Keystone logo
Kühne Logistics University

Kühne Logistics University

Kühne Logistics University

pengenalan

Kühne Logistics University – Wissenschaftliche Hochschule für Logistik und Unternehmensführung ( KLU ) – ialah sebuah universiti swasta yang terletak di HafenCity Hamburg. KLU adalah salah satu daripada sangat sedikit universiti swasta di Jerman yang berhak menganugerahkan PhD mereka sendiri.

Bidang penyelidikan utama universiti bebas yang diperakui oleh kerajaan itu ialah Kemampanan, Transformasi Digital dan Penciptaan Nilai dalam bidang Pengangkutan, Logistik Global dan Pengurusan Rantaian Bekalan. 2020 KLU meraikan ulang tahunnya yang ke-10 di bawah moto "10 tahun pengajaran dan penyelidikan yang memenangi anugerah".

Kedudukan 2019 Wirtschaftswoche mengenal pasti KLU sebagai salah satu universiti penyelidikan terkuat dalam bidang Pentadbiran Perniagaan di Jerman, Austria dan Switzerland. Daripada 200 universiti yang bersaing, KLU mencapai 20 teratas dalam ranking keseluruhan dan mendapat markah No. 2 di kalangan semua universiti swasta. Dari segi hasil penyelidikan bagi setiap profesor, fakulti KLU berada di kedudukan No. 7 dalam ranking keseluruhan dan No. 1 bagi semua universiti swasta. Dalam ranking Universiti CHE terkini, KLU memperoleh markah tertinggi untuk semua kriteria utama. Ketahui lebih lanjut tentang keputusan ranking kami di sini.

Dengan satu BSc dan tiga program ijazah MSc, program kedoktoran berstruktur, dan MBA sambilan, KLU menawarkan 400 pelajar sepenuh masa tahap pengkhususan yang tinggi dan keadaan pembelajaran yang cemerlang. KLU mempunyai pasukan antarabangsa yang terdiri daripada 24 profesor yang mengajar dalam bahasa Inggeris. Dalam siri seminar pengurusan terbuka yang dibuat khusus, pakar industri dan pengurus sama-sama mendapat manfaat daripada penerapan penemuan akademik kepada isu praktikal.

Kemasukan

Di bawah anda temui 6 langkah yang membawa anda menjadi pelajar di KLU .

 1. Anda memohon dalam talian.
 2. Anda menerima kit kemasukan anda.
 3. Anda kembalikan perjanjian belajar anda yang telah ditandatangani.
 4. Anda menerima e-mel alu-aluan daripada Student Services termasuk pautan ke intranet pelajar kami.
 5. Anda mengikuti panduan pendaftaran dalam intranet pelajar dan menghantar dokumen yang diperlukan kepada Perkhidmatan Pelajar.
 6. Anda bermula pada KLU . Di kampus anda akan menerima kad pengenalan pelajar & sijil pendaftaran anda.

Selamat datang! Kami sangat berharap untuk mengenali anda.

Keperluan Visa

Sebagai pelajar antarabangsa, anda perlu mendapatkan visa dan permit kediaman untuk tempoh pengajian anda di Jerman. Semua penduduk baru Hamburg perlu mendaftar dalam masa seminggu selepas berpindah - tidak kira sama ada anda pelajar antarabangsa atau Jerman.

Memohon permit kediaman mengambil masa dan persediaan yang agak lama. Untuk memudahkan perancangan anda dan memberikan sedikit orientasi, sila dapatkan di bawah gambaran keseluruhan kami tentang perkara yang anda perlu lakukan jika memasuki negara untuk tujuan kajian. Tidak semua langkah terpakai kepada semua orang tetapi bergantung pada kewarganegaraan anda antara yang lain.

Maklumat terperinci di bawah akan membantu anda melalui proses permohonan visa, pendaftaran dan permohonan untuk permit kediaman di Hamburg.

