Keystone logo
Kent State University - College of Aeronautics and Engineering

Kent State University - College of Aeronautics and Engineering

Kent State University - College of Aeronautics and Engineering

pengenalan

MENGENAI KOLEKSI AERONAUTIK DAN KEJURUTERAAN

Kolej Aeronautik dan Kejuruteraan (CAE) adalah salah satu daripada sebelas kolej Universiti Negeri Kent, dengan kira-kira 1,000 pelajar dan hampir dua digit pertumbuhan dalam beberapa tahun kebelakangan ini. Sebagai salah satu kolej yang paling pesat berkembang, universiti telah memberikan sokongan kuat untuk mengembangkan programnya. Negeri Kent telah membina sebuah bangunan baru 55,000 kaki persegi untuk kolej itu. Bangunan Aeronautik dan Teknologi (ATB) terletak di 1400 Lefton Esplanade.

85387_pexels-photo-668137.jpeg

Sejarah Kolej

Program teknologi di Kent bermula seawal tahun 1913 apabila ruang diperuntukkan di kampus untuk "latihan manual" sebagai komponen penting untuk penyediaan guru-guru di Kent State Normal School. Pada tahun 1995, Sekolah Induk Teknologi telah ditubuhkan sebagai unit akademik lapan kampus bersepadu. Sekolah Induk Teknologi terdiri daripada tiga unit akademik, iaitu: Bahagian Aeronautik, Bahagian Perniagaan dan Teknologi Gunaan, dan Bahagian Sains Gunaan dan Teknologi. Pada tahun 2006, Sekolah Teknologi mencapai status Kolej dan menjadi Kolej Teknologi. Pada tahun 2011, semua program teknologi yang berkaitan dengan kampus serantau telah dipisahkan dari Kampus Kent dan menjadi sebahagian daripada Kolej Wilayah yang baru ditubuhkan. Pada Julai 2012, nama Kolej Teknologi telah ditukar kepada Kolej Kejuruteraan Gunaan, Kemampanan, dan Teknologi untuk mencerminkan perubahan misi Kolej ke arah pembangunan program kejuruteraan dan kemapanan yang diterapkan baru. Pada bulan Julai 2017, nama Kolej Aeronautik dan Kejuruteraan dipilih.

85374_pexels-photo-1438072.jpeg

Kenyataan Misi

Untuk menerima sinergi unik aeronautik, kejuruteraan dan teknologi, secara positif mengubah trajektori komuniti serantau, kebangsaan dan global dengan: Memberi pengalaman pendidikan dinamik yang memupuk pembelajaran pengalaman; Memupuk penyelidikan inovatif yang mengubah idea-idea menjadi kenyataan; dan Menghasilkan profesional berpandangan ke hadapan yang berdedikasi untuk mengatasi batasan dan meningkatkan kehidupan.

English Language Requirements

Sahkan penguasaan bahasa Inggeris anda dengan Ujian Bahasa Inggeris Duolingo! DET ialah ujian Bahasa Inggeris dalam talian yang mudah, pantas dan berpatutan yang diterima oleh lebih 4,000 universiti (seperti ini) di seluruh dunia.

Lokasi

  • Kent

    Aeronautics and Technology Building (ATB), 1400 Lefton Esplanade, 44242, Kent

Soalan