Keystone logo
Karl Landsteiner University of Health Sciences

Karl Landsteiner University of Health Sciences

Karl Landsteiner University of Health Sciences

pengenalan

Universiti ini bertujuan untuk memainkan peranan yang penting dalam kemajuan sains dan teknologi yang berkaitan dengan kesihatan, yang memberi tumpuan kepada empat bidang pengajian: sains kesihatan, perubatan manusia, psikoterapi dan kaunseling, dan neurorehabilitation.

Pelbagai kursus kami yang berkembang, yang menonjolkan pandangan antarabangsa mereka, reka bentuk antara disiplin dan penekanan kepada kejuruteraan bioperubatan dan ekonomi kesihatan, akan menjadi tambahan yang berharga bagi kursus-kursus yang ditawarkan di universiti awam Austria.

Satu pasukan pakar dari sektor pendidikan tinggi dan perkhidmatan kesihatan membentuk Program Penasihat Program Ijazah Universiti. Universiti mengambil kepakaran dari Universiti Vienna, Universiti Krak Krems, IMC University of Applied Sciences Krems, Universiti Teknologi Vienna, amanah hospital Austria Rendah NÖ Landeskliniken-Holding dan University of Basel.

Kenyataan Misi

Masa depan menuntut perspektif baru mengenai kesihatan. Penyelesaian perlu ditemui pada masalah yang disebabkan oleh populasi yang semakin meningkat, harapan jangka hayat yang lebih lama, peningkatan kos dan permintaan yang semakin meningkat untuk pakar-pakar yang berkemahiran tinggi.

Kami melihat diri kita sebagai perintis untuk inovasi dalam pendidikan dan penyelidikan dalam bidang perubatan dan sains kesihatan, dan pemangkin untuk kerja yang akan memberi manfaat kepada masyarakat secara keseluruhan.

Sebagai sebahagian daripada pendekatan menyeluruh, holistik yang melihat kesihatan sebagai asas kepada kesejahteraan fizikal, mental dan rohani, kami telah mengumpulkan empat disiplin yang mempunyai kesan tegas terhadap dasar kesihatan - sains kesihatan, perubatan manusia, psikoterapi dan kaunseling, dan neurorehabilitation - di bawah bendera sains kesihatan. Kursus yang mengkhusus dalam kejuruteraan bioperubatan dan ekonomi kesihatan merupakan bahagian penting dalam program ijazah kami.

Penekanan yang kuat terhadap bidang yang saling berkaitan dalam bidang perubatan manusia, kejuruteraan biomedikal dan ekonomi kesihatan adalah satu lagi aspek falsafah integratif dan interdisiplin kita. Interaksi antara ketiga-tiga disiplin ini membuka bidang kajian akademik baru dan penyelidikan untuk profesional kesihatan, yang mempunyai permintaan yang tinggi di pasaran pekerjaan antarabangsa.

Objektif

Karl Landsteiner University of Health Sciences mendidik generasi saintis dan doktor kesihatan yang lain. Mereka akan menjadi perintis dalam bidang penyelidikan dan pembawa bendera baru untuk pendekatan interdisipliner untuk kesihatan dan perubatan. Mereka akan menetapkan piawaian baru untuk pencegahan, diagnosis dan rawatan, serta penyelidikan ke dalam penyakit abad ke-21 dan keadaan perubatan.

Program ijazah dalam sains kesihatan, perubatan manusia, psikoterapi dan kaunseling, dan neurorehabilitation membangunkan komunikasi pelajar, profesional, dan kemahiran menyelesaikan masalah. Rangkaian hospital rakan kongsi kami di St Pölten, Krems dan Tulln membolehkan kami menyediakan pendidikan yang berkualiti dengan jaminan, pendidikan berasaskan penyelidikan, dan untuk menjalankan penyelidikan klinikal kelas atas dengan reputasi antarabangsa yang kukuh.

Kejuruteraan bioperubatan dan ekonomi kesihatan merupakan bidang tumpuan utama di Karl Landsteiner University. Kedua-dua subjek ini adalah penting untuk kurikulum canggih dan komponen penting dalam program ijazah dan inisiatif penyelidikan kami. Graduan kami berada dalam kedudukan untuk memahami implikasi inovasi dalam bidang kejuruteraan bioperubatan dan menangani cabaran yang ditimbulkan oleh dasar kesihatan.

Program ijazah yang didorong oleh permintaan dengan tumpuan antarabangsa mereka yang kuat meletakkan asas bagi pendidikan kelas pertama, profesion baru, penyelidikan berharga dan perniagaan inovatif. Gabungan ini pula memberi para pesakit akses kepada perkhidmatan kesihatan berkualiti tinggi yang disokong oleh pengajaran, penyelidikan dan teknologi yang canggih.

Lokasi

  • Krems an der Donau

    Karl Landsteiner University of Health Sciences Dr.-Karl-Dorrek-Straße 30 A-3500 Krems an der Donau, 3500, Krems an der Donau

Soalan