Keystone logo
Mansfield University Sarjana Muda Sastera dalam bahasa inggeris
Mansfield University

Sarjana Muda Sastera dalam bahasa inggeris

Mansfield, Amerika Syarikat

4 Years

Inggeris

Sepenuh masa

Request application deadline

Request earliest startdate

Request tuition fees

Di kampus

biasiswa

Terokai peluang biasiswa untuk membantu membiayai pengajian anda

pengenalan

Ijazah Sarjana Muda Sastera dalam Bahasa Inggeris memberikan pelajar dengan asas yang kukuh dalam bidang bahasa dan kesusasteraan bahasa Inggeris, dengan penekanan untuk membangunkan kemahiran menulis dan penyelidikan yang sangat berpotensi. Pelajar boleh memilih daripada dua kepekatan: Analisis Sastera dan Kebudayaan atau Penulisan Profesional. Kedua-dua kepekatan ini menawarkan pelajar asas yang mantap dalam bahasa Inggeris bertulis dan bercakap, dengan penekanan pada analisis teks dan tafsiran. Lulusan bahasa Inggeris mengejar kerjaya secara bertulis, menyunting, perhubungan awam, pendidikan, kajian undang-undang, komunikasi strategik, pemasaran, politik dan kerajaan, kewartawanan, dan sains perpustakaan. Pelajar bekerja rapat dengan profesor mereka, yang diterbitkan penulis dan sarjana dalam bidang pengajian mereka. Ramai pelajar menggabungkan kerja kursus dengan kanak-kanak dalam Penulisan Kreatif.

Konsentrasi Analisis Sastera dan Kebudayaan

Pelajar dalam kepekatan Analisis Sastera dan Kebudayaan menerima latihan yang luas dalam kajian sastera dan budaya, memberi tumpuan kepada bentuk ungkapan bertulis dan kaedah analisis sastera dan tafsiran. Sepanjang kursus mereka, pelajar menyempurnakan kemahiran menulis dan penyelidikan mereka, yang memuncak dalam projek penyelidikan akhir. Ramai pelajar yang memilih kepekatan ini terus belajar bahasa Inggeris di peringkat siswazah.

Penumpuan Penulisan Profesional

Pelajar dalam penumpuan Menulis Profesional memberi tumpuan kepada pelbagai kemahiran menulis profesional, termasuk penulisan perniagaan dan teknikal, penulisan, rekaan dokumen, dan penyalinan. Pelajar juga mendapat pengalaman menyediakan kandungan untuk laman web dan media sosial. Dengan orientasi kerjaya yang kuat, kepekatan ini menawarkan pelbagai peluang latihan dan menyediakan pelajar untuk menulis dan menyunting kerjaya di dunia perniagaan, organisasi bukan keuntungan, dan agensi kerajaan.

Mengenai Sekolah

Soalan

Kursus Serupa

  • BA (Kepujian) dalam Kesusasteraan Inggeris dan Penulisan Kreatif
    • Online United Kingdom
  • BA (Kepujian) dalam Bahasa dan Kesusasteraan Inggeris
    • Online United Kingdom
  • BA (Kepujian) dalam Seni dan Kemanusiaan (Kesusasteraan Inggeris)
    • Online United Kingdom