Keystone logo
© Eli Haney, Northwest University photographer
Lander University

Lander University

Lander University

pengenalan

Ditubuhkan pada tahun 1872, Universiti Lander adalah bersama-pendidikan, negeri bantuan, menyeluruh, serantau, empat tahun universiti di Greenwood, SC Dengan kira-kira 2,700 pelajar, Lander menyediakan peluang pendidikan yang luar biasa dalam barangan seni tradisional liberal dan program sains, dan program profesional dalam perniagaan, pendidikan dan kejururawatan.

Kenyataan Misi

Berasaskan kepercayaan bahawa pendidikan adalah satu kuasa membebaskan yang membolehkan bagi individu untuk menjalani kehidupan yang aktiviti yang bermakna, kepuasan peribadi, dan perkhidmatan kepada orang lain sebagai jiran dan warganegara, Lander University telah memilih pengajaran dan pembelajaran yang kebimbangan utama dan memberikan pendidikan yang mencabar bagi pelajar yang layak sebagai misinya.

Melalui program seni liberal dan sekolah profesional perniagaannya, pendidikan dan asuhan, Universiti menawarkan kurikulum ijazah yang menggabungkan pendidikan liberal luas dengan kajian khusus terkemuka sama ada untuk permohonan segera dalam kerjaya atau untuk kajian yang lebih maju.

Program-program ijazah pertama memberi peluang kepada pelajar untuk mencapai kecekapan dalam satu disiplin utama dan untuk meneroka kurikulum teras luas direka untuk membantu mereka dalam membangunkan keupayaan (1) untuk mengumpul dan menganalisis secara kritikal maklumat daripada pelbagai bidang dan menggunakan maklumat tersebut sebagai asas untuk pertimbangan alasan dan untuk penyelesaian masalah yang berkesan, (2) untuk mensintesis pelbagai idea dan maklumat, dan (3) untuk memahami dan menyampaikan idea dengan jelas.

Selain program ijazah pertama, Lander menyediakan bilangan yang terhad program sarjana dan kursus lepasan ijazah yang bertindak balas dengan keperluan kritikal di rantau ini serta-merta dan Negara. Menyokong peranan universiti sebagai institusi pengajaran dan menyedari bahawa biasiswa adalah penting untuk mewujudkan dan mengekalkan kecemerlangan pengajaran, fakulti Lander melibatkan diri dalam aktiviti ilmiah dan kreatif yang sesuai dengan bidang pengajaran mereka. Di samping itu, fakulti dan kakitangan menyedari tanggungjawab Lander kepada orang ramai dan kepada ekonomi tempatan; oleh itu Universiti berfungsi sebagai pusat intelektual dan budaya dan bekerjasama dengan pelbagai agensi, sekolah, dan perniagaan.

The University, yang terletak berhampiran pusat Greenwood, sebuah bandar South Carolina kecil, menggabungkan bandar dengan luar bandar dan tradisional dengan ciri-ciri moden. Bangga dengan identitinya sebagai kecil, berpusatkan pelajar awam empat tahun di universiti dengan persekitaran pendidikan yang memupuk, Lander komited untuk pertumbuhan beransur-ansur tetapi terhad kepada saiz kira-kira 3300-3500 pelajar. Kerana kejayaan pelajar bergantung sebahagian besar kepada kesediaan, Universiti berhak kemasukan bagi pelajar yang boleh menunjukkan persediaan yang cukup untuk pendidikan tinggi sama ada melalui GPA ramalan atau melalui kejayaan sebelum di institusi pos-menengah.

Walaupun Lander berfungsi terutamanya pelajar dari kawasan tujuh daerah (Greenwood, Laurens, Edgefield, Abbeville, McCormick, Newberry, dan Saluda) dan mencerminkan kepelbagaian demografi kawasan ini, ia berusaha untuk menarik pelajar dari setiap kawasan di South Carolina dan juga dari negeri-negeri lain dan negara-negara asing kerana penduduk geografi yang pelbagai lebih baik memenuhi kepentingan pendidikan semua pelajar yang mendaftar. Lander sebagian besar menarik pelajar sepenuh masa tradisional layak tetapi juga mengalu-alukan bukan tradisional dan pelajar separuh masa.

komitmen Lander Universiti untuk memperluaskan peluang pelajaran kepada ini kawasan yang berbeza-beza mencerminkan kepercayaan bahawa rakyat masyarakat yang bebas mempunyai hak untuk manfaat memperkaya pendidikan tinggi.

Yang diluluskan oleh Universiti Fakulti Lander: 19 Mac 1997 Diluluskan oleh Lembaga Pengarah Universiti Lander Pemegang Amanah: 20 Mac 1997 Diluluskan oleh Carolina Suruhanjaya Selatan Pendidikan Tinggi: 9 Oktober 1997

Keberkesanan institusi

Universiti Lander komited untuk program yang komprehensif dalam keberkesanan institusi: sengaja, sistematik, analisis dan berterusan proses mengumpul, menganalisis dan membuat keputusan berdasarkan data dan maklumat yang berkaitan dengan matlamat setiap unit dan Universiti.

