Keystone logo
Link Campus University

Link Campus University

Link Campus University

pengenalan

Università degli Studi LINK ialah universiti moden dengan hati purba, merangkumi komuniti yang terbuka dan inklusif. Ia menawarkan pendidikan pelbagai disiplin yang memperkayakan budaya dan kemahiran pelajar sambil menyediakan alatan dunia sebenar untuk menemui bakat mereka dan menangani cabaran dunia profesional. Melalui rangkaian ijazah yang inovatif, sebahagiannya difasilitasi oleh kerjasama konsisten universiti dengan perniagaan dan institusi, Università degli Studi LINK memperkasakan pelajar untuk menjadi protagonis dalam laluan peribadi, budaya dan profesional mereka. Profesor, bukan sahaja menyampaikan pengetahuan yang paling terkini tetapi juga melibatkan diri secara aktif dengan pelajar di makmal dan seminar untuk mencuba dan mengukuhkan kemahiran insaniah. Kewujudan bersama dialog dan interaksi, teori dan amalan, berlaku dengan lancar tanpa halangan, memupuk gabungan kreatif.

Universiti ini berfungsi sebagai hab, menyatukan alam pengetahuan, pengeluaran, dan penyelidikan dan pembangunan untuk mempromosikan bakat kreatif dan saintifik, menjana peluang dan perspektif baharu. Terletak di tengah-tengah Rom, kampus utama di Casale di San Pio V, sebuah kompleks bersejarah yang indah yang dibina pada pertengahan abad ke-16 atas arahan Pope Ghislieri, menyediakan suasana yang memberi inspirasi untuk usaha akademik. Dengan dua kampus tambahan di Naples dan Città di Castello (PG), Università degli Studi LINK telah meluaskan jangkauannya selama ini. Università degli Studi LINK telah menubuhkan rangkaian perniagaan, organisasi dan persatuan untuk meningkatkan kebolehpasaran pelajarnya. Aktiviti dan kursus disesuaikan untuk memenuhi keperluan yang dinyatakan oleh syarikat, sektor ketiga, dan badan pentadbiran awam. Sebagai tindak balas kepada pelajar yang bercita-cita untuk mengembangkan idea mereka menjadi perniagaan yang produktif, universiti telah mewujudkan unit Permulaan dan spin-off, menawarkan nasihat dan bimbingan berharga.

Belajar di universiti dengan semangat inovatif yang kuat, bereksperimen dengan bakat seseorang, dan tinggal dalam persekitaran keindahan yang jarang ditemui semuanya menyumbang kepada pembangunan kemahiran dan kebolehan yang penting untuk pertumbuhan peribadi dan profesional, memupuk daya saing dalam dunia yang sentiasa berubah.

Semua aktiviti pengajaran yang diperlukan oleh setiap program (kuliah, bengkel, seminar, persidangan, dsb.) berlangsung secara bersemuka, tetapi pelajar dengan keperluan tertentu juga boleh mengambil bahagian melalui penstriman langsung dari mana sahaja mereka berada dan berinteraksi secara langsung dengan bilik darjah.

Bahan pengajaran kekal tersedia untuk pelajar menyelesaikan pendidikan mereka.

Lokasi

  • Rome

    Via del Casale di San Pio V,44, 00165, Rome

Soalan