Keystone logo
Kean University College of Education

Kean University College of Education

Kean University College of Education

pengenalan

Ditubuhkan pada tahun 1855, Universiti Kean merupakan institusi pasca-menengah awam pertama di New Jersey. Dengan sejarah kecemerlangan dan inovasi yang tinggi dalam pendidikan tinggi, Kean adalah universiti bertaraf dunia, bersemangat dan pelbagai yang menawarkan lebih daripada 50 jurusan sarjana dan lebih daripada 60 pilihan untuk pengajian siswazah, termasuk enam program kedoktoran dalam pelbagai bidang.

Dari akar umbi sebagai maktab perguruan, Universiti Kean di Union, New Jersey telah berkembang menjadi institusi pendidikan tinggi global yang komprehensif dan melayani kemasukan lebih daripada 16,000 pelajar sarjana dan siswazah. Misi Kean adalah untuk menyediakan pendidikan yang berpatutan, mudah diakses dan bertaraf dunia yang mempersiapkan pelajar untuk berfikir dan bertindak balas secara kritis dan kreatif dalam dunia yang berubah dengan pantas.

Universiti ini meneruskan legasinya sebagai pengeluar utama guru di New Jersey dan merupakan pusat pendidikan yang berkembang dalam bidang perniagaan, penjagaan kesihatan dan teknologi. Enam kolej sarjana - Kolej Perniagaan dan Pengurusan Awam; Kolej Pendidikan; Kolej Kesenian Liberal; Kolej Sains Alam, Gunaan dan Kesihatan; Kolej Michael Graves; dan Pusat Sains, Teknologi dan Matematik New Jersey - menawarkan lebih daripada 50 ijazah sarjana dalam pelbagai subjek akademik. Nathan Weiss Graduate College menawarkan enam program ijazah kedoktoran dan lebih daripada 60 pilihan untuk pengajian siswazah yang membawa kepada ijazah sarjana, diploma profesional atau pensijilan.

Lokasi

  • Jersey City

    1000 Morris Avenue Union, New Jersey 07083, , Jersey City

    Soalan