Keystone logo
McMaster University Faculty of Humanities

McMaster University Faculty of Humanities

McMaster University Faculty of Humanities

pengenalan

Mengenai Kemanusiaan

Siapakah kita? Fakulti Kemanusiaan terdiri daripada lebih dari 125 penyelidik pengajar dan pengajar sepenuh masa di sembilan jabatan. Lebih 3,000 sarjana, tuan dan Ph.D. pelajar dari seluruh Kanada dan di seluruh dunia mendaftar dalam program kami. Mereka menyertai ribuan orang yang telah tamat pengajian dari program kemanusiaan di McMaster sejak ditubuhkan pada tahun 1887.

Visi yang diisytiharkan oleh institusi adalah penunjuk yang baik terhadap nilai-nilai terdalamnya dan aspirasi yang paling kuat. Visi Fakulti kami berpusat pada kecemerlangan dalam penyelidikan, inovasi, dan pengajaran. Sudah tentu, penglihatan tiada apa-apa kejayaan. Pencapaian Kemanusiaan McMaster ada di mana-mana: dari projek penyelidikan dan pengajaran inovatif fakulti kami kepada penglibatan intelektual dan sosial pelajar kami di McMaster dan di dunia yang lebih luas.

Sejarah kita

Fakulti Kemanusiaan mula-mula menjadi hasil dari Undang-Undang Universiti McMaster, 1976. Akta ini secara rasmi melancarkan era moden yang mewujudkan Fakulti Perniagaan, Kejuruteraan, Sains Kesihatan, Kemanusiaan, Sains, dan Sains Sosial. Semua rujukan kepada Kemanusiaan sebelum tahun 1976 di bawah konteks Seni, dari 1968 hingga 1976, dan sebagai Fakulti Seni dan Sains dari 1930 (ketika universiti membuka pintunya di Hamilton, Ontario) hingga 1968.

Visi Kemanusiaan

Ringkasan eksekutif

Seni liberal terletak di tengah-tengah mana-mana universiti yang hebat. Di McMaster University, kami percaya kepada misi seni liberal yang membina kekuatan pelbagai disiplin kami.

Fakulti kami komited untuk:

 • Mencari kecemerlangan dalam penyelidikan, inovasi dalam mengajar, dan kreativiti dalam seni persembahan.
 • Menggalakkan refleksi kritikal dan pemikiran logik melalui ekspresi tertulis dan lisan.
 • Menyedari kepelbagaian budaya universiti, negara, dan dunia kita.
 • Menanamkan dalam pelajar kita kepentingan kewarganegaraan global yang bertanggungjawab dan sensitif, melalui pemikiran diri budaya, pemikiran etika, dan pemahaman sejarah.
 • Mengetahui nilai bahasa dan media baru, sebagai cara membuka minda kami kepada cara baru untuk berkomunikasi dan cara pemahaman yang baru.
 • Menggali ke dalam bidang penyelidikan baru, termasuk dimensi kognitif muzik, bahasa, dan komunikasi.
 • Menetapkan pendidikan seni liberal pada abad ke-21, yang mempersiapkan para pelajar kami untuk menghadapi cabaran utama generasi akan datang.
126286_test-image.jpg

Visi

Fakulti Kemanusiaan didedikasikan untuk memupuk persekitaran pengajaran dan penyelidikan yang mencerminkan piawaian tertinggi dalam bidang disiplin kami, dan menjalankan usaha dalam bidang penyelidikan dan pedagogi interdisiplin yang baru. Dalam Seni, kami terus berusaha untuk menyeimbangkan antara tradisi terbaik pendidikan Manusia dan bentuk pengetahuan baru yang muncul di dalam dan di persimpangan disiplin. Dengan mempelajari isu-isu masa lalu dan mendesak yang dihadapi dunia global hari ini, kami menggalakkan kemajuan dalam pengetahuan yang menjadikan perbezaan inovatif dan positif dalam kehidupan pelbagai pelajar kami.

Misi

Misi Pejabat Penasihat Akademik adalah untuk membantu pelajar di Fakulti Kemanusiaan dalam merealisasikan potensi penuh mereka. Kakitangan nasihat akademik berinteraksi dengan pelajar dalam pelbagai tetapan, menilai keperluan mereka dan mengajar mereka bagaimana menavigasi sistem pendidikan tinggi. Kami bekerjasama dengan pelajar untuk membangun dan melaksanakan rancangan individu untuk tujuan mencapai matlamat akademik dan peribadi.

Apabila memasuki fakulti, pelajar dipasangkan dengan penasihat yang akan menyokong mereka dari tahun pertama hingga tamat pengajian dengan semua keperluan akademik mereka.

Penasihat Akademik menyediakan sokongan dalam bidang berikut:

 • Mengenal pasti matlamat pendidikan individu.
 • Pendaftaran program dan kursus.
 • Tafsiran peraturan akademik.
 • Penginapan kerja akademik.
 • Meneroka sumber lain di kampus seperti yang diperlukan.

Inisiatif Utama dan Gerbang Utama

Fakulti telah mencadangkan lima inisiatif baru untuk memajukan agenda menarik ini dalam seni liberal. Membina kekuatan kita, inisiatif ini merupakan gerbang baru yang penting untuk pembelajaran dan penemuan. Beberapa inisiatif ini akan menemui rumah mereka di bangunan Seni Liberal yang baru: yang lain akan ditempatkan di tempat lain. Mereka semua bersilang dan menyokong satu sama lain, masing-masing bersesuaian dengan arahan yang digariskan dalam dokumen kempen dan dengan latihan penglihatan kita sendiri.

 • Pusat Kewarganegaraan dan Kebudayaan Global.
 • Pembelajaran bahasa Commons.
 • Wilson Institute untuk Sejarah Kanada.
 • Pusat Seni Persembahan
 • Institut Penyelidikan Kemanusiaan dan Sains Sosial.

English Language Requirements

Sahkan penguasaan bahasa Inggeris anda dengan Ujian Bahasa Inggeris Duolingo! DET ialah ujian Bahasa Inggeris dalam talian yang mudah, pantas dan berpatutan yang diterima oleh lebih 4,000 universiti (seperti ini) di seluruh dunia.

Lokasi

 • Hamilton

  1280 Main Street West Hamilton, , Hamilton

Soalan