Gambaran keseluruhan proses visa

Pemohon bukan EU, sila ambil perhatian: Proses visa mengambil masa sehingga dua bulan, bermula pada tarikh penerimaan sebelum KLU . Sila ambil perhatian bahawa terdapat banyak perkara organisasi lain yang perlu ditangani semasa merancang pengajian anda di luar negara. Kami mengesyorkan pemohon bukan EU memohon pada KLU lima bulan sebelum permulaan pengajian dan memohon visa sejurus selepas menerima penerimaan sebelum KLU .

Langkah-langkahApaBila
1Mohon visa pemohon pelajar/visa pelajar di negara asal anda, jika perlu.Sejurus selepas menerima penerimaan oleh KLU
2Daftar di Hamburg (semua pelajar/penduduk, tanpa mengira kewarganegaraan anda)Permulaan pengajian anda
3Mohon permit kediaman, jika berkenaan.Maks. 90 hari selepas anda tiba di Jerman
4Lanjutkan permit kediaman anda sehingga tamat pengajian anda, jika berkenaan.Semasa pengajian anda di KLU
5Sekiranya anda berpindah dalam Hamburg atau Jerman: sentiasa daftarkan alamat baharu anda (semua pelajar/penduduk, tanpa mengira kewarganegaraan anda)Semasa pengajian anda di KLU

Butiran visa

Secara amnya pemohon untuk pengajian universiti perlu memohon visa pelajar untuk memasuki Jerman dan belajar di Jerman.

Ini tidak terpakai untuk:

 • Warganegara EU,
 • Warganegara negara Eropah lain (Iceland, Norway, Liechtenstein, Switzerland),
 • Warganegara Andorra, Australia, Brazil, Kanada, El Salvador, Honduras, Israel, Jepun, Monaco, New Zealand, San Marino, Republik Korea Selatan dan Amerika Syarikat boleh memohon permit kediaman ("Aufenthaltstitel") selepas tiba di Jerman.

Warganegara dari negara yang disebutkan di atas tidak memerlukan visa untuk memasuki Jerman. Pemohon dari semua negara lain memerlukan visa untuk memasuki Jerman dan belajar di Jerman. Visa pelancong tidak melayakkan pemegangnya mendaftar sebagai pelajar. Permohonan visa mesti dibuat lebih awal di kedutaan Jerman tempatan atau konsulat Jerman.

Terdapat dua jenis visa yang terpakai:

 • visa pelajar pemohon,
 • Visa pelajar.

Dokumen berikut perlu dikemukakan:

 • Permohonan visa,
 • Pasport sah,
 • 1 keping gambar berukuran pasport biometrik,
 • KLU surat kemasukan,
 • Bukti pembiayaan yang mencukupi (penyata bank cth),
 • Bukti insurans kesihatan sah di Jerman.

Untuk butiran mengenai visa, sila hubungi kedutaan atau konsulat Jerman di negara anda.

Pendaftaran & Co.

Selepas tiba di Hamburg, anda perlu mendaftar di mana-mana pusat perkhidmatan di Hamburg atau Hamburg Welcome Centre (HWC). Tidak kira sama ada anda pelajar antarabangsa atau Jerman – semua penduduk baru Hamburg perlu mendaftar dalam masa seminggu selepas berpindah ke pangsapuri atau bilik baharu.

KLU pelajar mencari semua maklumat dan borang yang berkaitan dalam intranet pelajar sebelum KLU .

Permit kediaman

Untuk membenarkan kediaman lanjutan di Jerman, warga bukan warga EU perlu memohon permit kediaman serta-merta selepas berhijrah ke Jerman. Adalah penting bahawa anda sentiasa mempunyai permit kediaman yang sah semasa anda berada di Jerman. Sebagai peraturan, permit ini boleh dilanjutkan selagi tujuan penginapan anda masih sah.

Perkhidmatan Pertukaran Akademik Jerman (DAAD) menyediakan maklumat terperinci tentang permit kediaman.

KLU pelajar mencari semua maklumat dan borang yang berkaitan dalam intranet pelajar sebelum KLU .

Kedudukan

Lokasi

 • Hamburg

  Kühne Logistics University - KLU Grosser Grasbrook 17

Chat with students

Soalan