Keystone logo
Laramie County Community College

Laramie County Community College

Laramie County Community College

pengenalan

Misi Laramie County Community College ( LCCC ) adalah untuk mengubah kehidupan pelajar kita melalui kekuatan pembelajaran yang diilhamkan.

Kita semua terikat dengan pemahaman asas bahawa pelajar kita, tidak kira bagaimana mereka tiba di Laramie County Community College , merindukan kehidupan yang lebih baik dengan terlibat dalam proses memperoleh pengetahuan. Oleh itu, kami terpaksa membantu transformasi ini dengan menawarkan pelbagai pengalaman pendidikan yang dirancang untuk menjadi inspirasi bagi semua orang yang terlibat dalam proses pembelajaran. Walaupun kita menyedari pekerjaan kita adalah pelbagai, keseluruhan pekerjaan yang kita lakukan didasarkan pada empat elemen asas misi kolej komuniti yang komprehensif: Untuk mempersiapkan orang untuk berjaya secara akademik dalam pembelajaran di peringkat kolej (persiapan akademik); Untuk melibatkan pelajar kami dalam aktiviti pembelajaran yang akan mempersiapkan dan memajukan mereka melalui usaha memperoleh gelar sarjana muda (persiapan pemindahan); Membangunkan individu untuk memasuki atau maju dalam pekerjaan dan profesi yang produktif dan memuaskan (pengembangan tenaga kerja); Untuk memperkayakan komuniti yang kita layani melalui aktiviti yang mendorong dan mengekalkan masyarakat dan ekonomi yang sihat (pembangunan masyarakat).

Selain mengadakan kelas kredit dan bukan kredit, serta acara kuliah di kampus Laramie County Community College , kolej ini juga membuka pintu kepada komuniti untuk persidangan, acara, pesta, dan latihan.

Pejabat Kemudahan & Acara menyediakan kemudahan dan penyewaan peralatan rendah kepada agensi kerajaan, perniagaan swasta, kumpulan, dan individu.

Lokasi

 • Cheyenne

  East College Drive,1400, 82007, Cheyenne

  • Laramie

   Boulder Drive,1125, 82070, Laramie

   • Pine Bluffs

    Elm Street,607, 82082, Pine Bluffs

    Soalan