk kebebasan manusia dan keadilan sosial. "

Masyarakat ketika itu dan terus menjadi kekuatan penting dalam kehidupan Kolej. Kaedah merancang kolej dan pemilihan presiden pertamanya tidak pernah berlaku dalam sejarah Lembaga Pengajian Tinggi. Buat pertama kalinya, wakil masyarakat setempat mengambil bahagian secara aktif dalam proses membuat keputusan. Tujuh anggota Gabungan Bedford-Stuyvesant mengenai Keperluan dan Perkhidmatan Pendidikan bertugas di Jawatankuasa Pencarian Presiden. Majlis Komuniti yang diamanatkan dianjurkan pada musim bunga tahun 1970 di bawah pimpinan Encik John Enoch, Pemangku Pengerusi.

Rasa komitmen dan layanan kepada masyarakat, yang meluas di seluruh Kolej, dapat dikaitkan secara langsung dengan peranan pelbagai aspek, yang telah dimainkan oleh Majlis Komuniti dan masyarakat secara keseluruhan dalam pembentukan, pertumbuhan, dan pengembangan institusi ini.

English Language Requirements

Sahkan penguasaan bahasa Inggeris anda dengan Ujian Bahasa Inggeris Duolingo! DET ialah ujian Bahasa Inggeris dalam talian yang mudah, pantas dan berpatutan yang diterima oleh lebih 4,000 universiti (seperti ini) di seluruh dunia.

Lokasi

  • Brooklyn

    Bedford Avenue,1650, 11225, Brooklyn

Soalan