Sarjana Muda Sains dan Teknologi Makanan
Lebanese International University
Maklumat Utama
Lokasi kampus
Beirut, Lubnan
Bahasa
Minta maklumat
Format kajian
Di kampus
Tempoh
Minta maklumat
laju
Sepenuh masa
Yuran tuisyen
Minta maklumat
Tarikh akhir permohonan
Minta maklumat
Tarikh mula paling awal
Oct 2023
* setiap kredit
pengenalan
Sarjana Muda Sains dan Teknologi Makanan
Program ini termasuk kursus berikut:
Pengurusan Perkhidmatan Makanan
Ia membincangkan teknik pengurusan operasi berfungsi perkhidmatan makanan: Pembelian, belanjawan dan pengurusan kawalan. Ia akan memberi tumpuan kepada pembangunan kemahiran memasak kecil dan besar, perancangan menu dan manipulasi resipi standard sejajar dengan pengubahsuaian makanan. Ia juga akan membangunkan asas kemahiran dan pengetahuan yang diperlukan untuk membantu dan mengurus penyediaan makanan menerusi perkhidmatan makanan institusi. Aspek reka bentuk organisasi, kepimpinan, motivasi, rundingan, pengurusan sumber, pemasaran, pengeluaran, keselamatan dan isu sanitasi dibincangkan. Prasyarat: Pengurusan organisasi (Prinsip pengurusan, pengenalan kepada pengurusan), NUTR 250, BMGT200.
Teknologi Produk Makanan Penggunaan bioteknologi untuk pengeluaran bahan mentah, serta pengeluaran, pemprosesan, penyimpanan, pembungkusan, penyediaan produk rood dibincangkan secara ringkas. Perubahan kimia, mikrobiologi dan fizikal yang berlainan yang berlaku kepada makanan diperkenalkan. Prasyarat: ENGL 150
Pemakanan Asas
Pengenalan sains pemakanan. Mempelajari prinsip pemakanan dan aplikasi mereka dalam konsep kesihatan, kecergasan dan kesihatan, pilihan makanan peribadi, kumpulan makanan dan panduan, pemakanan diet yang seimbang dan perancangan diet, maklumat asas mengenai nutrien dan tenaga dan sumber mereka, mengenal pasti kebenaran dan tidak benar di kalangan dakwaan produk makanan yang diiklankan, sebagai tambahan kepada isu-isu kontroversi semasa mengenai suplemen dan diet popular dibincangkan.