Yang Pejabat Penilaian dan Keberkesanan Institusi bertanggungjawab menyelaras penilaian dan keberkesanan institusi usaha semua unit dalam Universiti, termasuk unit akademik dan sokongan. Matlamat Pelan Strategik Report Card merupakan kemuncak yang menawarkan perkhidmatan di seluruh universiti tahunan untuk menentukan sejauh mana matlamat Pelan Strategik, yang ditakrifkan oleh Lembaga Pemegang Amanah, telah dicapai.

Universiti Lander diiktiraf oleh Suruhanjaya di Kolej Persatuan Selatan Kolej dan Sekolah (SACSCOC) untuk anugerah Baccalaureate dan ijazah Sarjana.

The Lander University Story

Universiti Lander ditubuhkan sebagai sebuah kolej untuk wanita dengan paderi Methodist Samuel Lander pada tahun 1872, kerana Williamston College wanita dalam Williamston, South Carolina. Ia kekal sebagai institusi swasta selama 26 tahun.

Pada tahun 1898, kolej ini mendapat sokongan daripada Carolina persidangan South Gereja Methodist Episcopal, Selatan. Pada tahun 1904, kolej ini berpindah ke Greenwood, SC, dan telah dinamakan semula Lander College sebagai penghormatan kepada pengasasnya.

Lelaki telah diterima pada tahun 1943, dan institusi itu kini benar-benar coeducational.

Pada tahun 1948, apabila Persidangan Methodist, menurut dasar penyatuan dalam usaha pendidikan, mengambil keputusan untuk menamatkan sokongan Lander College, rakyat yang berminat Greenwood membentuk The Lander Yayasan sebagai sebuah syarikat bukan keuntungan dan disewa kolej dari gereja.

Pada tahun 1951, daerah Greenwood mendapat nama Kolej dan harta dari Persidangan Methodist. Perhimpunan Agung Carolina Selatan menciptakan County Suruhanjaya Pendidikan Greenwood, dikenali sebagai The Lander Foundation, untuk berkhidmat sebagai lembaga kawalan bagi College. Lander dengan itu menjadi satu-satunya empat tahun kolej seni liberal di Amerika Syarikat dikawal dan dibiayai oleh kerajaan daerah.

Pada 1 Julai, 1973, Lander College berada di bawah kawalan Lembaga Pemegang Amanah Kolej Negeri South Carolina, membuat Lander sebuah kolej negeri dibantu. The State College Lembaga Pemegang Amanah ditadbir Lander, Kolej Charleston, dan Francis Marion College. Berkuatkuasa 1 Julai, 1988, tadbir urus Lander telah terletak hak pada Lembaga College Lander Pemegang Amanah.

Pada 1 Julai, 1992, oleh tindakan Lembaga Pemegang Amanah, institusi ini menjadi Universiti Lander.

Universiti telah disampaikan oleh dua belas presiden: Samuel Lander (1872-1904); John O. Willson (1904-1923); B. Rhett Turnipseed (1923-1927); RH Bennett (1927-1932); John W. Speake (1932-1941); John Marvin Rast (1941-1948); Boyce M. Grier (1948-1966); E. Don Herd, Jr. (1966-1973); Larry A. Jackson (1973-1992); William C. Moran (1992-2000); Daniel W. Ball (2000-2015); dan Richard E. Cosentino (2015-kini).

Lander University mengamalkan dasar sama peluang pendidikan dan pekerjaan untuk semua.

The Lander Foundation

Sejak kelahirannya pada tahun 1948, The Lander Foundation telah memainkan peranan utama dalam kehidupan Universiti Lander. Selama 25 tahun, Yayasan adalah lembaga membuat dasar Universiti. Apabila Lander berpindah dari swasta untuk sokongan negeri pada tahun 1973, Yayasan Lander telah disusun semula menjadi sebuah organisasi bukan keuntungan bebas beroperasi semata-mata untuk menyokong Lander.

Sebagai institusi awam, Lander University menerima dana negeri untuk memastikan setiap murid dibekalkan dengan, pendidikan asas yang kukuh. Lander, bagaimanapun, adalah komited untuk menawarkan pendidikan yang melampaui asas-asas.

Friends of Lander yang berkongsi visi yang membantu menyediakan, melalui The Lander Foundation, pembiayaan yang membuat perbezaan antara pendidikan yang sangat baik dan satu yang benar-benar cemerlang.

Membuat perbezaan-iaitu apa University Lander dan The Lander Foundation adalah semua tentang.

English Language Requirements

Sahkan penguasaan bahasa Inggeris anda dengan Ujian Bahasa Inggeris Duolingo! DET ialah ujian Bahasa Inggeris dalam talian yang mudah, pantas dan berpatutan yang diterima oleh lebih 4,000 universiti (seperti ini) di seluruh dunia.

Lokasi

  • Greenwood

    Lander University 320 Stanley Ave. Greenwood, SC 29649-2099, , Greenwood

    Soalan