Keystone logo
Lycoming College

Lycoming College

Lycoming College

pengenalan

Lycoming College menikmati statusnya sekarang sebagai kolej seni dan sains liberal nasional kerana pemimpinnya tetap berpegang teguh pada tradisi yang diasaskan oleh pengasasnya, mempercayai bahawa persiapan terbaik yang dapat dimiliki seseorang untuk hidup bahagia dan berjaya adalah menghabiskan masa untuk belajar liberal seni dan sains.

Lycoming College komited pada prinsip bahawa pendidikan seni liberal memberikan asas yang sangat baik untuk kehidupan yang berpengetahuan dan produktif. Oleh itu, ijazah Baccalaureate (Sarjana Muda Sastera atau Sarjana Muda Sains) diberikan kepada pelajar yang telah menyelesaikan program pendidikan yang menggabungkan dua prinsip pendidikan seni liberal yang dikenali sebagai pengedaran dan tumpuan.

Objektif prinsip pengedaran adalah untuk memastikan bahawa pelajar mencapai luas intelektual melalui kajian seni, kemanusiaan, matematik, sains semula jadi dan sosial dan bahasa moden atau kuno dan literaturnya. Objektif prinsip penumpuan adalah untuk memberikan kedalaman pembelajaran melalui penyelesaian program pengajian di setiap disiplin atau bidang mata pelajaran yang dikenali sebagai jurusan. Kesan dari kedua prinsip tersebut adalah untuk menyampaikan pengetahuan, memberi inspirasi kepada penyelidikan dan mendorong pemikiran kreatif.

English Language Requirements

Sahkan penguasaan bahasa Inggeris anda dengan Ujian Bahasa Inggeris Duolingo! DET ialah ujian Bahasa Inggeris dalam talian yang mudah, pantas dan berpatutan yang diterima oleh lebih 4,000 universiti (seperti ini) di seluruh dunia.

Lokasi

  • Williamsport

    College Place,One, 17701, Williamsport

    Soalan