Keystone logo
Landmark Baptist College

Landmark Baptist College

Landmark Baptist College

pengenalan

Landmark Baptist College adalah kolej Bible yang merupakan kementerian Landmark Baptist Church. Matlamat utama kami adalah untuk melatih lelaki dan wanita untuk melayani Tuhan dalam suasana gereja tempatan.

Semasa kecil, Pastor Carter menghabiskan tahun-tahun awalnya membesar di selatan Georgia; namun, ketika berusia kira-kira lapan tahun, keluarganya berpindah ke kawasan Kota Haines. Di sana dia menghabiskan sisa masa kecilnya dan lulus dari sekolah menengah tempatan di bandar. Setelah tamat pengajian, dia bekerja di kawasan tempatan dan melumba kereta pada masa lapang. Dia dengan cepat menjadi pemandu kereta lumba yang sangat berjaya dan kegemaran terkenal di seluruh wilayah Florida tengah.

Pada masa yang sama Pastor Carter mempercayai Kristus sebagai Penyelamatnya setelah wanita muda yang ingin dikencaninya itu menegaskan bahawa dia menghadiri gereja Baptis yang mendasar dengannya. Wanita muda itu, Sonja, kemudian menjadi isterinya dan mereka pindah ke kawasan Winter Haven, Florida. Pastor Carter menghadiri kuliah Bible di Lakeland, Florida kemudian menerima pastor pertamanya di Gant Lake, Florida.

Lokasi

  • Haines City

    East Hinson Avenue,810, 33844, Haines City

    Soalan