Keystone logo
King's College of the Netherlands

King's College of the Netherlands

King's College of the Netherlands

pengenalan

King's College of Netherlands (KCN) seperti namanya, adalah sebuah institusi pendidikan kecil yang didorong dengan tujuan menyediakan teologi Kristian dan juga pendidikan perniagaan kontemporari melalui pengajaran dan penyelidikan. Tujuan strategik KCN adalah untuk mendidik dan melengkapkan pelajarnya dengan pengetahuan mendalam mengenai teologi Kristian. Terlebih lagi, ia juga mengajar teori perniagaan moden dan aplikasi praktikalnya yang berkaitan dengan menyelesaikan masalah perniagaan yang luar biasa dan juga mengatasi cabaran perniagaan yang dihadapi oleh perniagaan setiap hari.

Kenapa KCN?

Pendidikan dalam bentuk apa pun (formal atau tidak formal) yang diberikannya, adalah kunci kepada pembangunan manusia. Akibatnya, pendidikan adalah keperluan untuk pembangunan keseluruhan` orang. Alkitab secara jelas menyatakan dalam Hosea 4: 6 bahawa umat saya binasa kerana kurangnya pengetahuan. Dengan kata lain, tanpa pengetahuan, perkembangan manusia terhalang. Walau bagaimanapun, impian banyak orang yang berhasrat dan bercita-cita untuk memperoleh pengetahuan untuk pembangunan diri tidak dapat direalisasikan dalam kebanyakan kes, kerana banyaknya kos kewangan yang diperlukan oleh pendidikan formal. Untuk membantu mengurangkan masalah kewangan besar yang menjadi masalah bagi pelajar setelah menyelesaikan program akademik masing-masing, KCN telah memilih untuk menawarkan program akademik melalui pembelajaran jarak jauh, pembelajaran dalam talian, dan tetapan berasaskan kelas. Oleh itu, KCN menggunakan kaedah konvensional dan bukan konvensional untuk menyampaikan pengetahuan terutamanya dengan bantuan dan sokongan teknologi komputer.

KCN berpandangan bahawa menggabungkan kaedah berbeza dalam mendidik pelajar memastikan dan membolehkan fleksibiliti dan meminimumkan tekanan yang dihadapi oleh banyak pelajar dalam mengikuti bidang pengajian yang dipilih. Lebih-lebih lagi, pengalaman menunjukkan bahawa banyak orang lebih suka bekerja sepenuh masa dan mengikuti program akademik sambilan dan yang lebih disukai adalah apa yang dimaksudkan oleh KCN. Oleh itu, di KCN kami komited untuk pendidikan dalam lingkungan yang fleksibel dan dinamik. KCN menarik pelajar dari semua negara di dunia dan masyarakat dari pelbagai lapisan masyarakat. Kakitangan dan fakulti kami dilatih oleh beberapa universiti dan kolej teologi berprestij di Amerika Syarikat. Selain daripada pendidikan teologi berkualiti yang telah diperoleh oleh anggota fakulti KCN, sebilangan besar dari mereka telah memperoleh pengalaman praktikal sebagai pendeta dan pemimpin gereja dalam denominasi mereka.

Fakulti jabatan Perniagaan terdiri daripada pensyarah dengan ijazah berkualiti tinggi yang juga diperoleh dari beberapa universiti berprestij di Eropah dan telah memperoleh beberapa tahun kemahiran mengajar dan pengalaman dari beberapa universiti ini.

Brooke Cagle / Unsplash

114542_photo-1543269865-cbf427effbad.jpg

Keahlian dan Gabungan

KCN adalah ahli Association of Christian Schools International (ACSI) dan European Distance and E-learning Network (EDEN), sebuah gabungan dari Worldwide Evangelical Seminary (WWES) Nova Scotia Canada dan juga ahli British Academy of Management (BAM) .

King's College of Netherlands (KCN) sebagai namanya, adalah institusi pendidikan yang didorong dengan tujuan untuk menyediakan teologi Kristian dan juga pendidikan perniagaan kontemporari melalui pengajaran dan penyelidikan. Tujuan strategik KCN adalah untuk mendidik dan melengkapkan pelajarnya dengan pengetahuan mendalam mengenai teologi Kristian. Terlebih lagi, ia juga mengajar teori perniagaan moden dan aplikasi praktikalnya yang berkaitan dengan menyelesaikan masalah perniagaan yang luar biasa dan juga mengatasi cabaran perniagaan yang dihadapi oleh perniagaan setiap hari.

Penyataan Visi KCN

Untuk menyediakan pendidikan teologi Kristian berkualiti tinggi yang dapat diakses oleh semua orang dari usia yang ingin memiliki pengetahuan mendalam tentang teologi Kristian.

