Keystone logo
Loras College

Loras College

Loras College

pengenalan

Soal Loras

Kaya dari segi sejarah, mencabar akademik, berpaksikan kepercayaan, merangsang sosial – itulah Loras College .

Mengaitkan tradisi seni liberal yang kaya dengan dunia yang berubah, Loras College berusaha untuk membangunkan pelajar aktif, pemikir reflektif, pembuat keputusan beretika dan penyumbang yang bertanggungjawab dalam pelbagai peranan profesional, sosial dan agama mereka. Terletak di kampus yang selamat dan indah, terletak tinggi di atas tebing Sungai Mississippi yang megah di Dubuque, Iowa, Loras College menawarkan pelbagai program akademik, tawaran ekstrakurikuler dan peluang untuk pertumbuhan peribadi.

Kami berbesar hati untuk mengalu-alukan anda ke dalam kalangan Duhawk setia kami yang akan selamanya memanggil kampus Dubuque kami sebagai rumah. Dubuque telah menerima banyak anugerah dan telah diiktiraf dengan bangga di peringkat tempatan dan nasional.

Misi

Loras, sebagai kolej seni liberal Katolik, mewujudkan komuniti pelajar aktif, pemikir reflektif, pembuat keputusan beretika dan penyumbang yang bertanggungjawab dalam pelbagai peranan profesional, sosial dan agama.

Visi

Loras akan cemerlang dalam membangunkan pemikir berprinsip dan profesional penyayang dalam tradisi seni Katolik dan liberal.

Pro Deo et Patria!

Moto Loras College secara ringkas menyatakan tujuan komuniti Loras College . Kami berusaha untuk memenuhi kehendak Tuhan dengan membantu pelajar menjadi warganegara yang menyumbang di dunia dan mencapai objektif utama mereka iaitu perpaduan dengan Tuhan. Komuniti Loras College mengamalkan nilai teras yang menentukan cara kita bekerja, berkelakuan dan berhubung dengan orang lain. Kebenaran, Hormat, Tanggungjawab, Kecemerlangan dan Perkhidmatan.

Ringkasan Matlamat

 • Memupuk persekitaran pembelajaran yang aktif dan bersepadu yang membangunkan komuniti cendekiawan
 • Tajamkan fokus kita sebagai sebuah institusi keuskupan Katolik
 • Cabar dan sokong pelajar untuk menjadi ahli komuniti yang terlibat dan warga kampus yang bertanggungjawab
 • Kekal sebagai peneraju dalam penyepaduan teknologi dan pembelajaran
 • Mengukuhkan pengambilan dan meningkatkan pengekalan
 • Memperkukuh kedudukan kewangan dan pengawasan sumber kolej
 • Meningkatkan dan meluaskan hubungan dan komunikasi dengan kawasan pilihan raya Kolej
 • Luaskan pemahaman kita tentang maruah manusia, khususnya yang berkaitan dengan kepelbagaian dan jantina

Identiti Katolik: komitmen kami terhadap tradisi intelektual Katolik

Loras College ialah kolej keuskupan Katolik yang berorientasikan secara eksplisit untuk mempromosikan perkhidmatan kedua-dua gereja dan dunia melalui menggalakkan semua ahli komuniti dalam pembangunan "peranan profesional, sosial dan agama yang pelbagai" mereka. Kolej ini berusaha untuk menjadi komuniti yang menunjukkan piawaian tertinggi tradisi intelektual Katolik dan mengalu-alukan semua orang ke dalam dialog untuk mempromosikan nilai teras kebenaran, rasa hormat, tanggungjawab, kecemerlangan dan perkhidmatan.

Kepelbagaian Penting

 • Kepelbagaian penting di Loras College kerana kami adalah komuniti inklusif orang dari pelbagai latar belakang dan pengalaman
 • Kami, komuniti Loras College , berusaha untuk mewujudkan keramahan sosial, intelektual dan budaya di mana pelbagai sudut pandangan boleh dinyatakan dan diterokai dalam wacana sivil.
 • Kami mengisytiharkan visi ini sebagai institusi yang berakar umbi dalam tradisi Katolik, yang memusatkan visi moral masyarakat pada maruah manusia. Semua individu manusia mempunyai maruah yang wujud kerana semua dicipta mengikut imej Tuhan; oleh itu kita bertindak untuk melayan semua orang dengan hormat.
 • Kami bercita-cita untuk menjadi masyarakat yang berasaskan kebenaran, keadilan, kebajikan, dan kebebasan. Sebagai jiran dalam perpaduan antara satu sama lain, kami bekerja untuk layanan yang adil terhadap semua orang.
 • Kami ingin mewujudkan keyakinan kami bahawa perpaduan tulen berakar umbi dan tercetus daripada kepelbagaian kami dan oleh itu berusaha untuk mencipta peluang untuk merangkul dan membina hubungan komuniti yang aktif di mana semua individu boleh berkembang.
 • Kami berhasrat ungkapan cita-cita kepelbagaian kami menjadi cair dan sentiasa berkembang. Hasil daripada penglibatan berterusan kami dengan nilai-nilai ini, pengalaman hidup kami tentang kepelbagaian bukanlah statik, tetapi bukti dinamik dan hidup kepada maruah manusia.

Lokasi

 • Dubuque

  Loras College 1450 Alta Vista St, Dubuque, IA 52001, , Dubuque

Soalan