Di bawah teologi, KCN mempunyai nilai teras berikut:

 1. Untuk melatih dan melengkapkan orang Kristian untuk kepimpinan di gereja masing-masing dengan pengetahuan teologi dan tafsiran Alkitab.
 2. Untuk mendorong orang Kristian memperoleh kemahiran dalam pentadbiran gereja
 3. Untuk memperkasakan pemimpin gereja dan orang Kristian, secara umum, menjadi mesin penginjilan melalui pengetahuan yang diperoleh.
 4. Di bidang perniagaan, KCN adalah untuk melatih dan mempersiapkan pemimpin perniagaan yang cenderung untuk mengenal pasti peluang perniagaan untuk dieksploitasi dan juga mengendalikan cabaran yang pasti akan terjadi dalam persekitaran perniagaan yang tidak dapat diramalkan.

Berkenaan dengan pendidikan Perniagaan, KCN menampilkan nilai teras berikut:

 1. KCN berusaha untuk memaksimumkan pengembangan kemahiran perniagaan individu dan ketajaman melalui ukuran kelas kecil yang memupuk hubungan fakulti-pelajar yang kaya dan intim
 2. KCN menghargai dan menghargai pendekatan holistik untuk belajar di mana teori dan praktik diteruskan dengan bersungguh-sungguh dan dengan itu mempromosikan aktiviti dan biasiswa yang merupakan alat penting untuk mengembangkan dan menempatkan pemimpin perniagaan esok dengan berkesan dalam persekitaran perniagaan
 3. Penyediaan pendidikan perniagaan yang mudah diakses dan berpatutan kepada semua orang, budaya, umur, jantina dan juga latar belakang sosio-ekonomi yang pelbagai. Penghormatan, toleransi, dan penerimaan oleh dan untuk semua adalah nilai-nilai utama yang mendorong pembelajaran.

Penyataan Misi KCN

KCN adalah institusi pengajian tinggi tempatan dengan fokus global memastikan aktiviti pembelajaran berkualiti tinggi yang akhirnya membentuk dan mempersiapkan pelajar untuk kepemimpinan masa depan dalam bidang akademik pilihan mereka. Temukan dan kembangkan bakat dan kemahiran anda melalui pendidikan dan untuk perkhidmatan kepada umat manusia.

Fakulti Perniagaan

Pengenalan fleksibiliti dalam program pendidikan KCN mempromosikan kedalaman akademik dan juga meningkatkan keleluasaan intelektual yang akhirnya memberi individu pengetahuan yang mencukupi. Program sijil KCN dapat dilakukan dalam jangka masa pendek 2 minggu hingga 6 bulan bergantung pada sifat dan kandungan kursus. Program diploma biasanya mempunyai jangka masa 9 bulan hingga 1 tahun (sekitar 2 semester). Program ijazah Sarjana Muda mengambil masa sehingga 3 tahun untuk disiapkan. Dalam keadaan yang jarang berlaku, pelajar dapat menyelesaikan program mereka dalam 4 tahun.

KCN menawarkan program berikut dalam Perniagaan

 • Media Sosial Sijil
 • Pemasaran Diploma
 • Pengurusan BS
 • Pentadbiran Perniagaan BS
 • Perakaunan BS
 • Kewangan BS
 • Hubungan Antarabangsa BA
 • Komunikasi Media BA

Kelayakan Profesional Akaun ACCA

Kami menawarkan kursus ACCA Accountancy. Memperolehi kelayakan ACCA Accountancy menjadikan anda akauntan global. Pada masa ini, ACCA mempunyai 503,000 pelajar di 179 negara di dunia. Dengan kata lain, ACCA adalah program perakaunan profesional yang paling terkenal dan boleh dipercayai di dunia.

Kelayakan awal untuk mengikuti kursus ACCA Accountancy;

 1. Mereka yang tidak mempunyai pengalaman dan kelayakan yang diperlukan boleh bermula dengan kursus asas (Untuk dijelaskan lebih lanjut apabila anda menghubungi pihak pentadbiran kami)
 2. Mereka yang mempunyai 3 GCE dan 2 A tahap dalam 5 mata pelajaran yang berasingan termasuk matematik dan bahasa Inggeris atau yang setaraf dengannya. Sebagai tambahan, 3 tahun pengalaman kerja diperlukan untuk menyelesaikan 13 peperiksaan (jika tidak ada pengecualian yang diberikan) yang memerlukan masa hingga 3 atau 4 tahun untuk diselesaikan.

Faedah:

 1. Menjadi ahli pelajar ACCA
 2. Kelenturan dalam mempelajari program
 3. Kelayakan diiktiraf di seluruh dunia
 4. ACCA UK sentiasa bersedia untuk menawarkan sokongan sekiranya perlu
 5. Hanya pembayaran untuk peperiksaan yang didaftarkan

Untuk maklumat lebih lanjut mengenai Kelayakan Perakaunan ACCA, hubungi KCN.

Klik di sini untuk memohon:

https://www.kbbcnetherlands.org/programmes-of-study-faculty-of-theology/admission/

Lokasi

 • The Hague

  Erasmusweg 8C, 2532 CP, , The Hague

Program

Institusi juga menawarkan:

Soalan